• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 hverdage

Bliv ekspert på infrarød - et interview med en ekspert


Vi har spurgt Dr. Lieve Declercq, Vice President, Basic Science Research hos Origins en række spørgsmål om infrarød. Læs hendes spændende svar og bliv selv klogere på IR.

Hvad er infrarød?

Over halvdelen af solenergi består af infrarøde stråler. De er usynlige elektromagnetiske lysbølger, der trænger gennem atmosfæren og huden. Undersøgelser viser, at mere end 50 % af alt lys, der rammer jorden er infrarøde stråler. Det betyder, at vi kun har beskyttet vores hud fra en brøkdel af lys, der rammer jorden (UVA/UVB stråler) og der er et stort behov for beskyttelse mod infrarød.


Hvorfor har vi aldrig hørt om infrarød før?

Disse stråler diskuteres ofte ikke i relation til hudpleje, fordi der ikke er nogen standard for infrarød beskyttelse (som der er for SPF for UV-stråler). Meget lig opdagelsen af skader fra UVA/UVB stråler for to årtier siden, har der kun været en lille smule forskning af, hvordan infrarøde stråler påvirker huden.


Hvordan påvirker infrarød huden?

Infrarøde stråler har forskellige bølgelængder og hastighed fra UVA & UVB stråler. De har længere bølgelængde og en bredere udbredelse (dobbelt UVA & UVB kombineret). Det betyder, at infrarøde stråler rammer dybere ind i hudens overflade og efterlader skader der akkumuleres over tid.
Disse længere stråler trænger dybere i huden og forårsager proteinskader, oxidativ stress og frie radikaler, der fører til accelereret ældning.


Hvordan forsvarer vores hud sig mod IR?

Hudens barriere er designet til at beskytte os mod miljømæssige aggressorer. Men på grund af hudens naturlige ældningsproces og presset fra miljømæssige aggressorer, bliver hudens barriere opbrugt, hvilket betyder, at vores naturlige forsvarsmekanismer ikke længere kan beskytte os.
Uden en barriere til at beskytte huden mod IR, vil denne oxidative stress medvirke at strålerne når længere ind under hudens overflade, end vi tidligere har vidst, at lys kunne nå.Hvordan er infrarøde stråler anderledes end solskader?

Da UV-blokerende materialer ikke beskytter fra IR, er der et reelt behov for, at beskytte vores hud fra IR for at forhindre for tidlig ældning. Infrarøde stråler er mindre energiske end andre lysstråler, så mens du kan se en solskoldning på huden, er virkningen af IR stråler ikke umiddelbart synlige.


Kan man se infrarød?

Infrarød er lige uden for spektret af synligt lys. Definitionen af infrarød oversættes til "ud over det røde" af samme grund.


I hvilken alder har du brug for at begynde at beskytte dig mod infrarød?

Vi ser infrarød som den næste generation af hudbeskyttelse fra miljømæssige faktorer. Infrarød beskyttelse er nødvendig for at forhindre en for tidlig ældning, hvilket er grunden til, at vi har udviklet formlen til A Perfect World™ i vores aldersforebyggende serie. Ønsker du at beskytte dig mod infrarød, kan produkterne sagtens bruges sammen med din ønskede serum eller fugtighedscreme.

Se vores udbud af A Perfect World™ serien:

  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 hverdage