Hovedpuder

Tøj & Bolig Boliginteriør Sengetøj, Dyner & Puder
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

14 produkter
14 produkter
Sorter efter: Mest populære

Hvordan påvirker din hovedpude din søvn

Søvn er alfa omega, det er den der giver os energi og overskud. Hjernen har brug for at være offline og at være frisk til dagen efter - en af de bedste fornemmelser er at føle sig udhvilet. Det er derfor vigtigt at sørge for et godt sovemiljø.

Det kan virke som en jungle at finde frem til den rette hovedpude. Typisk starter du med at finde den helt rette Madras, men uden den rette hovedpude kan madrassen godt miste nogle af sine gode fordele.

De fleste madrasser i dag er inddelt i zoner, der aflaster skuldre, hofter og ryggen. Hvis du ikke sover med den optimale støtte i nakken, kan det ikke blot gå ud over din nakke, men også dine skuldre. En hovedpude skal give dig støtte ligemeget om du ligger på ryggen, maven eller på siden. Den skal være med til at give dig en uforstyrret søvn, uden smerter dagen efter og på den lange bane.

Hvilken hovedpude skal du vælge

En god tommelfingerregel når du skal vælge den hovedpude der passer perfekt til dig, er at gå efter din t-shirt størrelse. Det vil sige, at hvis du bruger str. M i t-shirt, sover på siden eller ryggen så skal man oftes bruge en str. M i hovedpude.

Andre gode tips til valg af størrelse kan være:

  • Sover du på maven eller på ryggen anbefaler vi det at bruge en lav til mellem pude.
  • Sover du på ryggen anbefaler vi det at bruge en mellem pude, medmindre du har brede skuldre.
  • Sover du på siden og har brede skuldre, anbefaler vi en høj pude.

Hvilket fyld skal du vælge, når du vælger din hovedpude

Det kan virke irrelevant at vælge en hovedpude ud fra hvilket fyld den har, men faktisk kan det også spille ind på din nattesøvn.  

Fremhæver man som eksempelvis TEMPUR, er det en super god pude til dårlig nakke. Det er også en af de mærker, som har bedst i test. TEMPUR former sig nemlig efter din nakke, og det gør den altså med en helt speciel skræddersyet teknologi. Den indeholder, det velkendte TEMPUR materiale, der er super godt til at give den maksimale støtte, og forme sig efter dit søvnbehov, derudover har TEMPUR et blødt og behageligt hovedpudebetræk.

Et andet bemærkelsesværdigt mærke indenfor hovedpuder, er fossflakes. Fossflakes er designet således at luften cirkulere omkring dig. Så ligegyldigt om du har det varmt eller fryser når du går i seng, regulere hovedpuden sig efter din temperatur, så du kan falde helt til ro og få en optimal nattesøvn.

Hvordan vasker man hovedpuder

En hovedpude kan hurtigt samle en masse støv, fedt, døde hudceller og lignende. Dette kan få hovedpuden til at lugte. Derfor er det vigtigt at vaske sin pude jævnligt. Det anbefales cirka 2 gange om året, men det afhænger helt af hvad din tolerance er når det kommer til lugt og hygiejne. Du kan holde puden renere og pænere hvis du bruger et hovedpudebetræk.

Når du skal igang med at vaske din hovedpude, er det vigtigt at du læser vaskeanvisningen.

Det kan være forskelligt hvad der anbefales, afhængig af hvilken hovedpude du har. Det er vigtigt at gå sømmene på puden igennem, og vurdere om hovedpuden er for gammel til at kunne klare en vask. Er du i tvivl kan du vaske hovedpuden så vask den i et tæt lukket pudebetræk, da fjer eller lignende, kan ødelægge vaskemaskinen.

De fleste puder med naturfyld eller syntetisk fyld tåler en skånevask på 60 grader. Når der er anbefalet en skånevask, er det markeret med en streg under, på vaskeanvisningen.

Find vores udvalg af hovedpuder på Matas.dk

Caroline
Materialist og Helserådgiver
Caroline blev i 2015 uddannet materialist hos Matas i Brønderslev, og hun har en stor passion inden for hudpleje. Caroline er det vi kalder en hudplejeekspert, og hun sætter en ære i at kende ingredienslister ned til sidste detalje. I Carolines mange år i skønhedsbranchen er hun lynhurtig til at rådgive kunderne til hv...
Min ekspertise er:
Make-up