Ustyrlig løvemanke eller klasket hår?

Skrevet af Materialist Vibeke Sofie Jensen

Nogle dage ser man sig i spejlet og spørger sig selv ”Hvorfor ændrer mit hår sig sådan? Hvad er der nu galt med min hovedbund? Hvad stiller jeg op med det her?” Ja, listen kan være lang, når det kommer til alle de forandringer, du går igennem som gravid og nybagt mor. 

I denne artikel sætter vi fokus på håret og hovedbunden. Når hormonerne svømmer rundt i kroppen, kan det skabe lidt uorden. Hormonerne kan være skyld i, at vi til tider kan se os i spejlet og ikke helt forstår, hvorfor vi pludselig er begyndt at lide af fedtet hovedbund, øget hårvækst osv.

Jeg kan trøste dig lidt med, at du ikke er alene, vi er mange, som står eller har stået i samme situation. Jeg kan give dig et par tips.

Fedtet hovedbund

Oplever du, at din hovedbund fedter, bør du vaske dit hår oftere. Jeg vil anbefale at vaske håret hver dag. Du kan med fordel bruge Matas Urteshampoo. Når du vasker håret bør du vaske det 2 gange.

Første gang masserer du shampooen godt ned i hovedbunden og masserer. Her renser du hovedbunden for alt fedtstoffet. Du skyller shampooen ud og gentager så.

Anden gang du vasker håret, går shampooen ind og plejer din hovedbund. Det første lag af olie og snavs blev fjernet ved første vask. Nu kan shampooen trænge længere ind og fjerne de sidste rester af snavs, men den plejer også håret og hovedbunden.

Hvis du føler at hårvasken ikke er nok, kan du supplere med at bruge en hårpudder. Du laver små skillelinjer i håret og puster en lillesmule hårpudder ind i hovedbunden. Pudderen suger rester af olie og dit hår føles friskt igen.

Flere varianter
Matas Striber Urteprotein Shampoo 500 ml
44,95
DU OPTJENER 5 Point
Matas Striber Volume Powder 60 ml
49,95
Førpris 62,95
DU OPTJENER 5 Point

Løvemanke

Nogen oplever øget hårvækst, pludseligt ved man slet ikke, hvad man skal gøre af alt sit hår.Mit råd er at bruge Matas Serum for at styre håret. Serummet blødgører og samler håret, så du nemmere kan kontrollere det. Føntør gerne dit hår efter vask. Husk varmebeskyttelse.

Hvis du har meget tykt hår, kan din hovedbund ikke ånde så let, og den kan heller ikke komme af med fugten, når du har været i bad. Men føntørrer du håret, så skaber du de bedste rammer for din hovedbund. Hvis dit hår føles varmt og tungt så sæt det op og få lidt luft til nakken.

Matas Striber Argan Hair Oil 50 ml
65,95
Førpris 82,95
DU OPTJENER 7 Point
Matas Striber Heat Protection Cream 100 ml
49,95
Førpris 62,95
DU OPTJENER 5 Point

Tør hår/hovedbund

Hvis dit hår og din hovedbund udvikler sig til den tørre side, anbefaler vi, at du vasker håret max hver anden dag i Matas Carbarmid shampoo, som plejer og fugter hår og hovedbund. Shampooen er uden parfume og parabener.

Brug hårkur en gang om ugen. Du kan med fordel bruge Matas Luksus Hårkur. Den giver intensiv pleje og gør det silkeblødt.

Hvis du skal føntørre dit hår, så husk at anvende et varmebeskyttet produkt, så dit hår ikke tager skade. Matas varmebeskyttende creme uden parfume tæmmer kruset hår og beskytter op til 220 grader.

Når du styler dit hår, vil jeg anbefale at bruge Arganolie, den plejer og reparerer det tørre hår. Olien modvirker frizz og spaltede spidser og efterlader dit hår blødt og skinnende.

Matas Striber Heat Protection Cream 100 ml
49,95
Førpris 62,95
DU OPTJENER 5 Point
Matas Striber Argan Hair Oil 50 ml
65,95
Førpris 82,95
DU OPTJENER 7 Point

Tilmeld dig Club Matas Mamma

Club Matas Mamma, er vores nye morklub. Her fokuserer vi på DIG som er gravid og nybagt mor.

Tilmeld dig på din Club Matas profil under ”Mine interesser” og oplys om du er gravid eller har børn under 3 år. Herefter kan du sætte flueben i JA TAK til at være medlem af Club Matas Mamma.

Det er selvfølgelig helt gratis at være medlem og du modtager e-mails med velkomstgave, gode tilbud målrettet til dig, og meget mere.

Vi glæder os til at byde dig velkommen, og følge dig igennem din graviditet og livet med små børn. Tilmeld dig her!