Tilbage
Se alt i

Lungeforeningen

Lungetjek i Matas

Ca. 600.000 danskere har en lungesygdom, hvor de to hyppigste er astma og KOL. 320.000 har KOL, og halvdelen af dem ved ikke, at de er syge.

KOL nedsætter lungefunktionen, og derfor kan en lungefunktionsmåling hurtigt afsløre, om der er behov for et besøg hos lægen.

En lungefunktionsmåling foregår ved, at du puster i et apparat, der registrerer hvor meget og hvor hurtigt, du kan puste luft ud af dine lunger. Målingen fortæller, om din lungefunktion er normal eller nedsat.

Matas tilbød i oktober 2016 i udvalgte butikker et sådan gratis lungetjek i samarbejde med Lungeforeningen. Det var en sygeplejerske fra Lungeforeningen, som foretog målingen.

Om samarbejdet

Matas indledte i 2014 et samarbejde med Lungeforeningen under budskabet "Pas på dine lunger - Fordi livet kører på luft". Samarbejdet går ud på at øge fokus på forebyggelse af lungesygdomme og oplyse om betydningen af rettidig diagnose. Matas sygedomsforebyggende aktiviteter i Matas butikker landet over.

Anne Brandt, administrerende direktør ved Lungeforeningen siger om samarbejdet: "Hvis en lungesygdom bliver fundet i tide, kan man gribe ind og forbedre livskvaliteten for den, som er ramt af sygdommen. Lungesygdomme kan langt hen ad vejen også forebygges. Det er vigtige budskaber. Vi er glade for, at samarbejdet med Matas giver os mulighed for at brede budskaberne ud til så mange mennesker som muligt".

Læs mere her i pjecen: Pas på dine lunger

  • Fri fragt på ordrer over 250 kr
  • Byt i alle Matas butikker
  • 30 dages returret
  • 1-2 dages ekspeditionstid
  • Mere end 900 brands