• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Hud, Hår & Negle

Her på siden har vi fokus på helseprodukter til at vedligeholde sundt hår, nemlig de såkaldte 'hår vitaminer'. Mange af disse vitaminer har gode effekter på både hår, hud og negle, men husk at give dine kosttilskud tid – det tager typisk 1-3 måneder, før du kan se en forskel.

Helse & Sundhed Kosttilskud & Olier Kosttilskud
93 produkter
Mest populære
Produkter pr.side: 36 60 120 180
Side: 1 / 3
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

Certificeringer

Bedømmelser

Aktuelt

93 produkter
Sortér efter: Mest populære
Solaray Mega B-Stress 250 Kapsler
319,95
Førpris 369,95
Optjen 32 point
Smuuk smuuk SKIN HairBooster 180 tabl.
329,95
Optjen 33 point
(6)
Sugarbearhair Hair Vitamins 60 stk
279,95
Optjen 28 point
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr.side: 36 60 120 180

Vitaminer til håret – der virker

Hårvitaminer findes både i form af tabletter, kapsler og vingummier. Nu tænker du måske at spørge om, hvad der er bedst – og hertil er svaret, at det er meget individuelt, hvad man mest er til. Som generel regel, får du mest ud af af de rene vitaminer og mineraler i en kapsel eller tablet, da en vingummi er tilsat smag, fyldstof mv. – men er du ikke så god til at sluge piller og kapsler, er vingummierne et godt alternativ. Bare husk det ikke er slik :-)

A-vitamin A-vitamin er nødvendigt for en normal cellevækst – og dermed hårets vækst. Det bidrager til produktion af kroppens egne olier, der fører næring til håret og hovedbunden. E-vitamin er en antioxidant, der beskytter håret mod ydre påvirkninger som forurening, tobaksrøg, bilos og lignende. Det nedbryder nemlig de celler, der nedbryder håret. Det har altså en helende effekt.

B-vitamin B-vitaminerne er også kendt som 'hårets vitamin'. Det gælder både for vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, niacin og biotin. Alle B-vitaminerne er vigtige for et sundt hår, men særligt B7, også kendt som biotin, tillægges særlig betydning for hårets vækst. Biotin bidrager til et længere og sundere hår, der ikke spalter eller knækker.

Et andet vigtigt B-vitamin er niacin. Niacin bidrager med næring til hovedbunden og fremmer sund hårvækst. Uden niacin vil dit hår blive livløst og knække.

Husk, at det bedste du kan gøre for dit hår, når det kommer til B-vitaminer, er at få dem alle sammen. De giver alle en god effekt, og arbejder bedst, når de arbejder sammen. Et sundt hår kræver pleje indefra, uanset om det er kort eller langt.

Hårvitaminer til mænd og kvinder

I bund og grund minder hårvitaminer til kvinder og hårvitaminer til mænd meget om hinanden. Der findes brands, som laver kønsbestemte hårvitaminer, men der findes også brands, der kun laver én slags, som er unisex.

Der findes sammensætninger af vitaminer i det generelle, som er kønsbestemte, men når det drejer sig om supplementer til kosten, kender vi endnu ikke nok til det. Hvis du har behov for ekstra vitaminer til dit hår, og du finder et, der er lavet til mænd, så kan du sagtens bruge det, selvom du er kvinde – og omvendt.

Kosttilskud og varieret kost

Som generel regel bør alle, der overvejer at tage et kosttilskud af den ene eller den anden art, starte med en multivitamin. Så har du basen med alle de vitaminer og mineraler, du skal have dagligt, og så kan du altid bygge på bagefter, hvis du mangler mere end det, som en multivitamin kan klare.

Gravid/ammende

For dig, der er gravide eller ammende, er det en god idé at snakke med din læge, før du begynder på et nyt kosttilskud. Hellere være på den sikre side. Selvom en graviditet bestemt ikke er nogen sygdom, så er det heller ikke nogen helt almindelig periode i livet. De vitaminer, du indtager samtidig med din amning, vil i nogen grad blive overført til dit barn gennem mælken – og dit barns behov er ikke nødvendigvis det samme som dit.

Husk, at kosttilskud ikke bør træde i stedet for varieret kost. Desuden bør den anbefalede daglige dosis af vitaminer og mineraler ikke overskrides.

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage