Mineraler

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/7
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

237 produkter
237 produkter
Sorter efter: Mest populære
NYHED
Biosym Magnesium+300 250 kaps
369,95 kr.
VI GUIDER
Calcium eller kalk – får du nok af mineralet?
LÆS MERE
Biosym OmniZink 3 120 tabl.
104,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 7
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Lærke
Farmakonom
Lærke er udlært farmakonom på apoteket i 2015. Hudplejen har været en stor passion i mange for Lærke. Hun nyder kundekontakten og tror på at den rigtige rådgivning skal være tilgængelig for alle.
Min ekspertise er:
Helse

Suppler din kost med mineraler

Mineraler er naturligt forekommende uorganiske stoffer. Det er langt fra alle mineraler, der er nødvendige for kroppen, men nogle af dem er vigtige at få, for at kroppen fungerer, som den skal.Et kosttilskud er:

Herunder finder du en liste med de vigtigste mineraler for en sund og rask person. Ud fra hvert mineral kan du se, i hvilke fødevarer du kan finde dem, og hvilken funktion de har i kroppen.

​​​​​​​

Hvilke ingredienser bruges i kosttilskud?

I kosttilskud finder du forskellige ingredienser som vitaminer, mineraler, fedtsyrer, aminosyrer og kostfibre. De kan være sammensat på forskellige måder, alt efter hvilket behov de skal dække. Udover det, kan der også være forskel på om ingredienserne er animalske, vegetariske eller veganske. Det fremgår ofte af emballagen, om produktet er sikkert at bruge for vegetarer eller veganere. Der vil også altid være information om allergener, så du trygt kan vælge dine kosttilskud og samtidigt styre udenom risikoen for allergier.​​​​​​​

Calcium

Calcium bidrager til at opbygge og vedligeholde vores knogler, samtidig med at det også bidrager til normal muskelfunktion. Udover det er calcium også medvirkende til at få blodet til at størkne. Calcium findes primært i mælk og mejeriprodukter.

Zink

Zink bidrager til et normalt immunforsvar. Det spiller også en rolle i omsætning af kulhydrater og fedtsyrer. Zink findes bl.a. i æg, kød, nødder og kerner.

Jern

Jern bidrager til at transportere ilt fra lungerne ud i kroppen og er også en del af blodcellernes farvestof hæmoglobin. Jern findes især i kød, fjerkræ og indmad.

Kalium

Kalium bidrager bl.a. til en normal muskelfunktion og til nervesystemets normale funktion. Kalium findes bl.a. i kaffe og kakao, bønner, kartofler og løg.

Jod

Jod bidrager bl.a. til et normalt energistofskifte og dannelsen af hormonerne i skjoldbruskkirtlen. Jod findes bl.a. i beriget salt, fisk, æg og mælk.

Magnesium

Magnesium bidrager til et normalt energistofskifte. Udover dette bidrager magnesium til normal muskelfunktion og nervesystemets normale funktion. Magnesium findes i bl.a. nødder og kerner, boghvede, bønner, quinoa og ris.

Selen

Selen bidrager til normal funktion af immunforsvaret og som antioxidativt forsvar. Selen findes i større mængder i indmad, fisk og æg.

Hvem skal have ekstra mineraler?

Hvis man følger kostrådene fra sundhedsstyrelsen og spiser sundt og varieret, får man alle de mineraler man skal bruge i maden. Hvis man  fx er vegetar, ikke tåler mejeriprodukter eller fravælger dem, kan man komme til at mangle mineraler og det kan være en god idé at supplere op. Gravide kan også have specielle behov for mineraler, og de anbefales et tilskud af jern fra 10. graviditetsuge.

Dette er dog kun vejledende og jeg anbefaler altid, at man snakker med sin læge før man tager et tilskud.​​​​​​​

Kvinde, kend dine kosttilskud

Vi guider

Kvinde, kend dine kosttilskud

Af Nya Vecht

Hvis du er en kvinde i din bedste alder, ved du sikkert også, at der er nogle tilskud, som er gode for dig over 40 år.

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Vi guider

Den store guide til kosttilskud

Af Amalie Schiller

Hvilke kosttilskud skal du vælge og hvorfor? I indslaget her gør vi dig klogere på de mest efterspurgte kosttilskud, og besvarer de mest stillede spørgsmål om blandt andet kollagen, fiskeolie, vitaminer der bidrager til hårvækst samt vitamin-C og D. Herudover gør vi dig klogere på midler, der kan være gode, hvis du døjer med mavebesvær eller oppustethed.

Læs Mere
Sådan ser en optimal kosttilskud-rutine ud

Matas LIVE

Sådan ser en optimal kosttilskud-rutine ud

Af Matas

Det er ikke ligegyldigt hvornår på dagen du tager dine kosttilskud, samt hvilke du tager. I dag gennemgår vores sundheds- og helserådgiver Randi Kinnerup den optimale kosttilskud-rutine hele dagen igennem, for en god morgen til en rolig aften - og deler sine egne favoritter undervejs.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.