• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Chrom

Helse & Sundhed Kosttilskud Mineraler
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

10 produkter
10 produkter
Sorter efter: Mest populære

Hvad er Chrom?

Da behovet for Chrom normalt er meget lavt, betegnes Chrom som et sporstof, og denne gruppe udgør sammen med vitaminer og mineraler kroppens mikronæringsstoffer.

  • Chrom bidrager til en normal omsætning af makronæringsstoffer
  • Chrom bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau

Hvad bruger kroppen Chrom til?

Den specifikke funktion af Chrom er faktisk ukendt. Førhen mente man, at Chrom havde betydning for glukosetolerancen, altså evnen til at omsætte kulhydrat som en "Glukose Tolerance Faktor", som er hjælpestoffet til insulin. Det vil sige, at Chrom skulle være med til at hjælpe på, at holde blodsukkeret nede. Dog er dette ikke tilfældet, men derimod kan Chrom betragtes som et hjælpestof til insulin.

Derudover bruger kroppen Chrom til at bidrage til en normal omsætning af makronæringsstoffer (kulhydrat, sukker og fedt) og til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau. Et ustabilt blodsukker kan nemlig resultere i dårligt humør, træthed og en større trang til sukker. Jo mere sukker du spiser, desto mere Chrom behov har du faktisk.

Hvordan får man Chrom igennem kosten?

Vi finder faktisk Chrom i mange af vores forskellige fødevarer, men i meget små mængder og det er derfor essentielt, at man spiser varieret for at få dækket det daglige Chrom behov.

Det vil sige, fisk, kød, bælgfrugter, nødder, mørk chokolade, fuldkornsprodukter, krydderier, ølgær, skaldyr osv. indeholder Chrom. Dertil skal det siges, at fødevarer som sukker og sukkerholdige fødevarer ikke indeholder Chrom. Dertil, kan et stort indtag af sukker og sukkerholdige fødevarer medvirke til at Chrom mistes i kroppen. Det er nemlig sådan, at det er en meget lille mængde af chrom, som vi indtager, der faktisk kan optages i kroppen. F.eks. optages chrom fra grøntsager ikke ligeså effektivt som Chrom fra kød, ost og skaldyr.

Hvor meget Chrom må man indtage?

Man kender faktisk ikke det specifikke behov for Chrom, og der er ingen officielle anbefalinger herom for Chrom indtagelse. Vi vil dog derfor anbefale, at læse på vores Chrom produkter, hvor meget den daglige dosis der anbefales pr. produkt. På den måde, sikrer du dig altså for, at du hverken får for meget eller for lidt.

For at opnå en bedre optagelse af Chrom, kan det være en god idé at indtage Chrom sammen med et C-vitamin kosttilskud, da C-vitamin er med til at øge kroppens indtagelse af Chrom.

Du kan finde hele vores udvalg af Chrom på Matas.dk og i vores butikker.

Mette Line
Materialist
Mette Line blev i 2012 uddannet Materialist og Helserådgiver, og har efter sine 10 år i Matas masser af erfaring og viden inden for skønhedsverdenen. Hun elsker at holde sig opdateret på nye trends og produkter - både inden for helse, hudpleje og makeup, så hun altid kan give kunderne den bedste rådgivning. Ifølge Mett...