Overgangsalder

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

26 produkter
26 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 25%KØB FOR 150,-
Drogens Vital Overgangsalder 60 stk
119,96 kr.159,95 kr.Spar 40,-
Longo Vital Menopause 60 stk
159,95 kr.
Mezina Chello Forte 60 tabl.
209,95 kr.
Mezina Chello Vitality 60 tabl.
199,95 kr.
Franchesca
Materialist
Min ekspertise er:
Hudpleje

Kosttilskud til kvinder i overgangsalderen

Det er en naturlig del af livet som kvindes at gå i overgangsalder, men selvom der er goder ved overgangen, så er det også for mange en træls periode.

Hvad er overgangsalderen?

Overgangsalderen, kaldes den periode du som kvinde indtræder, når kroppen naturligt stopper med at menstruere, også kaldet menopausen. Fagligt, så er overgangsalderen selve perioden omkring den sidste menstruation, og når man ikke har haft menstruationer i ét år, er man i menopause. Klimakteriet er et andet navn for overgangsalderen, så hvis du ser dette, så er det den samme periode op til menopausen, der henvises til.

Overgangsalderen varer typisk et par år, hvor de forandringer og symptomer du mærker under denne proces, skyldes at dine æggestokkene stopper med at danne østrogen, det kvindelige kønshormon.

Hvad er symptomerne på overgangsalderen?

der er stor forskel fra kvinde til kvinde, hvad de går igennem i denne periode, dog ønsker mange hjælp til et middel mod enten et eller flere af de gener du kan opleve som kvinde i overgangsalderen. De hyppigste symptomer på at du er nået denne periode er;

 • Uregelmæssige blødninger
 • hedeture og svedtendens
 • slimhindeforandringer
 • svagere knogler

Da nogle kvinder oplever depression i forbindelse med overgangsalderen, særligt hvis de tidligere har haft humørsvingninger eller været deprimerede i forbindelse med graviditet og menstruation, er det vigtigt at du fokusere på dit mentale helbred i overgangsalderen.

Naturlægemidler og kosttilskud til overgangsalderen

Hos Matas finder du en masse varianter til kvinder i overgangsalderen. Du vil opleve at flere vitaminer, mineraler og urter vil gå igen, og her kan du læse lidt om dem:

Rødkløver

Hjælper til at opretholde en behagelig overgangsalder og håndtere gener relateret hertil som hedeture, svedeture, rastløshed og humørsvingninger.

B6-vitamin

Bidrager til at regulere hormonaktiviteten og biotin bidrager til vedligeholdelse af normale slimhinder.

Citronmelisse

Hjælper med at bevare et positivt humør og en sund søvn. Pebermynte hjælper med fordøjelsesbesvær.

Calcium

Hjælper til at begrænse tabet af knoglemineral hos kvinder i den postmenopausale alder. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på mindst 1200 mg calcium fra alle kilder, dvs. kosttilskud og fra maden.

Shatavari - Asparagus racemosus

Hjælper med at vedligeholde balancen i den kvindelige fysiologi under og efter menopausen.

A-Vitamin

Bidrager til at vedligeholde normale slimhinder og hud.

Salvie

Kan bidrage til færre hedeture/episoder med nattesved og/eller lavere intensitet.

Pebermynte

Hjælper med fordøjelsesbesvær.

Hvad kan man selv gøre i overgangsalderen?

Der er heldigvis mange effektive, men stadig enkle ting, du selv kan prøve:

 • Klæd dig efter vejr og omgivelser, gerne med lag-på-lag, så du nemt kan tilpasse dig, ved pludselige temperaturændringer

 • Luft ud før sengetid og hold soveværelset køligt

 • Undgå kaffe, alkohol, stærkt krydret mad og stress

 • Overvej om naturpræparater, mod gener i overgangsalderen kan hjælpe dig. Tager du medicin, så tal altid med din læge før du tager naturlægemidler eller kosttilskud.

 • Mindfulness og meditation kan hjælpe dit sind

 • God intim pleje såsom intimgel eller barrierecreme, kan afhjælpe underlivsgener som tørhed, kløe og irritationI forbindelse med samleje bør du bruge en god glidecreme

 • Fugtgivende øjendråber til evt. tørre øjne

​​​​​​​Når du rammer overgangsalderen er det allervigtigste for dig, at du lytter til din krop.  Kontakt din læge, hvis dine symptomer påvirker din hverdag eller dit sind. Snak med din partner eller dem omkring dig, hvis du har brug for det.

Den store guide til overgangsalder

Din sundhed

Den store guide til overgangsalder

Af Matas

Hvad dækker begrebet overgangsalder over? Mange kvinder vil nok sige, at det er det tidspunkt i livet, hvor menstruationerne ophører og hedeturer bliver en fast del af hverdagen. Læs med her, så guider vi til, hvad overgangsalderen helt præcist indebærer.

Læs Mere
Bliv klogere på overgangsalderen

Matas LIVE

Bliv klogere på overgangsalderen

Af Matas

Hedeture, raserianfald og manglende søvn. Hvis du er i overgangsalderen, så kender du garanteret alt til symptomerne, og hvor ubehagelige og frustrerende de kan være. Men det er vigtigt, at du passer godt på dig selv, så livet ikke skal stå på standby - og det er præcis det, vi dykker ned i i denne live. For hvordan lever man bedst med sin overgangsalder, og hvad kan man gøre for at passe bedst på sig selv i det? Få de bedste tips og tricks her.

Læs Mere
5 hormonforandringer: Hudpleje i overgangsalderen

Din sundhed

5 hormonforandringer: Hudpleje i overgangsalderen

Af Trine Brøndsted

Når vi kvinder kommer i overgangsalderen, ændrer vores hud sig. Den er nemlig påvirket af, at vores hormonbalance forandrer sig. Det kan betyde, at du skal vinke farvel til din yndlingscreme og skifte ud med nye plejeprodukter.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.