B5 vitamin

Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Indhold

2 produkter
2 produkter
Sorter efter: Mest populære
DIN SUNDHED
Det skal du vide om B5-vitamin
LÆS MERE
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvad er B5-vitamin?

Provitamin B5, også kaldet Panthenol, finder du fremhævet på cremer til reparation og anden hudpleje der styrker hudbarrieren. Men kigger du andre ingredienslister igennem, vil du kunne finde panthenol i langt flere produkter. Grunden til dette finder du her.

Når provitamin B5 trænger ned i huden omdannes det til vitamin B5, også kaldet pantothensyre.

Hvorfor er det vigtigt at få B5-vitamin?

Når huden er velfugtet, bliver den i højere grad holdt smidig og elastisk, hvilket gør, at huden fremstår mere glat. Derfor vil panthenol fungere som et godt supplement til at forebygge linjer og rynker. I forhold til tørre områder på kroppen, småskrammer og -rifter vil en rig creme med panthenol fungere som en god reparationscreme. Tatovører anbefaler også ofte panthenolsalve i dagene efter du har fået en ny tatovering for at hjælpe helingsprocessen.

Provitamin B5 er desuden mild og velegnet til en sart og sensitiv hud.

Virkning

Panthenol er en effektiv fugtgiver, som udover at fugte også binder fugten i huden. Årsagen til, at panthenol ofte findes i reparationscremer er, at det giver en helende effekt til huden samtidig med, at det virker dæmpende og beroligende, hvilket også er årsagen til at ingrediensen ofte findes i aftersun.

Hvilke produkter finder jeg B5-vitamin i?

Du vil finde vitaminet i produkter til både ansigt, krop og hår, da ingrediensen netop er god for en sart eller irriteret hovedbund. Det er en stabil ingrediens i både renseprodukter, serum, dagcreme og shampoo. At ingrediensen er i flere produkter i din rutine, er kun en fordel din hud.

Som nævnt er ”panthenolcreme” og reparationscremer ofte målrettet til kroppen eller små områder og indeholder en højere mængde fedt og olie end ansigtscremer. Bruges disse cremer i ansigtet er der risiko for, at det kan tilstoppe porerne og give urenheder. Vær derfor opmærksom på forskellen mellem ansigtscreme og reparationscreme til kroppen.​​​​​​​

Det skal du vide om B5-vitamin

Din sundhed

Det skal du vide om B5-vitamin

Af Matas

Vitamin B5 – også kendt som pantothensyre – er en byggesten i kroppen, som bidrager til et normalt energistofskifte. Faktisk er det et vitamin, som er overalt og en bestanddel i de fleste fødevarer. Læs med her og lær alt, du skal vide om vitamin B5.

Læs Mere
Bliv klogere på B-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på B-vitamin

Af Matas

I denne artikel sætter vi skarpt på B-vitamin. Eller rettere, 8 forskellige typer af B-vitaminer. Måske du allerede kender til Folsyre, Biotin eller B12? Men vidste du, at alle disse B-vitaminer rent faktisk er indbyrdes afhængige af hinanden, når det kommer til deres funktion i kroppen?

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Matas LIVE

Den store guide til kosttilskud

Af Matas

Kosttilskud kan være lidt af en jungle at navigere i: hvad har man behov for? Hvilken dosis skal man vælge? Hvornår på dagen skal de tages? Alt det - og mere til - guider vi til i dag, hvor vi lærer dig alt der er værd at vide om de mest almindelige kosttilskud. Du kan stille vores sundheds- og helserådgiver alle de spørgsmål du vil undervejs.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.