Lysterapilamper

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

11 produkter
11 produkter
Sorter efter: Mest populære
KUN ONLINE
HF3531/01
PhilipsLysterapilampe Wake-Up Light LED
1.599 kr.
(2)
KUN ONLINE
HF3672/01
PhilipsLysterapilampe Wake-Up Light LED
2.199 kr.
(5)
KUN ONLINE
HF3500/01
PhilipsLysterapilampe Wake-up Light LED
649,95 kr.
(24)
KUN ONLINE
TL30
BeurerLysterapilampe LED
749,95 kr.
(44)
KUN ONLINE
TL45
BeurerLysterapilampe LED
1.149 kr.
(9)
KUN ONLINE
HF3653/01
PhilipsLysterapilampe Wake-Up Light LED
1.699 kr.
(5)
KUN ONLINE
TL20
BeurerLysterapilampe LED
649,95 kr.
(5)
KUN ONLINE
SL10
BeurerSøvnlampe/DreamLight Diodelys
349,95 kr.
KUN ONLINE
TL70
BeurerLysterapilampe
2.199 kr.
(3)
KUN ONLINE
TL41
BeurerLysterapilampe LED
1.049 kr.
(5)
1 stk
Matas MedicareMedicare Lysterapilampe LED
499,95 kr.
(51)

Lysterapi – virker det?

Vinteren udløser for nogle en form for vinterdepression. Når mørket kommer, bliver dagene naturligvis også kortere. Det vil sige, at for de fleste, som har hverdagen fuld og derfor ikke får tid til at komme ud i lyset i løbet af dagen, kan humøret dale, og man kan føle sig lettere deprimeret.

Det der sker, når du bliver vinterdeprimeret, er, at du simpelthen ikke får nok lys. Lyset er med til at påvirke et bestemt stof i kroppen, serotonin, som er noget, hjernen producerer. Manglen på dette stof er med til at gøre dig deprimeret.

Når du bliver vinterdeprimeret, er du i større eller mindre grad irritabel, sover mere, tager på i vægt og den slags, fordi du får en større appetit. Selvom at vi alle har mangel på stoffet serotonin i løbet af vinteren, så har nogle altså større behov end andre, og bliver derfor mere påvirkede.

Hvad gør lysterapi for kroppen?

Lysterapi får først og fremmest niveauet af serotonin i hjernen til at stige, hvilket er med til at give et bedre humør. Derudover giver lyset også mere energi. Det, der sker, er nemlig, at lyset får en særlig type celle i øjet til at give besked til hjernen om, at den skal producere mere serotonin. Det forstærker kroppens egen produktion af serotonin i hjernen, og derfor kan det være super effektivt mod vinterdepression. Sidst, men ikke mindst, så er lysterapi faktisk også med til at stabilisere din døgnrytme, så du sover bedre om natten. Der findes udgaver af lysterapilamper, hvori der er tilkoblet et vækkeur, så du i løbet af vinterhalvåret vågner op til lys. Det kan være med til at skabe en bedre balance i kroppen.

Lysterapilampe med vækkeur

I nogle lysterapilamper er der indbygget timer. Det kan især være en fordel, da lyset i så fald kan fungere som et vækkeur, der hjælper dig nænsomt ud af dynerne. Du kan f.eks. vælge lampen Philips Wake-Up Light, 3 Lyde og Radio HF3510/01, som simulerer en solopgang ved gradvist at øger lysmængden. Den starter med et blidt orange lys og ender med et kraftigt gult sol-lignende lys. Det tager 30 minutter for den at gå fra A til B, og det er tid nok til at kroppen vænner sig til lyset. Udover solopgangssimulatoren er lampen forsynet med fem forskellige opvågningslyde. Den kommer desuden også med en solnedgangssimulator, som du kan bruge, når du skal sove.

Gode råd

Gå efter en ren lysterapilampe, der har et blødt lys, så du ikke får ondt i øjnene ved brug. Ved at vælge et blødt lys kan du med god effekt sidde og læse, strikke eller andet, mens du får din lysterapi. Tiden på behandlingen skal selvfølgelig være længere, når du laver noget samtidig med behandlingen.

Den bedste form for lysterapi er en stærk lampe, der giver et hvidt lys. De lamper, som er bedst til denne form for terapi, er en lysstyrke på 10.000 lux, som svarer til en halvoverskyet formiddag. En flot solskinsdag har en styke på 100.000 lux, og det er ikke godt til lysterapi, fordi det er et meget kraftigt og ubehageligt lys.

Brug ikke solbriller foran lampen, for så giver lampen ikke rette effekt. Lyset er ikke farligt for dine øjne på samme måde som solens lys.

Det er vigtigt at være konsekvent med din nye lysterapi-ven. Du får mest ud af den, hvis du bruger den hver dag fra først på efteråret til afslutningen af vinteren. Jo mindre du anvender lampen, jo mindre effekt vil den have både på dit humør og energiniveau. Så sørg for, at lampen er en del af din morgenrutine. Brug den eventuelt, mens du spiser din morgenmad – så har du slået to fluer med ét smæk.

Anvendelse af lysterapilampe

Lampen skal stilles forholdsvis tæt på dit ansigt for at opnå den største effekt, gerne i øjenhøjde. Konkret er det passende med ca. 60 cm afstand til dine øjne i en behandlingstid på 30 minutter. Sørg derudover for, at lampen står i en vinkel mod venstre eller højre side, som solen ville stå kl. kl. 10 eller kl. 14 på uret. Du bør ikke placere lyset direkte foran øjenene.

Det anbefales, at du bruger lysterapilampen om morgenen, men du kan også bruge den i løbet af dagen. Dog er det vigtigt ikke at bruge den senere end kl. 20, da det kan forstyrre din døgnrytme og den kan holde dig vågen, når du skal sove.

Alice
Farmakonom
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.
Min ekspertise er:
Helse
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek