• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 60 dages returret

E-Vitamin

E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der findes i cellemembranen, som er den væg, der omgiver alle kroppens celler. Her beskytter vitaminet nemlig cellerne mod nedbrydning fra udefrakommende påvirkninger som eksempelvis forurening og cigaretrøg. E-vitamin arbejder tæt sammen med C-vitamin i denne kamp for at beskytte de røde blodlegemer mod ødelæggelse.

Helse Vitaminer & Mineraler Vitaminer
5 produkter
Mest populære
Vælg filtre

På abonnement

Det naturlige valg

Mærker

Pris

5 produkter
Sortér efter: Mest populære
Solgar Solgar Vitamin E - Vegetabilsk Softgel
134,95
DU OPTJENER 14 Point
Dry E-vitamin med selen 100 kap
279,95
DU OPTJENER 28 Point
E+ E-vitamin 90 tab
169,95
DU OPTJENER 17 Point

I hvilke fødevarer findes der e-vitamin?

E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin på lige fod som A-, D- og K-vitamin. E-vitamin forekommer naturligt i en del fødevarer, heriblandt planteolier, plantefrø og nødder, fede mælkeprodukter, fuldkornsprodukter og grønne grøntsager. E-vitaminet bliver ikke nedbrudt ved varmebehandling, men kan derimod godt miste sine egenskaber ved nedfrysning.

Hvad kan man bruge e-vitaminolie til?

E-vitaminolie kan købes i forskellige former. Det kan være flydende, pakket ind i kapsler eller små ampuller. Der er ikke forskel på effekten af olien. Den eneste forskel ligger i, at kapslerne ofte er beregnet til at være et kosttilskud, mens ampullerne er lavet til hudpleje og indholder den dosering, du skal bruge for at have nok til ansigt, hals og brystparti. Hvedekimsolie er i øvrigt rig på E-vitamin, så den kan du passende bruge til dine dressinger, smoothies eller juicer.

Indtagelse af E-vitamin

E-vitamin spiller en stor rolle i fremstillingen af hvide blodlegemer. Den styrker arterier, vener og blodkar. Du bør ikke indtage for meget E-vitamin, hvis du får medicin, der er blodfortyndende, eller medicin for dit kolesteroltal. E-vitamin forhindrer blodet i at størkne, og det ophæver effekten af kolesterolsænkende medicin.

Hvordan får jeg mere E-vitamin?

Den nemmeste måde at skrue op for E-vitamin indtaget, er ved at spise flere bladgrøntsager, nødder, æg og fisk. Hvis du har behov for yderligere, kan du supplere med et E-vitamintilskud i kapselform. Behovsdækningen varierer fra kvinde til mand og fra gravid til ammende. Følg altid anvisningerne på pakken. Får du medicin, der er enten blodfortyndende eller kolesterolnedsættende, skal du ikke indtage mere E-vitamin.

Hvem skal have E-vitamin – og hvor meget?

Referenceindtaget for E-vitamin er forskelligt fra kvinde til mand og fra gravid til ammende. Som udgangspunkt bliver kroppens behov for E-vitamin dækket gennem kosten. Behovet er afhængigt af alder, køn, aktivitetsniveau og eventuelle sygdomme. Konsultér med din praktiserende læge for en individuel vurdering.

Ekstra pleje til udfordret hud

E-vitamin har en helende effekt på huden og passer derfor perfekt ind i en hudplejerutine. Du kan tilføre den som et serum eller en olie til din hudpleje. Har du udfordringer som eksempelvis eksem, ar eller akne, vil du have særligt gavn af E-vitamin. Det findes dog også en del E-vitamincremer til ansigtet, som du kan bruge som et alternativ.

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 60 dages returret