Tilbage
Din bestilling er først bindende, når vi har bekræftet din ordre
 • Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr. Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr.
 • 30 dages returret 30 dages returret
 • Køb online - 
byt i alle Matas butikker Køb online -
  byt i alle Matas butikker
 • Hurtig levering Hurtig levering
 • Autoriseret forhandler - 
din garanti for ægte varer Autoriseret forhandler -
  din garanti for ægte varer

Find den perfekte pleje til netop dit skæg
HVILKEN SKÆGTYPE ER DU?

Skæg er ikke bare skæg. Er du til fuldskæg, hipsterskæg, overskæg eller bare korte stubbe? Skægmoden ser ikke ud til at slippe sit tag lige foreløbig, og stilarterne er mange. Der er især tre tendenser, der skiller sig ud - og de kræver alle målrettet pleje og styling for, at du kan opnå et flot og velholdt skæg.

1

Fuldskæg - Langt og Fyldigt

Det lange og mellemlange fuldskæg har været et hit i længere tid, men det kan være en udfordring at få det til at se tæt og sundt ud. Det tager tid at få det langt, og det kræver den helt rette grooming.

Få rent og blødt skæg

Shampoo er ikke kun forbeholdt hovedet. Et langt skæg kan også blive både fedtet og snavset – præcist som alt andet hår. Brug derfor lidt af den rensende hårpleje til skægget, når du alligevel står under bruseren. Vælg en fugtgivende shampoo, der renser og tilfører fugt, så de kraftige hårstrå bliver bløde og mere medgørlige. Har skægget behov for ekstra pleje, eller trænger du til lidt selvforkælelse, kan du med fordel bruge en nærende og dybdevirkende hårkur.

Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo 100 ml Spar 14,98
Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo 100 ml
34,97
Førpris kr. 49,95
Optjen 4 Points
Sachajuan Hair Repair 250 ml
Optjen 15 Points
Mr. Bear Beard Balm Citrus, 60 ml.
Optjen 17 Points
Juhldal skæl-Shampoo No.3 100 ml Spar 12,80
Juhldal skæl-Shampoo No.3 100 ml
51,20
Førpris kr. 64,00
Optjen 6 Points

Slut med tør og kløende hud

Ude af øje ude af sind. Det gælder også for huden i ansigtet, når skægget bliver langt. Hudplejen forsømmes ofte, og det kan give tør hud eller måske endda skæl.  Når skægget klør kan det være fordi huden omkring skægget er tør og kløende, og her kan du bruge en mild skælshampoo eller en beroligende balm.  

Sundt skæg med gode olier

Et fuldvoksent skæg har en tendens til at føles tørt. Et look, der signalerer mere vildmand end hipt. Invester derfor i en skægolie med gode fugtgivende og blødgørende ingredienser, der gør skægget lækkert, velplejet og nemmere at tæmme – uden at fedte.

Matas Men Beard Oil 30 ml Spar 29,98
Matas Men Beard Oil 30 ml
69,97
Førpris kr. 99,95
Optjen 7 Points
Barberians cph, Beard Oil 30 ml
Optjen 30 Points
M.COSMETICS Ionic Teasing Brush
Optjen 10 Points

Formfuldendt skæg

Undgå et filtret fuldskæg ved at bruge en god børste eller kam. Kammen bruger du til overskægget og en lidt kraftigere børste til resten, så du kan kontrollere formen på dit skæg.


​​​​​​​

Style dig til det perfekte skæg

Skal skægget sidde perfekt fra morgen til aften, er det vigtigt at bruge de rette stylingprodukter. Du kan anvende en saltvandsspray, der giver skægget en flot struktur eller en god voks, som giver et fast hold til overskægget og samler spidserne.

Matas Salt Water Spray 150 ml 3 for 2
Optjen 7 Points
Percy Nobleman Moustache Wax, 30 gr.
Optjen 12 Points
Remington MB4110 Skægtrimmer
Optjen 50 Points
BaByliss W-tech Skægtrimmer 32 mm skær
Optjen 45 Points

Husk at trimme det lange skæg

Selv om du ønsker længde på skægget, skal det stadig trimmes med jævne mellemrum, så det ser sundt ud, og formen holdes. Et tættere og mere fyldigt skæg er et flottere skæg! Brug en elektrisk trimmer, der kan indstilles til flere længder.

2

Den ikoniske "5 o'clock shadow"

Er du til det klassiske korttrimmede skæg eller de maskuline og ikoniske stubbe - populært kendt som en "5 o'clock shadow"? Så har du brug for den rette trimmer, der kan holde længden ved lige samt godgud- og skægpleje, der både får hud og skæg til at se velplejet ud.

Rens til både ansigt og skæg

Ved kort skæg og skægstubbe kan huden ses. Snavs og bakterier har lettere ved at komme ind til huden og blive ”holdt” fast. Sørg derfor for at rense hele ansigtet med et mildt renseprodukt, og massér det godt ind i huden, inden du skyller det af med vand – det sætter gang i blodcirkulationen, og du nedsætter mulighederne for urenheder.

Matas Men Face Wash til sensitiv hud 150 ml
Optjen 7 Points
Clinique FOR MEN Face Wash
Optjen 20 Points
Matas Men 2-in-1 Beard Moisturizer 50 ml Spar 23,98
Optjen 6 Points
Men Expert Hydra Energi 3 Days Beard
Optjen 12 Points

Dobbelt fugtpleje til hud og skæg

Efter rens kan du med fordel bruge en olie eller serum med gode fugtbindende ingredienser, der beskytter hud og hår mod vind og vejr. Afslut efterfølgende med en ansigtscreme specielt udviklet til at pleje både hud og skæg.

3.

Overskæg - det enkle eller kunstneriske

Overskægget er nu tilbage - godt hjulet på vej af ”Movember” og et generelt skifte i skægmoden. Både den brede 80’er-snegl, den tynde ”pencil”-stil fra 40’erne og det snoet ”cykelstyr” har fundet vejen tilbage til overlæben. Det kræver sin grooming og hudpleje.

Fugt, fugt og atter fugt

Med overskæg er kinderne ofte glatbarberede, hvilket er hårdt for huden. Brug derfor ekstra nærende hudpleje. Eksempelvis en kombination af olie eller serum samt en god dagcreme. Det beskytter huden mod den skrappe barbering, der godt kan ”strippe” huden for fugt. Bonus-tip: serummet eller olien kan med fordel også bruges i skægget.

REN EVERCALM™ Anti-Redness Serum 30 ml
Optjen 34 Points
Bulldog Original Moisturiser Dagcreme 100 ml
Optjen 13 Points
Matas Men Cleansing Spray til uren hud 150 ml
Optjen 7 Points
FOREO Cleanser For Men - 100 ML / 3.3 FL. OZ
Optjen 23 Points

Fokus på huden

Ved jævnlig barbering kan huden blive irriteret, og der kan opstå indgroede hår. Det er derfor vigtigt at rense og eksfoliere huden. Vælg eventuel en eksfoliering med AHA-frugtsyre og salicylsyre, der effektivt renser porerne og mindsker rødme eller en maskine, der gør arbejdet for dig.

Vask og Styling

Overskæg kræver en del stylingsprodukt for at sikre et solidt hold og den rigtige form, og det kan ses i skægget, hvis det ikke vaskes jævnligt. Brug derfor en mild shampoo, så alle voksrester mm. renses væk. Et rent skæg giver det pæneste resultat.

Percy Nobleman Beard Wash, 100 ml.
Optjen 19 Points
Percy Nobleman Moustache Wax, 30 gr.
Optjen 12 Points
Matas Frisørsaks 1 Stk.
Optjen 23 Points
Braun Præcisionstrimmer PT5010
Optjen 20 Points

Tæm og trim

Det kræver præcisionsarbejde at holde formen på et overskæg. Anskaf dig derfor en trimmer med et lille klippehoved med mulighed for at indstille til forskellige længder, så du kan komme helt ned i detaljerne. Er du mere til det klassiske håndarbejde, kan en god frisørsaks i selskab med en smal kam også sørge for den snorlige skægklipning.

 • Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr. Fri levering til Matas butik ved køb over 250 kr.
 • 30 dages returret 30 dages returret
 • Køb online - 
byt i alle Matas butikker Køb online -
  byt i alle Matas butikker
 • Hurtig levering Hurtig levering
 • Autoriseret forhandler - 
din garanti for ægte varer Autoriseret forhandler -
  din garanti for ægte varer