• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Makeupartisten: Få mere ud af dine produkter

Max Factors danske makeup artist, Kasper Astrup, gæster os og deler ud af sin insider-viden. Vi garanterer dig tips, du aldrig har hørt før!

Vi sendte LIVE torsdag d. 13/08

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Vi sendte LIVE torsdag d. 13/8 - men du kan altid se videoen her:

KUN på Matas.dk: Ole Henriksen går LIVE Ole Henriksen gæster Matas LIVE til et eksklusivt interview, hvor du kan stille ham spørgsmål undervejs! Tirsdag d. 07.07 kl. 09.30

Se med torsdag d. 13/8 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Makeupartistens hemmeligheder: Få mere ud af dine produkter Max Factors danske makeup artist gæster os og deler ud af sin insider-viden. Vi garanterer dig tips, du aldrig har hørt før! Torsdag d. 13.08 kl. 20.00

Max Factors danske makeup artist

Max Factor er et verdensomspændende makeupmærke med en betydningsfuld historie bag sig, der har sine rødder helt tilbage til 1900-tallets Polen. Med sine mere end 100 år på bagen, har Max Factor skabt grundstenen i den makeup vi kender i dag og som benyttes af alle typer  – lige fra hollywoodstjerner, teaterskuespillere, sangerinder, og til den helt almindelige kvinde.


I dagens Matas LIVE hylder vi Max Factor og dets produkter, hvor den danske Key Makeup Artist, Kaster Astrup deler ud af sine tips og tricks. Astrup er en udannet makeup- og hårartist, der er meget anerkendt blandt de danske jet-settere, og han har bl.a. været en stor del af det professionelle hold, som har været bag kulisserne til større shows såsom: Dancing with the stars, Danish Music Awards, Elle Style Award, Danish fashion week og Guldtuben. Kasper Astrup er ikke blot en fænomenal makeupartist, men også en person med masser af humor og god energi, der gør ham til en person som man ikke kan lade vær’ at holde af.        

Historien om Max Factor

Manden bag Max Factor, der har skabt nogle af filmhistoriens mest ikoniske makeup-looks i Hollywood, blev født i Lodz i Polen i år 1877 under navnet Maksymilian Faktorowicz. Allerede som ni-årig kom han i lære hos Lodz’ førende paryk- og kosmetikmager, hvor hans ekstraordinære talent banede en vej gennem den russiske opera, videre til det russiske hof og til sidst hos den russiske Tzar-familie, hvor han som 22-årig blev ansat som skønhedsekspert.


I 1904 blev Maksymilian Faktorowicz dog træt af de stramme tøjler som han var bundet i hos Tzar-familien, og han valgte at emigrere til USA, hvor han tog det mere mundrette navn Max Factor. I 1914, blot ti år efter sin ankomst til USA, slog Max Factor igennem med sit produkt ’Grease Paint’, der var den første naturtro foundation, der gjorde, at skuespillerne ikke længere blev druknet i en tung teatersminke, som krakelerede på huden og havde en helt forkert farve. Den banebrydende foundation blev et rungende hit, der med det samme gjorde Max Factor til den mest eftertragtede kosmetikker i Hollywood.


Max Factor var ikke blot manden bag produkterne, han var også ansigtet udadtil, idet han personligt mødte op for at lægge makeuppen på filmstjernerne. Han blev hurtigt et synonym med glamour, og blev med tiden manden bag mange af de mest ikoniske looks i Hollywood – bl.a. Jean Harlows vovede og iøjnefaldende platinblonde lokker, Ava Gardners smukke og markerede læber, Marlene Dietrichs tynde øjenbryn samt Bette Davis forførende og store øjne.


Betegnelsen ’makeup’ er noget Max Factor selv opfandt i 1920, og var tidligere kun forbeholdt underholdningsbranchen eller mere letlevende damer – velstående kvinder gik højst med lipgloss eller pudder. De tidligere farver som makeuppen var rettet mod, var desuden ikke for den almindelig kvinde, men derimod de tre stjernetyper: den mørke, den rødhårede og den blonde. Men med Max Factors ’color harmony paletter’, som han allerede lancerede i 1918, blev farverne for første gang tilpasset til den almene kvinde, og hertil fulgte et af hans mest berømte citater, der lyder ”Du er ikke født glamourøs – glamour er noget der skabes”.


​​​​​​​I dag bestræber makeup-firmaet sig med at holde fast i de grundtanker som Max Factor selv levede efter – skønhed, holdbarhed og tilgængelighed. Produkterne hører den dag i dag til de billigere på markedet, bl.a. for at hylde grundlæggerens idé om, at alle – rig såvel som fattig – bør have råd til at se glamourøse ud. Dette bliver der tilsyneladende sat pris på, da det bliver vurderet, at der hvert 9. sekund bliver solgt et Max Factor-produkt rundt om i verden.  

Miracle Second Skin Foundation

Det første produkt som Kasper Astrup hiver frem, er Max Factors Miracle Second Skin Foundation. Dette produkt er en unik hybrid foundation, der indeholder naturlige derivater fra kokosmælk, som sikrer din hud den perfekte fugt dagen lang. Astrup forklarer, at den rige, men utrolig lette og nemt opbyggelige formel gør, at foundationen blendes perfekt ind i huden, hvorved du opnår et naturligt look uden at se ”masket ud”. Astrup fortæller derudover, at foundationen indeholder probiotika-udtræk og SPF 20, der bidrager til at booste hudens eget immunforsvar samtidig med, at den beskytter mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler.

False Lash Effect Mascara

Det andet produkt som Kasper Astrup vælger at fremhæve, er Max Factors False Lash Effect Mascara. Denne mascara giver både stærk volumen samt længde til dine vipper. Astrup forklarer, at mascaraen har en unik børste, der formår at indfange hver en vippe og fordobler vippernes volumen, der giver et resultat af samme virkning som falske vipper – heraf navnet. Derudover indeholder mascaraen også en vandfastformel, som gør, at du kan bruge den uanset om vejret byder på vådt eller tørt.

Lipfinity

Det tredje produkt som Kasper Astrup taler om i dagens LIVE, er Max Factors Lipfinity, og han fortæller med det samme, at dette er et af Danmarks bedst solgte læbeprodukter! Grunden til dette er, at produktet golde hvad det lover – nemlig op til 24-timers holdbarhed. Astrup forklarer, at Lipfinity er et enkelt to-trins-system, hvor du starter med at lægge læbefarven på læberne og derefter den blødgørende topcoat. Herved indkapsler du læbeprodukt og giver det en endnu længere holdbarhed. Astrup forklarer, at du kan skabe utallige smukke looks med Lipfinity, da den findes i 25 smukke nuancer – lige fra en sart og naturlig nude til en dyb og forførende rød.

Colour Elixir Lip Cushion

Det fjerde og sidste produkt som Kasper Astrup vælger at tale om i dag, er Max Factors Colour Elixir Lip Cushion. Astrup fortæller, at dette produkt er perfekt, hvis du ønsker at tilføre dine læber farve men samtidig holde dem fugtet. Produktet kombinerer nemlig en dejlig farve med en pomade, der sikrer, at dine læber ikke bliver tørre hen ad dagen. Astrup forklarer desuden, at den lette, skinnende formel også giver illusionen af mere fyldige læber, hvilket du kan intensivere ved at påføre en smule highlighter på din amorbue.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage