How to guides til dig der er gravid eller mor

Vores eksperter og udvalgte blogger hjælper dig og giver vejledning til alt fra mindfullness til madopskrifter og basis makeup. Vi håber det kan inspirerer dig, og evt. hjælpe dig i din hverdag.

Mød din Mamma ekspert - Pia Genet Rasmussen

Mød din Mamma ekspert - Lene Skou Jensen

Mød din Mamma ekspert -  Christel Elvang

Mød din Mamma ekspert - Vibeke Sofie Jensen

Sådan laver du lette venepumpeøvelser

Har du problemer med væske i fødderne eller i hænderne, mens du er gravid?

Psykomotorisk terapeut Pia Genet Rasmussen fra Mindful Moving Fødselsforberedelse, der guider dig til venepumpeøvelser, der kan fjerne noget af væsken.

Venepumpeøvelser til dit bækken

Det er en rigtig god idé at træne dine bækkenbundsmuskler mens du er gravid. Det kan hjælpe mod utætheder, hæmorider og andre gravidtítetsgener.

Psykomotorisk terapeut Pia Genet Rasmussen fra Mindful Moving hjælper dig med at lave gode venepumpeøvelser.

Sådan træner du din bækkenbund

Træning af din bækkenbund kan hjælpe dig med ikke at blive utæt mens du er gravid. Særligt efter fødslen har din bækkenbund brug for at blive trænet op igen.

Det tager et par minutter at lave øvelserne, og gør du det ca. 3 gange om ugen, er du rigtigt godt hjulpet.

Sådan strækker du din bækkenbund

I de sidste 6-8 uger inden din fødsel er det en god idé at lave strækøvelser for dine bækkenbundsmuskler, for musklerne skal strække sig rigtigt meget, når du føder dit barn.

Psykomotorisk terapeut Pia Genet Rasmussen fra Mindful Moving Fødselsforberedelse giver dig 3 forskellige øvelser, som du kan lave derhjemme.

Sådan træner du kropsholdning

Hvis du træner, hvordan du står og hvordan du går, mens du er gravid, kan du let afhjælpe nogle af de graviditetsgener, som du måske oplever. Har du fx ondt i lænden, i ryggen, i bækkenet eller kramper i lægmusklerne, så kan det være, at du skal øve en anden kropsholdning.

Psykomotorisk terapeut Pia Genet Rasmussen fra Mindful Moving Fødselsforberedelse giver små, lette øvelser, som du sagtens kan lave der hjemme.

Sådan træner du åndedrættet

Når fødslen går i gang, er det super vigtigt, at du har trænet din vejrtrækning og dit åndedræt. Det er nemlig åndedrættet, der fremmer fødslen og giver dig de gode og effektive veer og afspænder dig.

Her får du små, lette øvelser, som kan træne dit åndedræt – og hjælpe dig gennem en god fødsel. Det er psykomotorisk terapeut Pia Genet Rasmussen fra Mindful Moving Fødselsforberedelse, der guider dig igennem øvelserne.

Sådan afspænder du din gravide krop

Trænger du til at slippe spændinger og bekymringer og få ekstra energi? Læg dig godt tilrette i sofaen, på et underlag på gulvet eller i din seng, og lyt dig igennem denne afspændingsguide.

Det er Pia Genet Rasmussen – stifter af Mindful Moving Fødselsforberedelse – der guider igennem, og det er simpelthen guld værd.

De sidste tips inden fødslen

Det kan være svært at finde ro i den sidste del af din graviditet, og der er utroligt mange ting, du lige skal have styr på. Hvordan skal du slappe af, hvad skal være parat til selve fødslen, og hvad skal du købe ind til tiden efter fødslen?

Hør hvad jordemoder Lene Skou Jensen synes du skal gøre i den aller sidste tid, inden du skal føde. For du skal være klar til fødslen uden at stresse, når det hele begynder.

Youblush.com og Sara Rostrup: Sådan bliver du Mammalicious


Sara er beautyblogger og gravid med hendes 2. barn.

Se hendes tips til, hvordan du kan blive lækker gravid og stadig passe på dig selv og dit barn. For du kan sagtens finde makeup uden parabener, phthalater og parfume.

Sådan bruger du selvbruner når du er gravid

Trænger du til at se friskere ud i huden, når du er gravid? Så brug en selvbruner og få ekstra glød – uden at du samtidig behøver at stege i solen.

Hør Christels tips til, hvilke selvbrugere du kan bruge. Og få råd om, hvordan du bedst påfører en selvbruner uden at den skjolder.

Sådan plejer du din hud når du er gravid

Nogle steder er din hud ekstra udsat, når du er gravid. Det er fx omkring brystet og på maven.

Din Mamma ekspert Christel giver dig tips til lækre hudplejeprodukter, som er særligt gode at bruge, mens du er gravid eller når du lige har født. De giver masser af fugt og spændstighed til huden – lige hvad din hud trænger til.

Smukke gravid negle - hvordan?

Du kan sagtens få lækre negle uden at bruge neglelak… Og det er særligt vigtigt for dig, der er gravid, og jo passer på dig selv og din krop.

Fil dine negle smukt, poler dem, giv dem olie, neglecreme og masser af kærlighed – så bliver de absolut lige så smukke, som hvis du bruger neglelak. Og så er det let, og holder i lang tid!

Sådan fjerner du uønskede hår, når du er gravid

Der er rigtigt mange der pludselig får ekstra hårvækst, når de er gravide. Ekstra hår på benene, på hagen eller på overlæben – og de kan heldigvis let blive fjernet igen.

Vores Mamma ekspert Christel Elvang giver dig her nogle gode tips.

Sådan passer du ekstra godt på tænder og tandkød, når du er gravid

Mange oplever, at deres tænder og tandkød er ekstra udsatte, når de er gravide.

Så det er ekstra vigtigt, at du er særlig omhyggelig med at rense og pleje dine tænder i denne periode.

Sådan får du ekstra flotte vipper, når du er gravid

Du har måske ikke lyst til at bruge ret meget mascara, når du er gravid. Men hvis du stadig gerne vil have smukke vipper, så kan du i stedet bruge en vippe-bukker.

Den kan uden brug af mascara gøre dine vipper endnu flottere – og vil du alligevel gerne have lidt mascara på, så kan vippebukkeren gøre, at du kun skal bruge halvt så meget mascara som normalt.

Sådan laver du sunde og lækre gravid-snacks – kokoskugler

Maria Vestergaard, Livsstils- og madblogger på mariavestergaard.dk er gravid med sit andet barn.

Men cravings og sukkertrangen kan fylde meget under en graviditet, og derfor deler Maria hendes gode opskrift på lækre kokoskugler – som et godt alternativ til de søde sager.

Har du ekstra fedtet hår, når du er gravid? Sådan kommer du det til livs…

Der er rigtigt mange der oplever, at deres hår er ekstra fedtet, når de er gravide. Og heldigvis er der masser af gode råd, der kan hjælpe på det problem.

Er dit hår og hovedbund ekstra tørt, når du er gravid? Sådan kommer du det til livs…

Mange oplever, at deres hår og hovedbunde pludselig bliver ekstra tør, når de er gravide. Og endda at håret knækker, og slet ikke er som det plejer at være. Se Vibekes råd her.

Sådan plejer du tør hud i ansigtet, når du er gravid

Din Mamma ekspert Vibeke Sofie Jensen er materialist, og giver dig her rigtigt gode tips til, hvordan du skal behandle dit ansigt, hvis du har ekstra tør hud eller tørre pletter under din graviditet

Sådan plejer du fedtet hud i ansigtet, når du er gravid

Føles din hud i ansigtet ekstra fedtet, efter du blev gravid? Det er helt normalt, og heldigvis er der hjælp at hente. Vores Mamma ekspert Vibeke Sofie Jensen hjælper dig her.

Sådan laver du lækre gravid-venlige smoothies med fiskeolie

Maria Vestergaard er kvinden bag livsstils- og madbloggen mariavestergaard.dk. Maria hjælper os i Club Matas Mamma, med at komme med gode ideer til, hvordan du kan få dine daglige vitaminer.

Fiskeolien har specielt voldt Maria kvaler, og derfor guider hun dig til lækker og sund smothiebowl, med flydende fiskeolie. Så kan du slippe for de store fiskeoliepiller. Se hvordan hun gør her.