• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Levering 1-3 dage

Sådan bliver jeg en lækker gravid

Skrevet Mary Jane Notarte, 23 uger henne.

Jeg har i december måned følt at jeg var lidt oppustet og lidt utilpas men tænkte at det nok kan være menstruation der var på vej. Jeg kunne alligevel ikke dy mig med at tage en graviditetstest Nytårsaftens morgen.

Selvom det var et ønske, fik jeg alligevel et chok da jeg så graviditetstesten. Tankerne var ustyrlige men til Nytårsfesten skal jeg da! Jeg købte den smukkeste kjole, synes jeg selv! Men om jeg følte mig tilpas i den? Overhovedet ikke! Så jeg måtte kigge bagerst i skabet og finde en der var lidt løs og dermed gjorde mig bedre tilpas. Jeg gjorde præcis det jeg plejer når jeg skal til fest i forhold til på førelsen af mine daglige cremer, parfume og make-up og det var jo nytårsfesten så den fik ikke for lidt med ”maling”.

Jeg vil ikke været en "sippet mor"

Jeg har altid sagt at jeg ikke vil være en af de ”sippet mødre” og det synes jeg stadig ikke at jeg. Men efterhånden som folk fandt ud af jeg er gravid og kom med alle deres ”gode” råd, får det mig til at tænke på, om jeg overhovedet gør det rigtige for min kommende baby. Jeg ved ingenting om at være gravid og jeg har faktisk ikke interesseret mig for folk som er gravide eller har et barn. Den fik ikke for lidt med at google alle mulige does and don’ts (det skal man passe på med).

Jeg er blevet mere opmærksom på hvad jeg indtager eller påfører på min hud. Såsom at sprøjte min parfume på tøjet i stedet på min hud, indholdet af mine cremer/make-up eller hvilke jeg skal investere i næste gang.

Dagligdagen som gravid

Nogle dage er bedre end andre og masser af hormonerne der flyver rundt. Puha! Folk der siger, at man stråler som gravid, gælder åbenbart ikke mig. Jeg har altid haft en fedtet hud og det blev ikke just bedre efter, at jeg er blevet gravid.

Jeg fik rigtige mange urenheder i starten af graviditeten, nok fordi jeg ikke fik renset huden. Jeg var så træt i starten af graviditeten at jeg altid lige skulle have en powernap som varede til dagen efter. Jeg er stadig ligeså træt men jeg vil aldrig skippe at rense min hud om morgenen og aftenen længere! Det skal bare gøres selvom jeg falder i søvn på sofaen, inden jeg kravler videre til min seng.

Thank god for gode rutiner

Jeg er ikke en morgen person så jeg går typisk i bad om aftenen. Med graviditeten er mit hår mere fedtet end normalt og heldigvis for at der findes tørshampoo så er det problem i hvert fald løst.

Jeg starter morgenen med at vaske ansigtet med god ansigtsvask til uren hud. Derudover bruger jeg en skintonic, for at dæmpe urenhederne i min ellers ret så fedtet hud. Jeg kan mærke en markant forskel i min hud, efter at jeg har fået overskud til at genetablere mine gode hudplejerutiner.

Jeg føler mig ikke køn uden makeup - og det tager kun 5 min.

Mit daglige forbrug af make-up er stadig det samme som inden min graviditet men jeg har da overvejet at når produkterne er brugt, om jeg så skal vælge nogle mere ”graviditetsvenlige” produkter.

Jeg føler mig slet ikke køn uden make-up og når man ikke er så god til at stå tidlig op så er det godt at makeuppen kan gøres på omkring 5 min.

Min daglige makeup består af en farvet dagcreme. Jeg synes en BB eller CC creme er perfekt, da de giver en let dækning af hudens ujævnheder, samtidig med de både plejer og fugter huden. Jeg bruger en god mascara, der åbner mine øjne, så jeg ikke ser så træt ud. Og så selvfølgelig en blush, for at fremhæve min ellers ikke eksisterende graviditetsglød.

Marys 7 tips til dig der er gravid i 3 prisklasser

1. Undgå fedtet hår med en tørshampoo

Flere varianter
Matas Striber Dry Shampoo 200 ml
36,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point
Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198 ml
209,95
DU OPTJENER 21 Point

2. Rens din hud hver aften og morgen med ansigtsvask

Raunsborg Nordic Face Wash 100 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point

3. Forebyg urenheder med en god skintonic

5. Skab magi med en BB eller CC creme

Flere varianter
Maybelline Dream Matte BB Cream Light
99,95
DU OPTJENER 10 Point

6. Marker dine øjne med en god mascara

Nilens Jord Black Volume Mascara 798 Black
134,95
DU OPTJENER 14 Point
Gosh Copenhagen GOSH Lash Sculpting Fibre mascara
149,95
DU OPTJENER 15 Point
Origins GinZing Volumizing Mascara Black
199,95
DU OPTJENER 20 Point

7. Fremhæv din graviditetsglød med en blush

Flere varianter
IDUN Minerals Mineral Blush Smultro
235,95
DU OPTJENER 24 Point
Flere varianter
MIILD Mineral Blush 03 Rose Ravierie
249,95
DU OPTJENER 25 Point
Flere varianter
Tromborg Baked Minerals Silk
419,95
DU OPTJENER 42 Point

Tilmeld dig Club Matas Mamma

Club Matas Mamma, er vores nye morklub. Her fokuserer vi på DIG som er gravid og nybagt mor.

Tilmeld dig på din Club Matas profil under ”Mine interesser” og oplys om du er gravid eller har børn under 3 år. Herefter kan du sætte flueben i JA TAK til at være medlem af Club Matas Mamma.

Det er selvfølgelig helt gratis at være medlem og du modtager e-mails med velkomstgave, gode tilbud målrettet til dig, og meget mere.

Vi glæder os til at byde dig velkommen, og følge dig igennem din graviditet og livet med små børn. Tilmeld dig her!

  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Levering 1-3 dage