• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Levering 1-3 dage

Tips og trick fra en nybagt mor til en anden

Skrevet af Christine Olczyk, mor til en lille pige på 9 uger

For 9 uger siden fødte jeg den smukkeste lille pige. Alt var idyl, men alligevel bliver man overrasket over de mærkligste ting når man kommer hjem. Ting som diverse bøger, lister mm. ikke har forberedt en på. Jeg har derfor skrevet mine bedste tips og tricks op, som jeg har lært i løbet af mine ni uger som mor.  Jeg håber det kan hjælpe dig i din skønne første tid som mor.

Jeg troede jeg var klar, men...

Jeg troede i den grad jeg var klar, til livet som nybagt mor. Men gud hvor blev jeg overrasket. De mest basale ting, er ofte dem man har glemt - og så er der bare ekstremt meget learning by doing.

Har du måske hørt før, at det kan være godt at kombinere almindelige ammeindlæg med uldammeindlæg? Inden jeg blev mor tænkte jeg umiddelbart, at det eller andet ville være nok - men nu kan jeg ikke leve uden kombinationen af de to. Læs mine bedste tips og tricks til dig som kommende mor her, måske bliver du så mere forberedt end jeg var.


Til tiden lige efter fødslen

Uden mad og drikke duer helten ikke. Til dagene efter fødslen er det rigtig rart at have noget frugt, nogle kiks, noget chokolade (og lidt øl til far, han har sikkert fortjent det) eller hvad du nu lyster. Det er guld værd når blodsukkeret lige pludselig falder fordi kroppen ikke er vant til det her med at bruge energi på at producere mælk.

Hvis du har været bristet og er blevet syet, kan en ”blød” drikkedunk med ”tut” være genial at have i skabet. Hvis du er blevet syet skal man skylle sig hver gang du har været på WC. og hvis du som mig ikke lige har mod på at balancere tværs igennem badeværelset med en håndbruser, kan sådan en drikkedunk guld værd.

Vil du undgå "Tisse-i-bukserne" situationen?

Et af mine mest bitre erfaringer var virkelig, at ”Tisse-i-bukserne” risikoen bare er der efter en fødsel. Og så er det heller ikke ualmindeligt at bløde mere end hvad et almindeligt bind kan klare det første stykke tid. Jeg kan derfor kun på det kraftigste anbefale en pakke Tena, efterfødselsbind eller andre STORE bind, så du undgår en øv situation.

Tena Lady Extra Plus 8 stk.
44,95
DU OPTJENER 5 Point
Natracare new mother efterfødselsbind
39,95
DU OPTJENER 4 Point

Dine brysters nye liv - nye problemer og hensyn

Jeg synes. at ammeindlæg i uld var rigtig gode at bruge de første 6 uger da dette mindsker risikoen for brystbetændelse. Jeg bruger stadig mine med et alm. ammeindlæg udenpå for at suge lidt ekstra og fordi jeg simpelthen synes de er mere behagelige mod brystvorterne. Jeg tror jeg ender med at bruge dem resten af den tid jeg ammer. Personligt er jeg helt vild med dem fra Joha, som fås i to forskellige størrelser.

Når du ammer er det rart at have let adgang til brysterne. Om man er til ammetoppe eller ammeBH´er er en smagssag. Personligt er jeg rigtig glad for ammetoppene fra H&M (dem kan man altså også godt bruge selvom man har en stor barm synes jeg). Hvis du går med ammetoppe så køb en masse (de bliver sovset ind i modermælk, gylp, tis og nogle gange bæ, welcome to motherhood). Køb evt. et par som er et nummer større end hvad du forventer at skulle bruge. Når mælken løber til kan det gøre ganske ondt. Jeg var totalt uforberedt, men for mig føltes det som om (og lignede også at) Jørn Ege havde været forbi i løbet af natten og implantere Linse Kesslers aflagte silikonebabser.

Hvad gør man lige ved ømme og spændte bryster?, det er jo ikke ligefrem en kendt situation for de fleste Mit bedste tip er, at lune en stofble eller et tykt viskestykke i mikroovnen og ligge det på brystet inden jeg ammer (og bare generelt når ømheden bliver for meget). Hvis du vil have noget som holder lidt længere på varmen kan du købe en varmepude med ris eller korn som ligeledes kan varmes i mikroovnen.

Nygaard Joha ammeindlæg uld Large 2 Stk
99,95
DU OPTJENER 10 Point
Lansinoh Ammeindlæg, 24 stk
44,95
DU OPTJENER 5 Point

Tips til at høre noget godt for din baby

Nogen gange kan det kræve sin mand eller kvinde, at få baby til at slappe af. Hjemme hos os, er vi meget begjestret for ”SoundSleeper”-app´en, dom vi decideret synes er genial. Og bedst af alt gratis!

Den kan sættes til af afspille f.eks. ”livmoder-lyde”, ”støvsuger”, ”hårtørrer” og andet. Så når baby er urolig om natten kan du sætte den lyd på som fungerer for lige præcis jeres baby, for at få ham/hende til at falde til ro. Og ja, mor og far kan lære at sove fra lyden af en støvsuger.

Ellers har jeg også gode erfaringer med 3 nedenstående produkter, som du måske allerede har derhjemme i forvejen?

1. Babyolie

Babyolie (eller kokosolie) er dejligt til at massere baby med og kan også bruges hvis pusset får arp hvilket daglig brug af en babybørste hjælper til at forebygge.

Det er desuden også rigtig rart til at massere tilstoppede mælkekirtler med!

2. Træningsbold

En oppustelig træningsbold er god, for når den lille bandit er ked og utrøstelig er de fleste glade for at man ”hopper” på sådan en.

Desuden kan den bruges til at træne babys nakke og ryg samt balancesans.

3. Hårtørrer

En hårtørrer som kan stilles til varm, lun og kold luft er genial til at tørre den sarte barnerumpe med. Det hjælper til at forebygge rød numse og er uundværligt hvis baby alligevel skulle blive rød!

Den er også god til at tørre dine brystvorter med, for at forebyggel sprukne og ømme brystvorter.

Storksak Organics baby oil 100 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
Remington D5000 Compact Hårtørrer
199,95
DU OPTJENER 20 Point
Revlon Pro REVLON Compact Hårtørrer 1600 Watt
229,95
DU OPTJENER 23 Point

Tilmeld dig Club Matas Mamma

Club Matas Mamma, er vores nye morklub. Her fokuserer vi på DIG som er gravid og nybagt mor.

Tilmeld dig på din Club Matas profil under ”Mine interesser” og oplys om du er gravid eller har børn under 3 år. Herefter kan du sætte flueben i JA TAK til at være medlem af Club Matas Mamma.

Det er selvfølgelig helt gratis at være medlem og du modtager e-mails med velkomstgave, gode tilbud målrettet til dig, og meget mere.

Vi glæder os til at byde dig velkommen, og følge dig igennem din graviditet og livet med små børn. Tilmeld dig her!

  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Levering 1-3 dage