Væskefyldt tvillingegraviditet

af Anne Povlsen, 27 uger henne

Den 27. november 2016 kl. 19.46 ændrede vores liv sig. Graviditetstesten viste to røde streger. Jeg løb skrigende rundt i vores hus, mens tårerne løb ned af kinderne.  ​​​​​​​

Vores beslutning

Min mand og jeg har kendt hinanden i 5 år. 5 år med op og nedture. Vi har været igennem en masse skøre, sjove og fantastiske oplevelser. Vi har hånd i hånd rejst ud i verden og oplevet hinandens gode og skæve sider. På vores seneste rejse i sommers så vi hinanden dybt i øjnene og blev enige om, at vi nu var klar til næste skridt. Skridtet mod at skabe en fælles familie og en fælles fremtid.

Dobbelt op på hjerte blink

I slutningen af 2016 ændrede alt sig. Vi havde forgæves forsøgt, at blive gravid i nogle måneder og hver måned var en blot ny skuffelse. Men endelig viste graviditetstesten to streger og var positiv. Dog var lykken kort. Jeg begyndte at bløde, og vi kom derfor hurtigt til en scanning på sygehuset. Det viste sig, at der var to små hjerteblink, og alt så fint ud. Vi sad begge med store øjne og åbne munde - to børn…

Ender jeg som en flodhest?

Ved mit første jordemoder besøg blev jeg fortalt, at en vægtstigning på 20-25 kg vil være acceptabelt i forbindelse med en tvillingegraviditet. På daværende tidspunkt tænkte jeg: "20-25 kg? Hvordan? Ender jeg med at blive en hval eller flodhest?" Nu er kiloene på vej, og det bliver tungere og tungere hver dag.

Ringen er for lille, og skoene for små

Jeg er nu i tredje trimester. Jeg kan ikke passe min vielsesring, og mine elskede Adidas sko er for små. Jeg bliver hurtigere forpustet og har fået begyndende hælspore. Før min graviditet trænede jeg stort set dagligt i fitness. I forbindelse med graviditeten er jeg blevet besværet af væske i kroppen - specielt i fødder og hænder.


Mit tip til dig med væske i kroppen:

Jeg bruger ofte en massagebold om aftenen, når der er meget vand i kroppen. Og så laver jeg en masse venepumpeøvelser specielt om aftenen, ved lange køreture eller blot i løbet af dagen, når vandet kommer.

Se, hvordan du laver venepumpeøvelser her!


What to do

Min daglige fitness er nu reduceret til to gange ugentlig graviditetssvømning af en times varighed. Undervisningen forløber således, at pulsen kommer op, og afsluttes med fødselsforbedrende øvelser fx knibeøvelser. Ligeledes er jeg begyndt at gå en lang tur dagligt af en times varighed. Jeg har i Matas købt hælsporeindlæg og disse er uundværlige. De gør mine gåture behaglige og forholdsvis afslappende. Er jeg alligevel plaget efter min træning, forkæler jeg min krop med et skønt fodbad med nogle gode produkter, eller lokker min kæreste til en omgang fodmassage om aftenen.

Hvad har du i maven?

I forbindelse med mine to ugentlige svømmehalsbesøg har jeg fået mange kommentarer fra andre besøgende i svømmehallen som:

”Hvad har du i maven?” ”Du er godt nok stor!” ”Hold da op” ”Tvillinger - det må være hårdt”

Ja, man hører lidt af hvert når man er gravid. Specielt med væske i kroppen.

En kjole gør underværker

Jeg har haft svært ved at acceptere tallet på vægten forøges, og samtidig se kroppen ændrer sig. Men at komme i en kjole gør underværker.  At blive komplimenteret af sin mand, venner og familie er guld værd. Jeg anser nu mig selv som ”flot” gravid, hvor maven sidder pænt. Dog strammer skoene, og vielsesringen er i smykkeskrinet. Jeg glæder mig til, at blive mor til to fantastiske børn. Jeg glæder mig til en fremtid sammen med manden i mit liv. Og til at få min ring og mine Adidas på igen.


Annes råd mod vand i kroppen:

Enklere Liv Massagebold 5,5 cm
35,95
DU OPTJENER 4 Point
Aserve Spiky Massagebold 9 cm
84,95
DU OPTJENER 9 Point
Matas Striber Hælindlæg Medium
64,95
DU OPTJENER 7 Point
Matas Striber Hælindlæg Large
64,95
DU OPTJENER 7 Point
Flere varianter
Matas Sports Care Massageolie uden Parfume 250 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point
Matas Striber Fodbadesalt 400 g
49,95
DU OPTJENER 5 Point
Flere varianter
Matas Striber Fodsalve 100 ml
49,95
DU OPTJENER 5 Point
Matas Striber Fod- & Bengelé 100 ml
39,95
DU OPTJENER 4 Point

Vær med i Club Matas Mamma

Club Matas Mamma er vores nye morklub. Her fokuserer vi på dig, som enten er gravid eller ny mor.

Vi sender dig e-mails med personlige tilbud, spændende og medrivende artikler fra mor til mor og selvfølgelig en masse tips til, hvordan du bedst plejer dig selv og din krop.
Er du gravid, vil du tilbudt en lækker Mamma-pakke, som du kan hente i din Matas.

Du tilmelder dig let på din Club Matas-profil under ”Mine interesser".
Husk at sætte flueben i "Ja, tak" til at være medlem af Club Matas Mamma. Det er selvfølgelig helt gratis at være medlem.


TILMELD DIG HER