Flåtfjernere

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

4 produkter
4 produkter
Sorter efter: Mest populære
Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Fjern nemt flået på mennesker og dyr

Der findes forskellige typer af flåtfjernere i forskellige udformninger og materialer, så du kan finde den type, du synes er den bedste.

Fordelen ved at bruge en flåtfjerner til at fjerne flåter er, at du nemmere kan få fat i flåten og fjerne hele dyret i én bevægelse.

Flåtfjernere kan være beregnet til brug på mennesker eller dyr, og materialet og formen på flåtfjerneren er forskellig alt efter, hvad den er målrettet til.

Det er nemt og hurtigt at fjerne en flåt, og det er vigtigt at få flåten fjernet, når du opdager den, da du dermed kan mindske risikoen for at få en infektion.

Hvad er flåter, og hvorfor er de farlige?

Flåter er små mider, som suger blod fra pattedyr. Når flåter suger blod, kan de overføre sygdomme til det menneske eller dyr, de suger blodet fra.

I de fleste tilfælde er det ikke farligt at blive bidt af en flåt, men i nogle tilfælde kan flåten viderebringe bakterien Borrelia, som forårsager en infektion, der skal behandles med antibiotika.

Skovflåter sidder i beplantninger, og når et menneske går forbi eller sidder i græsset, sætter flåten sig fast. Flåterne kan kravle rundt på kroppen i længere tid, før de udser sig stedet, hvor de bider sig fast og begynder at suge blod. Af denne grund er det vigtigt, at du tjekker hele kroppen, når du kigger efter flåter.

Hvis du opdager en flåt, bør du fjerne den hurtigst muligt.

Fordelen ved flåtfjernere

Når du fjerner en flåt, er det vigtigt at fjerne hele flåten. Hvis du bare hurtigt river fat i flåten, er der risiko for, at hovedet bliver siddende i huden.

Med en flåtfjerner sikrer du, at du får det bedst mulige greb i flåten og dermed får fjernet hele flåten.

Der findes forskellige slags flåtfjernere, men fælles for dem er, at de på hver deres måde er nemme at bruge, og de er små og praktiske at have med på farten.

Hvordan bruges en flåtfjerner?

Anvendelsen af flåtfjernere varierer fra model til model, men fælles for al værktøj til flåtfjernelse er, at du skal have fat om flåten så tæt på huden som muligt for at de virker mest effektivt og sikkert.

Flåtfjerner-kort

Denne type passer perfekt i pungen, og det meste af den er formet som var det et dankort. I den ene ende er der en rille som flåten fanges med. Før kortet langs huden og grip om flåten, så flåten sidder inderst i rillen på kortet, hvorefter du forsigtigt fjerner flåten ved at løfte flåten lodret op fra huden.

Flåtfjerner koben

Flåtfjerneren, som ligner et koben, har også den lille rille, som man bruger på samme måde som på kortet. Rillen omsluttes flåten, og flåten løftes og vrikkes op fra huden.

Flåtfjerner tang/pincet

Her findes der lidt forskellige typer, men det vigtigste er igen, at du tager fat om flåten så tæt på huden som muligt og løfter den forsigtigt lodret op fra huden.

Efter fjernelse af flåten

Efter fjernelse af flåten kan du desinficere området med håndsprit eller klorhexidin, hvis du ønsker det.

Hold øje med flåtbid i perioden efter, du har fjernet flåten. Det kan være en god idé at tegne en ring med en kuglepen, så du kan følge med i, om rødmen i området bliver større.

​​​​​​​Tag kontakt til lægen, hvis du oplever, at udslettet spreder sig til et stort område, hvis du bliver almen utilpas, eller hvis du oplever ømhed eller muskelsmerter.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.