Børstehoveder

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

43 produkter
43 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 40,-
Oral-B Sensitive Clean Børstehoveder 3 stk
129,95 kr.169,95 kr.Spar 40,-
SPAR 40,-
Oral-B Precision Clean Børstehoveder 4 stk
129,95 kr.169,95 kr.Spar 40,-
SPAR 50,-
KUN ONLINE
Oral-B Cross Action Børstehoveder 5 stk
189,95 kr.239,95 kr.Spar 50,-
SPAR 20,-
Oral-B iO Ultimate Clean Børstehoveder 2 stk Hvid
139,95 kr.159,95 kr.Spar 20,-
SPAR 50,-
Oral-B Sensitive Clean Børstehoveder 5 stk
189,95 kr.239,95 kr.Spar 50,-
SPAR 40,-
Oral-B Floss Action Børstehoveder 3 stk
129,95 kr.169,95 kr.Spar 40,-
SPAR 40,-
Oral-B 3D White Børstehoveder 3 stk
129,95 kr.169,95 kr.Spar 40,-
SPAR 40,-
Oral-B Cross Action Børstehoveder 3 stk
129,95 kr.169,95 kr.Spar 40,-
SPAR 50,-
Oral-B Cross Action Børstehoveder 5 stk
189,95 kr.239,95 kr.Spar 50,-
SPAR 35,-
KUN ONLINE
Oral-B Spiderman Børstehoveder 4 stk
159,95 kr.194,95 kr.Spar 35,-
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Sara
Materialist
Min ekspertise er:
Make-up

Hvilket børstehoved skal du vælge?

Udvalget af børstehoveder til de elektriske tandbørster er stort. Og hvordan finder man så lige det helt rette?

Der er flere ting at tage højde for. En ting er at beslutte om du ønsker et blødt eller hårdt børstehoved. Her kan du med fordel snakke med din tandlæge omkring hvad de anbefaler til lige præcis dine tænder og dit tandkød.

Børstehovederne findes i forskellige størrelser, og det er vigtigt at være opmærksom på at tandbørstehovedet ikke bliver for stort. Det skal være i en størrelse hvor det nemt kan komme rundt i hele munden, dette er især vigtigt at tage højde for hvis tandbørsten er til et barn.

Materialet på børstehovedet kan også have betydning for resultatet af din tandbørstning. Der findes nemlig et hav af forskellige hoveder alt efter om du ønsker at fokusere på hvidere tænder, færre isninger, eller følsomt tandkød. Både Oral b, Philips, Jordan og Silk'n har blandt andet et bredt udvalg af børstehoveder, så der er noget til et hvert behov. Det er her vigtigt at du sørger for at vælge et tandbørstehoved som passer til din tandbørste. Der er nemlig forskel mærkerne imellem. Har du fx en af de nye Oral b io tandbørster, er det vigtigt at vælger børstehoveder til Oral b io modellen, for at det passer til tandbørsten.

Det smarte ved et udskifteligt tandbørstehoved er, at hvert enkelt familiemedlem ikke behøver at have sin egen elektriske tandbørste. Man kan altså være flere personer om den samme tandbørste og så lave en udskiftning af børstehovedet.

Hvorfor vælge en elektrisk tandbørste?

En god mundhygiejne er vigtig for vores helbred. Når du holder mundhygiejnen i orden, mindsker du risikoen for bakteriebelægninger, altså plak, på tænderne. Derudover forebygger du udviklingen af caries, tandkødsbetændelse, betændelse i tændernes støttevæv og dårlig ånde. Hvis der opstår betændelse i og omkring tænder og implantater, kan det påvirke din generelle helbredstilstand. God mundhygiejne karakteriseres ved glatte og rene tænder, et tandkød, som fremstår lyserødt og stramt og mund som føles frisk.

Det er vigtigt at man er grundig når man børster sine tænder, og her kan det være en fordel med en elektrisk tandbørste. En elektrisk tandbørste har ofte et mindre børstehoved og er designet til at give en grundigere rengøring end man kan klare med håndkraft. Børstehovedet vibrerer eller roterer og kan komme helt ind i krogene, hvor man ellers ikke selv kan komme til.

Fordi den elektriske tandbørste klarer det meste af arbejdet selv, er det også et oplagt produkt at anvende til børn. Særligt børn kan have udfordringer med finmotorikken, og derved have problemer med at være helt grundige nok i rengøring af tænderne.

Hvornår skal børstehovedet udskiftes?

En god tommelfinger regel lyder, at du bør udskifte dit børstehoved på tandbørsten ca. hver 3 måned. På den både sikrer du at der ikke sidder bakterier på tandbørsten som påvirker resultatet af din rengøring.

Dog kan der også være andre ting der spilder ind, for hvornår du bør lave en udskiftning.

  • Er børstehårene blevet meget slidte eller spredte? Så bør du udskifte hovedet så du er sikker på at tandbørsten stadig fjerne skidt og plak som den skal.

  • Sygdom. Selvom børstehovederne kan holde længe hvis man vælger en god kvalitet, så beskytter de ikke mod sygdom eller bakterier, som evt kan sætte sig i tandbørsten.

  • Korrekt rengøring og opbevaring. Det er vigtigt at huske at skylle tandbørsten og børstehovedet grundigt efter brug. Hvis der sidder gamle rester af tandpasta og vand kan det give grobund for bakterier. Tandbørsten skal derfor rengøres og opbevares et sted hvor den kan tørre ordentligt.

5 gode råd til god mundhygiejne

Vi guider

5 gode råd til god mundhygiejne

Af Matas

Hvis du gerne vil opretholde en sund mund og undgå tandkødsproblemer, er det en rigtig god idé at tage din mundhygiejne alvorligt. I denne artikel giver vi dig 5 gode råd til, hvordan du passer godt på din mund.

Læs Mere
Mundpleje med grøn samvittighed

Nyhed

Mundpleje med grøn samvittighed

Af Matas

Mange af os kender Jordan som et mærke, man går til, når det drejer sig om at passe på sine tænder. Jordan har nemlig produceret mundplejeprodukter siden 1927. Det er nok derfor, at de fleste af os har købt eller brugt Jordan på et tidspunkt i livet. Det store sortiment gør, at man kan finde alt fra sin egen tandbørste til barnets tandpasta til den første mælketand.

Læs Mere
Gør tandbørstningen til en effektiv fornøjelse

Vi guider

Gør tandbørstningen til en effektiv fornøjelse

Af Matas

Tandbørstning… Den lille nødvendighed, vi alle sammen bruger tid på hver dag, flere gange om dagen. Så hvorfor ikke gøre det til en effektiv og ekstraordinær oplevelse – hver gang?

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.