• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu

Lus

Er du også træt af lus? Dine børn tager dem sandsynligvis med hjem, hver gang der er lusesæson i børnehaven – og det smitter sikkert hele familien. Her på siden finder du alt det, du skal bruge til at få lusene væk. Luseshampoo, lusegel, lusemousse og lusekam.

Medicin & Pleje
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Certificeringer

Bedømmelser

25 produkter
25 produkter
Sortér efter: Mest populære

Hvordan ser lus ud?

Hovedlus er små insekter uden vinger. De er flade, ovale og aflange. De lever i menneskehår, hvor de suger blod fra hovedbunden. En hovedlus er 1-3 mm lang. Farven kan skifte fra gennemsigtig til mørk, hvis den lige har suget blod. Er der lus i dit eller dit barns hår, er det nødvendigt med en lusebehandling, da lus ikke forsvinder af sig selv.

Lusekam

Vi har her på Matas.dk to forskellige lusekamme – én i plastic og én i metal. Hvis du har fint, kort hår, kan du med fordel bruge den i plastic. Hvis du har tykt, filtret hår, skal du tage den i metal, da den i plastic kan knække, hvis dit hår er for stort. Derudover er metalkammens tænder længere og kan derved bedre komme i kontakt med hovedbunden.

Anvendelse
Ved kæmning anbefales det at anvende balsam til at gøre håret glat og smidigt, således kæmningen bliver lettere og mere effektiv.

 1. Det let fugtede hår gennemvædes med hårbalsam.
 2. Håret redes igennem med en almindelig kam eller børste.
 3. Træk derefter lusekammen gennem håret fra hårbunden mod hårspidserne. Del håret op i sektioner, der kæmmes én for én.
 4. Efter hvert strøg tørres lusekammen af i et stykke toiletpapir eller køkkenrulle og kontrolleres for lus. Det er en god idé at bruge hvidt papir, så du bedre kan se, om der er lus eller ej.

Hvordan virker en lusebehandling?

Anti Lice, som er en af vores mest solgte lusekure, er baseret på dimethicone, som fysisk indkapsler lus og æg, som derfor dør efter en lusebehandling. Du kan anvende lusekuren, så tit du vil, uden at være nervøs for, at lusene udvikler resistens og bliver modstandsdygtige – for det kan de ikke.

Hvordan bruger jeg Anti Lice?

 1. Red håret grundigt igennem inden lusebehandlingen. Produktet skal anvendes i tørt hår.
 2. Beskyt skuldrene med et håndklæde, og ryst flasken omhyggeligt inden brug.
 3. Tryk forsigtigt på flasken og fordel produktet i håret. Sørg for at blandingen fordeles jævnt i hele håret, så det er helt dækket af Anti Lice.
 4. Gnid grundigt Anti Lice ind i hår og hårbund med fingrene. Anvend ikke kam eller børste til fordeling.
 5. Lad Anti Lice sidde i håret i 15 minutter. Håret må ikke tildækkes med håndklæde eller badehætte.
 6. Efter 15 minutter har Anti Lice kvalt lusene samt luseæg.
 7. Vask blanding ud af håret. Her er det vigtigt, at håret ikke gøres vådt først, da Anti Lice er vandskyende. Brug Hair Rinse fra Australian Bodycare og massér shampooen grundigt ind i håret. Skyl derefter med vand.
 8. Kæm håret omhyggeligt efter hårvask med en tættekam for at fjerne de døde lus.

Forebygning af lus

Hvis din barn er på vej i skole, og der er lus i klassen, kan du med fordele bruge et produkt som LINICIN Prevent Spray. Den sprayes i tørt, lusefrit hår og holder lusene på afstand i mindst 7 timer – perfekt til en skoledag. Har dit barn langt hår, kan du med fordel sætte det op i en knold, fletning eller hestehale.

Alice N.
Alice N.
Farmakonom
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.