• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Favoritter
ClubMatas login er nede. Løsning er på vej.
Obs: ClubMatas login er kortvarigt ude af drift. Løsning er på vej.

Myg

Selvom de danske myg ikke videregiver malaria ligesom andre steder i verden, kan der ikke være tvivl om, at myg er irriterende. De kan endda lægge en dæmper på de fleste havefester eller festlige aftener på altanen. Heldigvis har vi i Matas et bredt udvalg af myggespray mm., som beskytter mod stik og kløe.

Medicin & Pleje
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

13 produkter
13 produkter
Sortér efter: Mest populære
(33)
Matas Medicare Myggefri Spray 40% DEET 100 ml
109,95
Du optjener 11 point
(53)
Matas Medicare Efter Myggestik Spray 25 ml
34,95
Du optjener 4 point
Beurer Insektstik Healer BR 60
349,95
Du optjener 35 point
(44)
SkinOcare Mepyramin creme 25 ml
54,95
Du optjener 6 point
(63)
SkinOcare Mepyramin Stift 4,8 g
54,95
Du optjener 6 point
(107)
Autan Myggespray 100 ml
109,95
Du optjener 11 point
MyggA Myggespray DEET 9,5% 75 ml
89,95
Du optjener 9 point
(29)
Matas Medicare Efter Myggestik 25 ml
69,95
Du optjener 7 point
MyggA Beroligende Gel 50 ml
69,95
Du optjener 7 point
(20)
Stik A' Myggespray 30% DEET 100 ml
109,95
Du optjener 11 point
(20)
SkinOcare MEPYRAMIN Spray 2% 30 ml
54,95
Du optjener 6 point
(9)
Autan Cooling Insect Spray 25 ml
109,95
Du optjener 11 point
(10)
Autan Family Care Gel 100 ml
109,95
Du optjener 11 point

Myggemiddel

De mest effektive myggemidler er syntestiske myggesprays. De næstbedste er oliebaserede. De syntetiske myggesprays er fremstillet for at afskrække myg fra mennesker, hvor de oliebaserede er fremstillede af æteriske olier, som har en naturligt afskrækkende virkning. Det er æteriske olier fra citronella og eucalyptus, der kan virke afskrækkende. De syntetiske myggemidler er effektive i 4-8 timer, og de oliebaserede er effektive i ca. 2-3 timer.

De danske myndigheder anbefaler, at du tager danskkøbte myggesprays med på ferie, hvis du skal til udlandet. Det er din sikkerhed for, at den ikke er sundhedsfarlig, og at den er effektiv nok til eksotiske destinationer. Myggemidler skal være godkendte for deres indhold af aktive stoffer, inden de må sælges i Danmark.

Her på Matas.dk og i vores Matas butikker kan du finde et bredt udvalg af myggemidler, som er godkendte. Et myggemiddel beskytter mod myg i op til 8 timer og bidende fluer i op til 5 timer. Desuden mindsker en sådan spray risikoen for bid af skovflåter i op til 4 timer. Hos Matas finder du både produkter, der virker beskyttende og afskrækkende mod myg, og produkter, der kan anvendes mod kløe. Vi tilbyder både myggesprays, myggelotion, kølende sprays, kløestillende stifter og cremer. Vi anbefaler, at du ikke bruger myggesprays til baby og børn under 3 år, mens du godt kan bruge det til børn over, hvis du sprayer produktet ud i egne hænder og derefter smører barnet ind de steder, hvor tøjet ikke dækker. Undgå dog myggemiddel på barnets hænder. Alle gravide og ammende kan trygt anvende de myggemidler, der er godkendt i Danmark.

Holdbarheden er typisk 1-2 år, men står altid på beholderen. Bliver dit myggemiddel for gammelt, mister det sin effektivitet – men den bliver på ingen måde sundhedsskadelig.  

Info om myg

I Danmark har vi ca. 30 forskellige stikkende myggearter. De tiltrækkes af lugte og varme fra mennesker, og man kan opleve at være mere udsat for myggestik, når man f.eks. sveder. Myg lugter sig frem ved hjælp af sine små "antenner", og de kan lugte blod fra helt op til 50 meters afstand. De flyver gerne langt for at spise. De lever typisk i områder med høj fugtighed og i varme omgivelser omkring skove, hav og søer. Derfor er det en god idé at undgå disse steder i skumringstid. Man har også fundet ud af, at jo mere regn der kommer, jo flere myg kommer ligeledes. Myg lægger æg i små fordybninger, f.eks. i skoven, og når regnen kommer, stiger vandet, hvorefter myggelarver klækker. Er sommeren våd, bliver mange af de små fordybninger med æg fyldt op med vand, og så kommer der flere myg.Myggen, der stikker os, er hun-myggen. Hun er afhængig af blod for at kunne producere æg, og hun tiltrækkes især af stærke, mørke farver. Undersøgelser har vist, at hun-myggen foretrækker mennesker med blodtype o. Faktisk er mennesker med blodtype o dobbelt udsatte for myggestik sammenlignet med andre blodtyper.

Hvad er DEET?

DEET er et andet navn for N,N-Dietyl-meta-toluamid eller dietyltoluamid. DEET er den mest anvendte ingrediens i en gruppe af insektmidler, der virker afskrækkende. Det skyldes, at det er et ekstremt effektivt middel mod myg. Det fungerer som gift på nervesystemet hos de blodsugende insekter. DEET kan minde om en olie i sin konsistens, og det har en let gul farve. Den skal smøres på huden eller tøjet for at beskytte mod myg og andre bidende insekter.

Koncentrationen af DEET i myggemidler er typisk 10-30%. Det er blandet op med andre insektgifte for at optimere effekten. Vi har i Matas enkelte myggesprays, som indeholder DEET. Der er enkelte forholdsregler, der skal tages højde for, når man vil anvende myggemiddel med DEET. Anvend ikke DEET på...

...børn under 3 år... huden i ansigtet... områder med følsom hud... områder med skadet hud

Råd mod myg

 • Forebyg myggestik ved at iklæde dig lange bukser og trøjer
 • Brug myggenet, når du skal sove steder, hvor der er mange myg
 • Køb dine myggemidler i Danmark. Det er din sikkerhed, for at de ikke er sundhedsfarlige
 • Brug ikke myggemidler på børn under 3 år
 • Brug kun myggemidler på de steder, hvor myggene kan komme til
 • Nogle myggemidler kan indeholde duftstoffer – pas på, hvis du har sart hud
 • Brug aldrig myggespray i ansigtet – brug i stedet en stift
 • Er myggen ved at stikke, så lad den stikke færdig! Den suger nemlig en del af sit kløende giftstof ud igen
Rikke O.
Farmakonom
"Jeg har altid været en beautypige, forklædt i kittel. Skønhed starter indefra og derfor er det så vigtigt for mig, at kunne rådgive om skønhed og velvære - indeni og udenpå."
Rikke er uddannet som farmakonom i 2017 i Århus, men har arbejdet med meget andet end apoteksalg. Rikkes store interesse og passion er at være med til at fremme folkesundheden og give forståelig rådgivning i blandt andet kosttilskud og hudpleje.