Næsespray

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Bedømmelser

19 produkter
19 produkter
Sorter efter: Mest populære
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Næsespray til tilstoppet næse

Næsespray kan være din bedste ven, hvad end din næse løber eller er tilstoppet. Årsagen bag dine gener afgør også valget af næsespray, så læs med her hvis du ønsker hjælp til det rette valg.

Hvordan virker næsespray?

Næsespray virker ved, at medicinen i næsesprayen forstøves og sprøjtes op i næseborene. Her har medicinen virkning på dine næseslimhinder, der under forkølelse og allergi hæver. Det er hævelsen i slimhinderne der kan føles som om, at din næse er tilstoppet.

Der er forskellige næsesprays med forskelligt indhold og derfor også forskellig virkning på henholdsvis allergi og forkølelse.

Næsespray med saltvand

Næsespray med saltvand kan anvendes til forkølelse, allergi, tørre slimhinder, ved graviditet og til at forhindre luftvejsproblemer.

Saltvandet rengør næsen og reducerer antallet af partikler som pollen, støv, smuds, virus og bakterier, uden at irritere slimhinden i næsen. I vores sortiment finder du flere næsespray med saltvand. De fås i forskellige koncentrationer af salt og med eller uden menthol.

De almene saltvandsspray med saltkoncentration på 0,9, svarende til kroppen, gør dem meget skånsomme. De kan anvendes dagligt uden begrænsning og er derfor ideel til dig med næsegener i både perioder eller hele året. Du kan med fordel anvende en med højere saltkoncentration eller menthol i perioder hvor næsen er tilstoppet.

Næsespray i håndkøb

Vi har hos Matas lægemiddelholdige næsespray til dig med allergi eller forkølelse i håndkøb. Næsespray i håndkøb kan fås fra 2 år og op og bør anvendes efter indlægssedlens anvisning og tidsbegrænsning.

Otrivin næsespray

Kan anvendes ved forkølelse med tilstoppet næse og bihulebetændelse. Otrivin virker efter få minutter og i op til 12 timer. Otrivin Junior er til børn fra 2-11 år og Otrivin eller Otrivin Menthol til voksne og børn over 12 år. Du må maks. anvende Otrivin i op til 10 dage, herefter kan du med fordel skifte over til en saltvandsnæsespray, ved vedvarende gener.

Zymelin næsespray

kan ligeledes anvendes ved forkølelse med tilstoppet næse og bihulebetændelse. De har variant til børn fra 2 år på flaske som dryppes i næseboret, hvis man ønske en blidere anvendelse end spray. Zymelin håndkøbslægemidler virker ligeledes efter få minutter og i op til 12 timer.

ValMed næsespray

Lindrer og dæmper symptomer på forkølelse. Denne næsespray bidrager derudover til rensning af næsehulen og pleje af næseslimhinden.

Det gode råd

Anvend Kleenex med plejende balsam når du pudser næse og evt. suplér med en god reparerende salve ved behov, for optimal pleje af huden omkring din næse ved enten forkølelse eller allergi.

Vi har et bredt sortiment af næsespray til dine næsegener. Du kan altid forhøre dig nærmere i vores Matas butikker eller her på rådgivnings chatten på Matas.dk hvis du ønsker yderligere hjælp eller rådgivning til din pleje af næsen.​​​​​​​

Alt du skal vide om din forkølelse

Din sundhed

Alt du skal vide om din forkølelse

Af Matas

Snue, hoste og stoppet næse. En helt klassisk forkølelse kan være svær at slippe udenom, når sæsonen skifter, eller hvis en i familien først er blevet smittet. Men hvad er en forkølelse egentlig, hvilke symptomer følger med – og hvad kan man selv gøre for at lindre dem? Her kan du læse alt, du har brug for at vide om din forkølelse.

Læs Mere
Løber næsen, og kradser det i halsen?

Vi guider

Løber næsen, og kradser det i halsen?

Af Malene Paulsen

Vi er på den tid af året, hvor flere og flere render ind i forkølelse eller snue. Heldigvis findes der midler imod disse symptomer, og du kan heldigvis selv gøre noget for at forbedre de symptomer, man kan opleve i forbindelse med forkølelse. Forkølelse er en virus og kan komme af mange forskellige grunde.

Læs Mere
Kom symptomerne i forkøbet

Vi guider

Kom symptomerne i forkøbet

Er du en af de op mod 1 million danskere, der hvert år bliver påvirket af pollensæsonen? I denne artikel guider vi dig med gode råd til, hvordan du kommer godt igennem pollensæsonen.

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.