Øjenspray

Medicin & Pleje Øjne
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

2 produkter
2 produkter
Sorter efter: Mest populære
Tearsagain Eye Spray 10 ml
177,95 kr.

Hvad er øjenspray?

Øjenspray til tørre øjne? Det kan lyde skørt, når man er vant til at dryppe sine øjne med øjendråber. Øjenspray kan være genialt for dig af flere grunde.

Øjensprayer en innovativ måde at holde på fugten i øjet og stabilisere tårevæskens lipidlag på. Du sprayer den helt simpelt over et let lukket øje, hvorved lipiderne i produktet fordeles i øjet og øjenlåget selv, hver gang du blinker. Lipiderne i øjenspray matcher de naturlige fedtstoffer, så de integreres let i det skadede lipidlag. Dette giver gode forudsætninger for både umiddelbar og langsigtet effekt. Øjenspray kan anvendes selv med kontaktlinser i og påvirker ikke øjen-makeup.

Har Jeg Tørre Øjne?

Symptomer på tørre øjne kan være; irritation, rødme, "sandpapir" følelse, trætte øjne og øjne der løber i vand. For at beskytte hornhinden i øjet, er den dækket af en fugtig tårefilm og herover en meget tynd fedthinde bestående af lipider. Den lipide hinde holder på fugten i tårefilmen i øjet, så hornhinden er beskyttet og ikke tørre ud. Hver gang du blinker, forstærkes denne lipid hinde, med nye fedtstoffer, der dannes i kirtler placeret langs vippekanten.

Af flere årsager kan kvalitet af fedtstofferne eller mængden forringes i sådan en grad, at der ikke er nok. Fedthinden holdes derfor ikke intakt og væske nedenunder fordamper fra øjet. Dette resulterer i de symptomer du kan opleve, og herved kan tåreflåd være et symptom, fordi øjet prøver at erstatte manglende væske i tårefilmen, så de løber i vand.

Tørhed i øjnene kan ramme alle, men ses typisk hos ældre mennesker. Problemet skyldes ofte fordampning af fugt fra øjet. Medicin, sygdom, kontaktlinser, dårlig luftkvalitet og anden livstilspåvirkning, kan have indflydelse på at du kan opleve tørre øjne i perioder eller dagligt.

Det gode råd

Da øjenspray ikke har kontakt med øjet og er forsynet med en vakumpumpe, har den 6 måneders holdbarhed og kan deles af flere personer. Én øjenspray på 10 ml svarer til ca. 140 doser, så du kan kan snildt dele med husholdningen, hvis i er flere der døjer med tørre øjne.

Hvordan virker øjenspray?

Øjenspray indeholder lipider der stabiliserer tårevæskens lipidlag, forbedrer fugtigheden og lindrer irriterede, tørre øjne.

Øjenspray ødelægger ikke make-up og kan anvendes ved samtidig brug af kontaktlinser.

Hvad er Forskellen på Tearsagain og Tearsagain Sensitive?

De har samme effekt på stabilisering af tårevæskens lipidlag og anvendes på samme vis, ved at spraye på et let lukket øje.

​​​​​​​Forskellen er at Tearsagain Sensitive er uden konserveringsmidler og med B5 vitamin, der plejer huden omkring øjnene.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.