Ondt i Halsen

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Bedømmelser

16 produkter
16 produkter
Sorter efter: Mest populære

Halsbetændelse

Når du har halsbetændelse, kan det være forårsaget af både virus og bakterier. De typiske tegn på halsbetændelse er ondt i halsen og i ører samt synkebesvær og smerter. Derudover kan man opleve hævede mandler og lymfekirtler, feber og rødme i halsen.

Hvorfor får man halsbetændelse?
Er din halsbetændelse virusbetinget, kan den være udløst af en anden virus. Det kan f.eks. være en forkølelse eller kyssesyge. Smitten sker oftest via luftbårne dråber eller hænderne – altså såkaldt kontaktsmitte.

Hvis din halsbetændelse kommer af en bakterie, er det oftest på grund af streptokokker. Streptokokker er en helt almindelig bakteriegruppe, som findes naturligt hos mennesker, dyr og i naturen. De forskellige bakterier fremkalder oftest ikke sygdom, men i nogle tilfælde – som f.eks. halsbetændelse – kan de alligevel forårsage sygdom.

Lindring af smerter

Du kan finde et bredt udvalg af prdukter, der medvirker til lindring af dine smerter i halsen. De mest almindelige er typisk sugetabletter, halspastiller og hostespray.Strepsils er en effektiv sugepastil, som både smører, smertebehandler og virker svagt bakteriedræbende. Disse findes i flere forskellige smagsvarianter og desuden i en sukkerfri udgave med jordbærsmag. Du kan med fordel supplere dine Strepsils med varme drikke, blød kost og smertestillende fra håndkøb.

Behandling

De forskellige typer af halsbetændelse bør ligeledes behandles på forskellige måder.

Virus
Halsbetændelse pga. virus kan ikke behandles med antibiotika, da en virus er i konstant udvikling og derfor ikke vil reagere på behandlingen. Det, du i stedet kan gøre, er at smertelindre med varme drikke, blød kost og smertestillende fra håndkøbsmedicin. Derudover er det en god idé at drikke masser af væske, da det er med til at holde halsen fugtet.

Bakterier
​​​​​​Denne type halsbetændelse kan behandles med antibiotika/penicillin. Sørg dog stadig for at drikke masser af smertelindrende varme drikke.

Søg læge, hvis....

  • Din temperatur er over 38,5 grader
  • Hvis du har halspine, men ikke er forkølet, hæs eller hoster
  • Du oplever længerevarende smerter (5-7 dage)
  • Du oplever åndedrætsbesvær


Zita
Kosmetiker
Zita er uddannet kosmetiker og har ca. 10 års erfaring i skønhedsbranchen. Zita har en passion for hudpleje der virker, og hun vægter kvalitet og resultat ved brug af produkterne som det højeste. Derudover elsker Zita at rådgive og vejlede kunder, så de finder de produkter, der passer til netop dem. For Zita er det vig...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.