• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu

Nikotinplaster

Ønsker du at stoppe med at ryge? Så vil et nikotinplaster hjælpe dig. På Matas.dk har vi rygestopsplastre fra Nicotinell og Nicorette.

Medicin & Pleje Rygestop
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

4 produkter
4 produkter
Sortér efter: Mest populære

Hvad er et nikotinplaster?

Et nikotinplaster er en god måde at håndtere nikotinafhængighed på. Plasteret indeholder nikotin, som er det afhængighedsskabende stof i tobak, og virker typisk i mellem 16 til 24 timer. Nikotinen absorberes løbende ind gennem huden og ind i blodbanerne, men selvom niveauet af nikotin er konstant, vil du stadig have et lavere niveau af nikotin i blodet end ved rygning.

Efterhånden vil abstinenssymptomer og trangen til at ryge aftage.

Hvorfor er et nikotinplaster smart?

Det er der flere grunde til.

Nikotinplasteret hjælper dig med at skære ned på antallet af cigaretter. Ved brug af plasteret kan du nemlig gå længere tid uden en cigaret og med tiden få lettere ved et rygestop. Det kan også bruges, hvis du ønsker at undgå rygetrangen i en længere periode, hvor det er upassende eller ulovligt at ryge. De kan f.eks. være en god løsning, hvis du opholder dig i røgfrie zoner, på langdistanceflyvninger eller på hospitaler. Hvis du allerede er stoppet med at ryge, kan du stadig anvende et plaster, til hvis du en sjælden gang får trang til en cigaret.

Hvem må bruge plastret?

Aldersgrænsen for brug af nikotinplaster er 18 år. Du bør ikke bruge nikotinplastret, hvis du er følsom overfor indholdsstofferne, da det kan give en allergisk reaktion. Derudover bør nikotinplastret heller ikke bruges af dig, der er gravid, har diabetes, betændt hud eller eksem.

Hvordan bruger jeg plastret?

Anbefalingen lyder, at du max må gå med nikotinplaster i 1 år, medmindre du kombinerer plastret med nikotintyggegummi. I så fald bliver det anbefalet, at du stopper efter 6 måneder. Plastret placeres på tør og ubeskadiget hud i et område uden hår og fjernes gerne igen ved sengetid. Når du placerer et nyt plaster, anbefaler vi, at du gør det et nyt sted. Det er typisk nemmest at placere plastret på lårene, brystet eller overarmen.

Hvilken styrke skal jeg vælge?

Hvis du lige er begyndt på dit rygestop, kan det være en god idé at købe et plaster med den højeste styrke som f.eks. Nicorette Plaster 25 mg, da din krop skal vende sig til denne nye form for nikotin. Når du føler, du kan gå en styrke ned, kan du skifte til f.eks. Nicotinell Plaster 14 mg.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger ved brug af nikotinplaster kan være: kløe, hvor plastret har siddet, hovedpine, kvalme, opkast, svimmelhed, søvnløshed inkl. mareridt, nervøsitet, hjertebanken, åndenød, maveproblemer, mavesmerter, forstoppelse, diarré, mundtørhed, svælgkatar, forøget svedproduktion, smerte i leddene, muskelkramper, smerter, hvor plastret har siddet samt træthed.

Andre bivirkninger kan forekomme på grund af abstinenser. De er som følger: irritabilitet, hovedpine, rastløshed, søvnløshed og koncentrationsbesvær.

Du skal konsultere lægen, hvis der opstår rødmen i huden, hævelse eller udslæt.