Muskelsmerter

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Bedømmelser

Aktuelt

17 produkter
17 produkter
Sorter efter: Mest populære
Linea
Farmakonom
Linea er uddannet farmakonom i 2020. Lineas helt store interesse ligger i vejledning omkring kosttilskud og vitaminer. Linea er særligt interesseret i sundhed og sætter en ære i at følge med i udviklingen på markedet. Linea elsker desuden at rådgive kunderne inden for hudpleje og helse.
Min ekspertise er:
Helse

Hvorfor får jeg ondt i musklerne?

De meste almindelige muskelsmerter skyldes fysisk aktivitet, og kommer måske i benene, lårene eller i armene efter en hård træning. Det gælder især, hvis det er aktiviteter, som kroppen ikke er vant til. Det er helt almindeligt, og denne slags smerter går væk, når musklerne har restitueret. Hvis smerterne er meget stærke og ikke forsvinder efter nogle dage, kan det være tegn på en skade. Så er det en god idé at tage kontakt til din læge eller en fysioterapeut.

Hvordan lindrer jeg smerterne?

Når du oplever muskelsmerter, kan du selv massere områderne med en smertelindrene creme/gel. Det lindrer hurtigt smerter, inflammation og ømhed. Disse præparater er især gode til reduktion af hævelser og restitution af ømme og trætte muskler. Der findes forskellige typer, og herunder er listet et udvalg af dine muligheder.

  • Perskindol giver en effektiv smertelindring på muskler og led. Perskindol Active Gel er en kølende gel, som indeholder menthol og æteriske olier. Den køler straks på huden, virker opfriskende, og hvis du masserer huden let, stimulerer du blodcirkulationen. Det får musklerne til at slappe af.
  • Voltaren Gel er et lægemiddel, som er smertestillende til behandling af akutte og mindre skader. Gelen smøres på og giver en hurtig og effektiv smertelindring på lokale områder. Produktet er velegnet til sportsskader samt andre mildere muskel- og ledsmerter.
  • Magnesiumolie kan med fordel smøres direkte på ømme og overanstrengte muskler. Det er bevist, at olien øger magnesiumindholdet i dit blod, og det er gavnligt, fordi magnesium bidrager til at opretholde en god muskelfunktion. Olien kan med fordel anvendes til gravide med muskelsmerter/kramper.
  • Ipren Gel, som indeholder ibuprofen, er også et effektivt middel til muskel- og ledsmerter, da det har en anti-inflamatorisk virkning.

Det gør ondt! Skal jeg stoppe med at være aktiv?

Nej, lad endelig være med det. Husk på, at træning kan være med til at hele musklerne, så stop ikke med din aktivitet. Faktisk er det utroligt sundt for musklerne, at du træner, selv om det giver lidt muskelsmerter. Det gælder også, hvis du hører til hos den ældre befolkningsgruppe. Dog skal du lytte til kroppen og ikke overbelaste dig selv. Brug is til akutte skader og varme til længerevarende skader. Massage er også godt for at løsne op og give afspænding.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.