• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu

Underliv

Svamp i underlivet skyldes i de fleste tilfælde infektion med gærsvampen candida albicans. Denne gærsvamp lever naturligt på vores slimhinder og blandt andet i skeden. Når vækstbetingelserne for svampen øges, kan den give anledning til infektion.

Medicin & Pleje Svamp
Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

Pris

2 produkter
2 produkter
Sortér efter: Mest populære
Stephanie B.
Stephanie B.
Farmakonom
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse

Hvad er svamp i underlivet?

Svamp i underlivet skyldes i de fleste tilfælde infektion med gærsvampen candida albicans. Denne gærsvamp lever naturligt på vores slimhinder og blandt andet i skeden. Når vækstbetingelserne for svampen øges, kan den give anledning til infektion.

Tilstanden er helt normal. Tre ud af fire kvinder oplever at få en svampeinfektion mindst én gang i deres liv – og halvdelen får det flere gange.​​​​​​​

Typiske tegn på svamp i underlivet

 • En voldsom kløe, irritation, svie og ømhed, ofte ledsaget af et rødligt udslæt omkring skedeåbningen.
 • Udflåd, der kan være hvidligt og tykt. Det lugter normalt ikke fra skeden.
 • Smerter og ubehag ved samleje.
 • Svie ved vandladning. Svamp kan oftest behandles med håndkøbsmedicin.​​​​​​​

Hvorfor får man svamp i underlivet?

Når man får svamp i underlivet, skyldes det, at der er opstået en ubalance i skeden. Det naturlige miljø med mælkesyrer og det naturlige udflåd i skeden er surt og har altså en lav pH-værdi. Bliver balancen forstyrret, ændrer pH-værdien sig, og så kan der opstå en svampeinfektion. Nogle af de hyppigste årsager, der gør, at den naturlige balance i skeden forstyrres, er hhv.:

 • Medicin, som kortison og immundæmpende medicin, der for eksempel gives i forbindelse med strålebehandling og kemoterapi.
 • Hormonelle forandringer under en graviditet, hvor slimhinden i skeden kan blive påvirket.
 • Samleje, der kan påvirke balancen i skeden, da sæd har en basisk pH-værdi, mens det naturlige miljø i skeden er surt.
 • Diabetes vil medføre en øget sukkerudskillelse gennem urinen, og dette giver gode vækstbetingelser for svampe.
 • Overdreven hygiejne (typisk med parfumerede produkter), som kan forstyrre den naturlige balance i skeden.
 • Brug af tætsiddende trusser, måske af syntetisk materiale, der holder intimområdet fugtigt og indelukket og dermed giver svampene gode vækstbetingelser. Herunder er også brug af trusseindlæg, bind og tamponer, der gør det svært for huden at ånde.
4 produkter til intim pleje

Vi guider

4 produkter til intim pleje

Vidste du, at pH-værdien i kvinders intimområde er lavere end på resten af kroppen? Du tænker måske, hvorfor det er relevant for dig at vide – men faktisk er det vigtigt, at du tager særlig hensyn til netop dét, når du vasker og rengør dig her. I denne artikel dykker vi ned i noget det, du skal vide i forbindelse med intimpleje, og fremhæver fire produkter til formålet fra Vivag.

Læs mere
Det skal du vide om din menstruation

Matas LIVE

Det skal du vide om din menstruation

Af Matas

Menstruation er hverdag for halvdelen af klodens befolkning, men alligevel er det omgærdet af tabuer og forvirring. I dag ser vi nærmere på menstruation - hvorfor man får det, hvordan man vælger de bedste produkter til ens behov, hvordan man kan pleje huden samt afliver nogle sejlivede myter på området. Er du usikker på din egen menstruation kan vi klart anbefale dig at se med - du kan nemlig stille vores ekspert spørgsmål undervejs i et accepterende og kærligt forum.

Læs mere
Vivag: Intimpleje i overgangsalderen

Vi guider

Vivag: Intimpleje i overgangsalderen

Af Natalie Khayat

Vaginal tørhed, pletblødninger, ubalance i underlivet. Overgangsalderen kan være svær at komme igennem for dig, din krop og ikke mindst de intime områder. Men når dit underliv er i humør til at udfordre dig, kommer Vivags milde intimprodukter dig til gavn. For selvom overgangsalderen er en prøvelse for dit underliv, findes der produkter og remedier, der hjælper dig lidt lettere igennem den tørre tid.

Læs mere