• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu

Ægløsningstest

En ægløsningstest er gavnlig for dig, der planlægger en graviditet. Vi har både varianter til engangsbrug og digitale, som kan bruges mange gange. Alle har de høj sikkerhed og kan nemt og enkelt anvendes derhjemme.

Gravid & Barn Graviditet
Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

Pris

4 produkter
4 produkter
Sortér efter: Mest populære
Matas Medicare Ægløsningstest 5 stk.
79,95
Du optjener 8 point
RFSU Ægløsningstest strips 14 stk
157,95
Du optjener 16 point
Clearblue Digital ægløsningstest advanced 10 stk
379,95
Du optjener 38 point
Beurer Fertilitetstermometer OT30
599,95
Du optjener 60 point

Hvad er ægløsning?

Ægløsningen er det tidspunkt i din cyklus, hvor ægget ikke er blevet befrugtet endnu. Ægget starter med at bevæge sig fra æggestokken via æggelederen og ned mod livmoderen. Det er under denne proces, at du har størst chance for at blive gravid.

Mange kvinder kan mærke, når ægløsningen er på vej. Nogle mærker menstruationsagtige smerter midt i cyklussen. Udflåden ændrer sig lige før en ægløsning og bliver gennemsigtigt og sejt. Det er for at give sædcellerne de mest optimale vilkår. Sædcellerne kan overleve i kvindens krop i op til fem dage.

Hvad er en ægløsningstest?

En ægløsningstest er en hurtig og pålidelig test til hjemmebrug, der hjælper dig med at måle, hvilke dage du har størst mulighed/chance for at blive gravid. Testen måler LH (Lutein Hormon) i dit urin. Måler testen positiv, så har du større chance for at blive gravid i de følgende 2-3 dage.

Strips eller digital test?

Vælg en ægløsningstest, der passer til dig og dit behov. Du kan vælge imellem en digital test eller en helt almindelig ægløsningsstrimmel. Du får hurtige og nøjagtige målinger med begge.

En teststrimmel måler indholdet af LH-hormonet i din urin, mens den digitale, også kaldet fertilitetstermometer, måler kropstemperaturen. Den ligner et elektrisk termometer lidt. Ved brug af temperaturmetoden, kan du fastslå tidspunktet for din ægløsning.

Hvornår skal jeg teste for ægløsning?

Først og fremmest skal du vide, hvordan menstruationcyklussen er. Hos de fleste er den i alt 28 dage, men det kan variere meget. Du får typisk ægløsning i midten af en cyklus, men start med at teste 2-3 dage, før du forventer ægløsning.

Hvordan tester jeg?
Ved brug af strimmel/strips skal du tisse i en kop og derefter måle indholdet af LH-hormonet i din urin. 24 - 48 timer efter den dag, hvor testen er positiv, kan du forsøge at blive gravid. Da sædceller kan overleve i op til 72 timer i din livmoder, kan du begynde allerede, når testen er positiv. Vær dog opmærksom på, at chancen for graviditet er størst 24 - 48 timer efter.

De flest ægløsningstests bør anvendes om dagen, ikke med morgenurin, men følg altid brugsanvisningen på produktet.

Husk, at det kan tage lang tid og mange forsøg at blive gravid. Tab ikke modet, hvis ikke det lykkes første gang.

Mathilde I.
Materialist
Det er det gode råd, der gør forskellen.
Mathilde blev i 2018 uddannet Materialist i Matas i Farsø. Hendes helt store passion ligger i helsekost og hudpleje, hvor hun igennem de sidste 4,5 år har samlet en stor personlig viden omkring produkterne. Hun er altid opdateret på de sidste nye anbefalinger og ingredienser. Mathilde går meget op i den personlige rådgivning og er altid klar på et give et godt råd.