Vitaminer til gravide

Gravid & Barn Graviditet
Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Certificeringer

På abonnement

18 produkter
18 produkter
Sorter efter: Mest populære
VI GUIDER
Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?
LÆS MERE
TILBUD
3 for 2 på alt* helse
SHOP HER

Kosttilskud i graviditeten

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre

Folsyre er et vitamin, der findes i kosten, men det er nødvendigt at tage et tilskud for at få tilstrækkeligt i forbindelse med graviditet. Folsyre forebygger, at barnet fødes med visse typer af misdannelser af hjerne og rygmarv (neuralrørsdefekter).

Alle gravide anbefales et dagligt tilskud på 400 mikrogram folsyre i form af en folsyretablet eller en multivitamintablet, fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne i graviditeten.

Jern

Jern fås også via kosten, men mange kvinder har små jerndepoter, når de bliver gravide og får ikke tilstrækkelige mængder jern i kosten til at dække det øgede behov, mens de er gravide.

Alle gravide anbefales derfor et dagligt jerntilskud på 40 – 50 mg jern fra graviditetsuge 10 og resten af graviditeten. Hvis man lider meget af kvalme, kan man evt. vente med at starte jerntilskud til senest graviditetsuge 18.

D-vitamin

D-vitamin fremmer optagelsen af calcium og knogleopbygningen, men mange har et lavt D-vitaminniveau, især i vinterperioden. Derfor anbefales alle gravide et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram gennem hele graviditeten.

Kalk

Kalk er vigtigt for den gravides og det ufødte barns knogler. Alle gravide anbefales derfor ½ liter mælkeprodukt om dagen eller et dagligt tilskud kalk på 500 mg gennem hele graviditeten.

Fiskeolie

hvis du ikke spiser nok fisk jan du supplere kosten med fiskeolie. Sundhedsstyrelsen anbefaler at du spiser 350 g fisk om ugen, heraf 200 g fede fisk. Fede fisk er fx sild, makrel, laks og ørred.

Der er ingen anbefaling for gravide, men det er et godt supplement, hvor tungmetaller og kviksølv er på et minimum, i forhold til f.eks. tunfisk.

Du skal være opmærksom på at Omega-3 fiskeolie kan virke blodfortyndende. Det anbefales derfor at du stopper med fiskeolie 3-4 uger før og mindst 7 dage før forventet vaginal fødsel eller kejsersnit.

Multivitaminer

Der er lavet en del multivitamin specielt til gravide, hvor ekstra folsyre er tilsat, og nogle har sågar kalk tilsat. Dette er den nemme løsning hvor de bare skal huske jern og evt. kalk.

Kontakt egen læge hvis du er i tvivl om noget i forhold til indtagelse af vitaminer og mineraler under din graviditet.

Mette Line
Materialist
Mette Line blev i 2012 uddannet Materialist og Helserådgiver, og har efter sine 10 år i Matas masser af erfaring og viden inden for skønhedsverdenen. Hun elsker at holde sig opdateret på nye trends og produkter - både inden for helse, hudpleje og makeup, så hun altid kan give kunderne den bedste rådgivning. Ifølge Mett...