Menu

Modermælkserstatning

Gravid & Barn Spisetid
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Bedømmelser

Aktuelt

14 produkter
14 produkter
Sorter efter: Mest populære

Hvorfor bruge modermælkserstatning?

Modermælkserstatning er sammensat, så den minder om modermælk i konsistens og næringsstoffer. Modermælkserstatning anvendes i stedet for amning, hvis amning ikke er muligt eller ikke ønskes. Det kan også bruges som et supplement til modermælken, hvis det ikke lykkes at etablere en amning, hvor mælkeproduktionen matcher barnets behov. Du kan altså bruge modermælkserstatning hvis du ikke vil/kan/må amme eller som et supplement til modermælken, hvis du ikke producerer nok brystmælk.

Hvad indeholder modermælkserstatning?

Langt de fleste modermælkserstatninger er lavet på komælk og indholder derfor også laktose. Desuden indeholder de en sammensætning af fedt, protein og kulhydrater samt vitaminer og mineraler. Dermed sikres det, at barnet får al den næring, vitaminer og mineraler, det har brug for til sin vækst. Alt modermælkserstatning er gjort langtidsholdbart. Dette gøres ved enten at varmebehandle det eller ved frysetørring.

Økologisk modermælkserstatning

Ligesom der er flere økologiske produkter på markedet, er der også økologisk modermælkserstatning. Eftersom de fleste modermælkserstatninger er lavet på komælk, er det oplagt, at der også findes en økologisk udgave. Det giver selvsagt rigtig god mening at forsøge at begrænse den mængde kemi, dit barn udsættes for, og her kommer økologisk modermælkserstatning ind i billedet.

Alternativer til den traditionelle modermælkserstatning

En vegansk modermælkserstatning er svær at få, da et af essentielle vitaminer, D3, udvindes fra animalske kilder. Der findes enkelte præparater på markedet, der er lavet på soya, men der kommer D3-vitaminet fra fåreuld, hvorfor produktet ikke kan certificeres vegansk.

Laktosefri modermælkserstatning

Laktose er et sukkerstof i komælk, der for nogle babyer kan være svært at fordøje. Et mærke som Nutramigen laver MME, hvor komælksproteinet er spaltet, og derfor er sværere for kroppen at genkende. Formålet med at gøre proteinet uigenkendeligt er at forhindre kroppen i at reagere fysisk. Spaltningsproceduren er dyr, hvilket medfører en dyrere pris på denne type af MME. Det er dog muligt at få udskrevet en såkaldt 'grøn recept', der giver dig tilskud til modermælkserstatningen. Denne fås hos egen læge, hvis der kan dokumenteres hyperallergi hos barnet.

Cimmie
Materialist
Cimmie er 25 år gammel og uddannet Materialist. Hun startede allerede sin store interesse for skønhed i 2012 og har været i Matas i over 7 år. Hendes helt store passion er både hudpleje og makeup, og hun ved præcis hvad der rører sig på markedet af nye trends og produkter. Cimmie er ekspert i både luksus og budgetvenl...
Min ekspertise er:
Make-up