• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

SKYGGE
Solens UV-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15. Næsten halvdelen af UV-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget UV-stråling ved at finde skygge midt på dagen.

SOLHAT (OG TØJ)

Hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen er en solhat med bred skygge og en langærmet t-shirt den bedste beskyttelse mod solens uv-stråling.

SOLCREME

​​​​​​​Kræftens Bekæmpelse anbefaler svanemærket og miljømærket solcreme på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Brug mindst faktor 15 i Danmark og mindst  faktor 30 i lande hvor solen er stærkere.

UV-indekset er typisk 3 eller over, når solen står højt på himlen, og der er få eller ingen skyer. I Danmark er UV-strålingen kraftigst mellem kl. 12 & 15 i perioden fra april til september. UV-indekset kan blive op til max 7 om sommeren i Danmark, men i andre lande tæt på ækvator kan indekset nå op på 15.


VALG AF SOLCREME


UV & SOLSKOLDNINGER


SOLBESKYTTELSE SKÅRET UD I PAPHver uge dør to kvinder af modermærkekræft - det er alt for mange! Man kan gøre rigtig meget hvis sygdommen opdages i tide, og derfor beskriver Kræftens Bekæmpelse her hvordan du bedst tjekker dig selv. Hudlæge Christina Haak deler også tips i denne Matas LIVE.

  LÆS MERE  


Når du køber solcreme, anbefaler Kræftens Bekæmpelse

  • Faktor 15 eller mere i Danmark og faktor 30 eller mere, når du er ude og rejse i lande, der har et varmere klima end i Danmark
  • Er bredspektret, dvs. beskytter mod både UVA- og UVB-stråling

Så meget absorberer din solcreme, hvis du bruger nok:

  • Faktor 15 beskytter 93,3%
  • Faktor 30 beskytter 96,7%
  • Faktor 50 beskytter 98,3%

Hvor ofte skal jeg smøre mig?

Smør solcremen på ca. 20 min. før du går ud i solen. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen, hvis du har badet, svedt meget eller har tørret dig med et håndklæde.

TIP: Smør dig ind i solcreme to gange! Du bliver bedre beskyttet, hvis du smører dig ind to gange med ca. 20 minutters mellemrum, før du går ud i solen. I forhold til mængden af solcreme anbefaler Kræftens Bekæmpelse 1 håndfuld solcreme med top, til en hel krop.
Få hjælp til indsmøring af ryggen.


Her er de bedste solråd

Vi guider

Her er de bedste solråd

Solens stråler kan være skrappe selv i Danmark, men du kan sagtens nyde solen samtidig med, at du passer på dig selv og din hud. Kræftens Bekæmpelse giver dig de bedste solråd, så både du og dine børn undgår solskoldninger og kommer sikkert igennem sommeren.

Læs Mere
Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Læs Mere
5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Af Solveig Høgh Larsen

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs Mere
Bliv solbrun uden solarium

Vi guider

Bliv solbrun uden solarium

Af Astrid Lund Olstrup

Vi har alle vores helt egen kulør, og den skal vi sætte pris på. Men hvis du alligevel gerne vil være lidt solbrun i starten af sæsonen, så er selvbruner bedre at bruge end det kræftfremkaldende solarium.

Læs Mere

Matas har i mere end 10 år samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse for at oplyse danskerne om, at rigtig solbeskyttelse er vigtig for at undgå kræft i huden. Formålet med samarbejdet er at ændre danskernes uhensigtsmæssige solvaner, så færre rammes af sygdommen. Danskernes viden om, hvornår de skal beskytte sig i solen, og hvordan de bedst beskytter sig mod solen er meget afgørende. Matas og Kræftens Bekæmpelse arbejder derfor tæt sammen om at øge danskernes kendskab til den rette dosering og det rette faktortal på solcreme samt øge danskernes viden om, ved hvilket minimum UV-indeks, de skal beskytte sig. Læs mere om vores samarbejde med Kræftens Bekæmpelse her.