• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice
Vi guider

Sådan passer du på din hud i haven

Når solen kommer frem efter en lang vinter, søger vi naturligvis ud i haven og på altanen for at blive varmet igennem. Solens lys giver godt humør og D-vitamin til knoglerne. Men solen udsender også uv-stråling, som øger risikoen for kræft. Der er derfor god grund til at passe på din hud i haven. Vi har derfor samlet 5 gode tips til, hvordan du kan indrette haven eller altanen, så den er solsikker for dig, dine børn og dine gæster.

Solens uv-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15. Næsten halvdelen af uv-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at finde skygge midt på dagen. Indret din have, gård eller altan, så du passer på din hud og får en solsikker sommer.​​​​​​​

1

Skab skygge med planter

Træer, buske og planter er dejligt at se på og lege i, og kan bruges til skygge for den stærke middagssol.


Tænk først over, om planterne kun skal skabe skygge, eller om planterne også skal skabe læ, give mulighed for hule, tiltrække fugle, kunne spises eller pynte med farver og blomster.


Planteskolerne kan rådgive om, hvilke planter der er bedst til at skabe skygge.

​​​​​​​


Få flere tips til at indrette solsikre udendørs arealer i Solkampagnen guide ”Leg og hygge i skyggen”.


2

Skab fleksibel skygge

På de steder, hvor der kun er sol nogle gange, kan du skabe fleksibel skygge. Fx skygge som nemt kan sættes op eller skygge, der kan justeres efter solforholdene.


Fleksibel skygge kan skabes ved at sætte en parasol op over frokostbordet, rulle et solsejl over sandkassen eller placer en flytbar stofpavillon over bedet, når du planter.

​​​​​​​

TIP:
Find gamle lagener, gardiner og tæpper i din lokale genbrugsbutik, eller spørg bedsteforældre eller venner om de har noget, de ikke bruger. Tæpper, lagener, duge og lignende kan bruges til at skabe midlertidig skygge, samt små hyggekroge.


3

Skyggehygge for alle aldersgrupper

Gør det hyggeligt at opholde sig i skyggen. Har du små børn kan du placere en lege-tipi i haven eller lave en hyggelig læse- eller legekrog med nogle gamle lagener på altanen.


Skab en skøn hyggekrog til teenagere med en hængekøje i skyggen, lidt afsides i haven.


Indbyd til afslapning for alle aldersgrupper med loungemøbler eller store puder under et træ eller en parasol.

​​​​​​​

Tag en masse bøger, blade og spil med og placer dem på dit yndlings skyggested – på denne måde indbyder du til #skyggehygge.


4

Skygge til kroppen

Du kan også få skygge til kroppen ved at bruge solhat, solbriller og en let, men tætvævet langærmet bluse.

Der findes også meget uv-tøj på markedet, der egner sig godt til børn.

På denne måde kan du give huden en pause fra solens stærke stråler, hvis du er ude og ikke har adgang til skygge.


TIP:
Gør det sjovt for dit barn at have solhat på. Køb en ensfarvet hat og nogle tusser til stof, og lad dit barn dekorere sin egen solhat med navn eller tegninger.

​​​​​​​


5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs også
5

Solcreme

Husk solcreme på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj.


Solkampagnen anbefaler en solcreme der er parfumefri, svanemærket og miljømærket. Brug mindst faktor 15 i Danmark og mindst faktor 30 i lande, hvor solen er stærk. Smør solcremen på ca. 20 min. før du selv går ud i solen.


Det kan være en god ide at tage en solcreme med ud i haven, så har du den inden for rækkevidde hvis børnene fx skal smøres igen, efter en tur i badebassin.

​​​​​​​

Få styr på dagens uv-indeks inden du går i haven. Når uv-indekset er 3 eller derover er det tid til solbeskyttelse. Solkampagnen har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen udviklet appen ’uv-indeks’, der hjælper dig med at holde styr på dagens uv-indeks. Med app’en kan du også teste din egen hudtype. Appen er gratis og virker i hele verden.


Relaterede produkter

Derma Sollotion Mellem SPF 15 200 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point
Ecooking Solcreme SPF 30 med UVA + UVB 50 ml
149,95
DU OPTJENER 15 Point

Relaterede artikler

3 foundations med sol-beskyttelse

Vi guider

3 foundations med sol-beskyttelse

Af Kathrine Louise Henriksen

Endelig! Solen er begyndt at kigge frem og der findes intet bedre end at sidde og nyde dens varme stråler. Og selvfølgelig husker vi at smøre skuldre, ryg, ben og arme ind, men husker du også ansigtet? Dit ansigt er ikke beskyttet selvom du har makeup på, og selvom makeuppen skal være ”on point” skal man ikke glemme at beskytte huden – OGSÅ i ansigtet!

Læs Mere
Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Mariann

Nu er det sommer, og vi skal endelig ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Personlig kundeservice