• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage
Grib stilen

How to: 60'er girlyness

Vi guider dig sammen med makeupartist Sine Ginsborg til, hvordan du kan få 60'ernes girly look med perlemor og med fokus på store dådyrøjne.

Der er sket meget, siden vi åbnede den første Matas for 70 år siden. Så i anledningen af vores jubilæum bad vi makeupartist Sine Ginsborg lave 6 forskellige looks, der kan tage os med en tur gennem makeupminderne fra de årtier, Matas har eksisteret. Alle looks er lavet i samarbejde med ét brand. De henter inspiration i et bestemt årti, men er lavet i en nutidig 2019 version, så de er lige til at tage og kopiere. Her kan du få en guide til at opnå 60'er looket, som er lavet med produkter fra Dior. Se også makeupartist Sine Ginsborg vise, hvordan du gør det selv.

Makeupartist Sine Ginsborg om looket:

”De helt store ikoner i 60’erne var jo Twiggy og Brigitte Bardot. Jeg har valgt at lave looket mest à la Brigitte, da jeg synes, at hendes look faktisk relaterer super fint til den makeup-stil, vi kan lide i dag; lineren, det brede bryn, bleg læbe, contouring og masser af mascara – det er jo næsten sådan, vi ser Kardashian-familien i dag. Jeg har valgt ikke at dække huden for meget, men i stedet holde den forholdsvis let med et lille touch af blush på kinden for at gøre looket mere ”venligt”. Men alt i alt rammer 60’erne faktisk ret godt plet i forhold til det, de fleste makeup-entusiaster i 2019 sværger til”.

Her er produkterne, Sine har brugt til 60'er looket:

Masser af mascara

1960'ernes makeup havde fokus på store dådyrøjne, der blev skabt ved hjælp af masser af mascara på især de øverste vipper. Til det har Sine brugt Diorshows ikoniske Catwalk mascara.


Derudover blev øjnene fremhævet yderligere ved hjælp af eyeliner med vinge samt øjenskygge med perlemor.

Primer guide: Find primeren til netop dit behov

Vi guider

Primer guide: Find primeren til netop dit behov

Tør hud, forstørrede porrer, rødme eller skinnende t-zone? Der er ikke en one size fits all, når det kommer til primere, så tag et kig på primerguiden her, og find den helt rette til dit behov.

Læs også

Neutrale læber

Bevar fokus på de store og åbne bambiøjne ved at holde læberne i neutrale, nude farver.


Til dette look har Sine brugt Rouge Dior Couture Colour Lipstick i farven Rose Montaigne, der giver læberne en smuk, nude farve, samtidig med at de også får en smule shine.

Friske kinder

Sine har valgt at holde huden let uden at dække den for meget og givet kinderne en smule blush for at gøre looket mere up-to-date.


Du kan med fordel kombinere flere forskellige typer af blush for at opnå den helt rigtige, friske farve. I dette tilfælde har Sine brugt Diorskin Rose Glow samt Diorskin Rouge Blush Couture.

Relaterede artikler

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Vi guider

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Af Trine Brøndsted

Mascaraen behøver ikke nogen yderligere introduktion. Vi er mange, der bruger den hver dag, og den er måske den del af vores rutine, de færreste af os vil undvære. Men selvom du bruger mascara hver dag, har du så helt styr på, hvordan du gør?

Læs Mere
Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Af Trine Brøndsted

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs Mere
Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Af Trine Brøndsted

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs Mere
Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Af Tine Vesterbøg

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Arghh du fjerner stregen i den ene side og prøver igen, men uden held. Du skal være ude af døren om 10 min. Kender du den situation?

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage