• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 190 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 60 dages returret

Kræftens Bekæmpelse

Matas og Kræftens Bekæmpelse

Formålet med samarbejdet er at ændre danskernes uhensigtsmæssige solvaner, så færre rammes af sygdommen. Danskernes viden om, hvornår de skal beskytte sig i solen, og hvordan de bedst beskytter sig mod solen er meget afgørende. Matas og Kræftens Bekæmpelse arbejder derfor tæt sammen om at øge danskernes kendskab til den rette dosering og det rette faktortal på solcreme samt øge danskernes viden om, ved hvilket minimum UV-indeks, de skal beskytte sig.

Solbudskaberne bliver løbende synliggjort i Matas butikker og tilbudsaviser samt ved fokuseret og motiverende kommunikation til borgerne gennem Matas’ butiksmedarbejdere, hvis viden løbende opdateres i form af kursus fra KB i den nyeste viden om solbeskyttelse. Projektchef Peter Dalum fra Kræftens Bekæmpelse siger følgende om samarbejdet: ”Hver gang den soldyrkende befolkning bliver bekendt med de gode solbudskaber, kommer der forhåbentlig færre tilfælde af hudkræft. Kræftens Bekæmpelse er meget glade for, at Matas er med til at sætte fokus på korrekt solbeskyttelse”.

Matas og Kræftens Bekæmpelse anbefaler
Kræftens Bekæmpelse kalder Matas sollotions faktor 15 et ”rigtig godt valg”. Begrundelsen for dette er bl.a.:

 • Produkterne er svanemærkede, bærer den blå krans, er vandfaste og fri for parabener
 • Produkterne beskytter både mod UVA og UVB stråling
 • Faktor 15 er nok for de fleste i Danmark, hvis den bruges i kombination med skygge og tøj
 • De fire solråd fra Kræftens Bekæmpelse: Skygge, Solhat, Solcreme og Sluk solariet er anført på   emballagen

Der er angivet tydelig doseringsvejledning på emballagen.

Kampagner
Skru ned for solen - Skygge, Solhat, Solcreme, Sluk solariet
Hvert forår, når solen begynder at titte frem, sender Solkampagnen og Matas informationsmateriale til alle landets daginstitutioner og sundhedsplejersker. Formålet er at lære børnene og de voksne, hvordan man omgås solen med omtanke. Materialet har bl.a. været en solbog med forord af Kronprinsesse Mary, solkupon til gratis svanemærket Kids Sollotion og sjove solsikre udendørslege.

Special Edition Striber
Matas sælger en til to gange om året Special Edition Striber, som er en variant af vores kendte stibevarer i en speciel emballage. Vi har igen i 2014 udviklet en Special Edition variant, denne gang af vores populære Granatæble Shampoo 1000 ml. Det er en limited edition, der i perioden sælges til fordel for Kræftens Bekæmpelse. For hver solgt variant går der 10 kr. til foreningens arbejde med at forebygge kræft i huden.

Matas og Kræftens Bekæmpelse har siden 2005 samarbejdet om at gøre flere danskere bevidste om, hvordan man bedst beskytter sig mod solskoldning og dermed mindsker risikoen for at udvikle kræft i huden. Kræft i huden er den mest udbredte kræftform i Danmark, og den hyppigste årsag til kræft i huden er solens UV-stråler. Over 130.000 danskere lever med sygdommen, og tallet er fortsat stigende.

Se film om Matas' samarbejde med Kræftens Bekæmpelse

Fokus på omtanke i solen
For at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at nyde solen med omtanke, lægger Matas stor værdi i at formidle de 4 solråd: Skygge, Solhat, Solcreme og Sluk solariet. Solrådene formidles til danskerne i alle Matas’ egne medier – fx Matas avisen, Club Matas og i alle butikker.

Andre tiltag
Virksomheder mod Kræft:Antallet af kræfttilfælde stiger i Danmark og i hele verden. Hos Matas mener vi, det er vigtigt at støtte kampen mod kræft, og vi er derfor medlem af "Virksomheder mod Kræft", der er en underorganisation til Kræftens Bekæmpelse. Gennem medlemskabet støtter Matas forskning, forebyggelse og patientstøtte i forbindelse med Kræft.

Læs mere herom på cancer.dk eller cancer.dk/solkampagnen

 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 190 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 60 dages returret