Lægemiddel
1 / 1
Lægemiddel

Næsespray Care 10 ml

57,95 kr.

Kan afsendes med det samme.

På lager i 157 butikker.

Fri fragt til butik ved køb over 129 kr..

Anvendelse og virkning
Zymelin Care anvendes til: Kortvarig behandling af tilstoppet næse i forbindelse med forkølelse og til lindring af løbende næse (vasomotorisk rhinitis), understøttende behandling af sårheling på næseslimhinden, behandling af nedsat vejrtrækning gennem næsen efter operation i næsen.
Det aktive stof xylometazolinhydrochlorid sammentrækker blodkarrene, på den måde nedsættes hævelsen i næsens slimhinde. Det andet aktive stof, dexpanthenol, er et derivat af vitaminet pantotensyre, som kan fremme sårheling og beskytte slimhinderne.
Zymelin Care 1 mg/ml / 50 mg/ml kan anvendes til voksne og børn over 12 år.
Kontakt lægen, hvis du får det værre, eller hvis du ikke får det bedre i løbet af 10 dage.

Dosering
Brug altid lægemidlet nøjagtigt som beskrevet i denne indlægsseddel eller efter lægens, apotekspersonalets eller sundhedspersonalets anvisning. Er du i tvivl, så spørg lægen, apotekspersonalet eller sundhedspersonalet.
Den anbefalede dosis er: Voksne og børn over 12 år: 1 pust i hvert næsebor op til 3 gange dagligt efter behov. Dosis afhænger af den effekt, du opnår ved brug af Zymelin Care.
Fjern beskyttelseshætten fra dysen. Før første brug og efter længere tids pause, pump 5 gange, indtil der kommer en ensartet tåge. Sæt dysen ind i næseborene så lodret som muligt, og pump en gang i hvert næsebor. Efter brug skal du af hygiejniske årsager, tørre dysen af og sætte beskyttelseshætten på. Næsesprayen er nu klar til senere brug.
Virkningen indtræder normalt indenfor 5-10 minutter i form af forbedret vejrtrækning gennem næsen. Denne effekt varer i op til 10 timer efter brug.
Zymelin Care bør ikke bruges længere end 10 dage i træk på grund af risikoen for tilbagevendende tilstoppet næse. Lægen bør konsulteres vedrørende behandlingstiden hos børn.
Langsigtet brug af Zymelin Care kan føre til kronisk hævelse og efterhånden svind af slimhinden i næsen.
Tal med din læge eller apotekspersonalet, hvis du føler, at effekten af Zymelin Care er for stærk eller for svag.
Kontakt lægen, skadestuen eller apoteket, hvis du har taget mere af Zymelin Care, end der står i denne information eller mere end lægen har foreskrevet, og du føler dig utilpas.
Overdosering kan forårsage undertrykkelse af centralnervesystemet, træthed, tør mund og sved og symptomer forårsaget af stimulering af det sympatisk nervesystem (hurtig, uregelmæssig puls og forhøjet blodtryk). Hvis du har glemt at bruge Zymelin Care Du må ikke tage en dobbeltdosis som erstatning for den glemte dosis, men fortsæt som beskrevet i denne indlægsseddel.
Spørg lægen, apotekspersonalet eller sundhedspersonalet, hvis du har yderligere spørgsmål om brugen

Advarsler og forsigtighedsregler
Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse eller dosering end angivet i denne information. Følg altid lægens anvisning og oplysningerne på doseringsetiketten.
Brug ikke Zymelin Care: Hvis du er allergisk over for xylometazolinhydrochlorid, dexpanthenol eller et af de øvrige indholdsstoffer i Zymelin Care. Hvis du har tør betændelse i næseslimhinden med skorpedannelse (rhinitis sicca), efter kirurgisk fjernelse af hypofysen gennem næsen (transsphenoidal hypofysektomi) eller andre operationer hvor vævet der omslutter hjernen (hjernehinden) blotlægges. Hvis du har forhøjet tryk i dine øjne, især hvis du har grøn stær (snævervinklet glaukom).

Særlige advarsler og forsigtighedsregler
Kontakt lægen, apotekspersonalet eller sundhedspersonalet, før du bruger Zymelin Care, hvis: Du tager monoaminooxidasehæmmere (MAO-hæmmere), til behandling af depression og andre lægemidler som kan forhøje blodtrykket. Du lider af alvorlige hjertekarsygdomme (f.eks. koronararteriesygdom) eller forhøjet blodtryk (hypertension). Du lider af en hjertesygdom (f.eks. langt QT-syndrom). Du har en svulst i binyren (fæokromocytom). Du har en metabolisk lidelse, f.eks. en overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyreoidisme) eller sukkersyge (diabetes mellitus). Du lider af forstyrrelse i stofskiftet (porfyri). Du har forstørret blærehalskirtel (prostatahypertrofi).
Zymelin Care bør kun anvendes til behandling af kronisk tilstoppet næse efter lægens vejledning, på grund af risikoen for beskadigelse af næseslimhinden.
Børn: Bør kun anvendes i længere end 10 dage og højere doser end anbefalet, efter lægens vejledning.
Zymelin Care indeholder en koncentration af xylometazolinhydrochlorid, der er beregnet til voksne og børn over 12 år.
Dette lægemiddel er derfor ikke egnet til spædbørn og børn under 12 år.
Til børn mellem 2 og 12 år findes en næsespray med et lavere indhold af xylometazolin.

Brugen af anden medicin
Fortæl det altid til lægen eller apotekspersonalet, hvis du tager anden medicin eller har gjort det for nylig. På grund af lægemidlets virkning på hjertekarsystemet, kan der forekomme en forhøjelse af blodtrykket, hvis Zymelin Care tages samtidig med lægemidler der anvendes til behandling af depression (MAO-hæmmere eller tricykliske antidepressiva, f.eks. moclobemid, amitriptylin og doxepin) samt medicin der hæver blodtrykket.

Graviditet og amning
Hvis du er gravid eller ammer, har mistanke om, at du er gravid, eller planlægger at blive gravid, skal du spørge din læge eller apotekspersonalet til råds, før du bruger dette lægemiddel.
Zymelin Care bør ikke anvendes under graviditet. Der er utilstrækkelige data om brugen af det aktive stof xylometazolinhydrochlorid hos gravide kvinder.
Det bør heller ikke anvendes under amning, da det ikke vides om det aktive stof xylometazolinhydrochlorid udskilles i modermælk.

Trafik og arbejdssikkerhed
Zymelin Care påvirker ikke eller kun i ubetydelig grad evnen til at føre motorkøretøj og betjene maskiner.

Overdosering
Kontakt lægen, skadestuen eller apoteket, hvis du har taget mere af Zymelin Care, end der står i denne information eller mere end lægen har foreskrevet, og du føler dig utilpas. Overdosering kan forårsage undertrykkelse af centralnervesystemet, træthed, tør mund og sved og symptomer forårsaget af stimulering af det sympatisk nervesystem (hurtig, uregelmæssig puls og forhøjet blodtryk).
Hvis du har glemt at bruge Zymelin Care Du må ikke tage en dobbeltdosis som erstatning for den glemte dosis, men fortsæt som beskrevet i denne indlægsseddel. Spørg lægen, apotekspersonalet eller sundhedspersonalet, hvis du har yderligere spørgsmål om brugen af dette lægemiddel.

Bivirkninger
Læs indlægssedlen for fuldstændig liste over bivirkninger. Dette lægemiddel kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger

Holdbarhed
2 år.

Opbevaring
Opbevar lægemidlet utilgængeligt for børn. Brug ikke lægemidlet efter den udløbsdato, der står på pakningen (efter EXP).
Udløbsdatoen er den sidste dag i den nævnte måned.
Dette lægemiddel kræver ingen særlige forholdsregler vedrørende opbevaringen.
Spørg på apoteket, hvordan du skal bortskaffe medicinrester.
Af hensyn til miljøet må du ikke smide medicinrester i afløbet, toilettet eller skraldespand.

Læs indlægssedlen
Vi opfordrer til, at du læser indlægssedlen, som følger med produktet.

Generelt
DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT FORTRYDE KØB AF LÆGEMIDLER.

Forklaringen er, at det ikke er lovligt at gensælge et lægemiddel, der har været ude hos en forbruger. På den måde sikres du som kunde, at du altid modtager et lægemiddel der har været opbevaret og håndteret korrekt og derfor virker efter hensigten. Det er naturligvis muligt at reklamere over et lægemiddelkøb, i tilfælde af at produktet er defekt ved modtagelsen.

Dato
01-01-2023.

Klassificering
Lægemiddel.
Aktive stoffer: Xylometazolinhydrochlorid og dexpanthenol. 10 ml opløsning indeholder 10 mg xylometazolinhydrochlorid og 500 mg dexpanthenol. 1 pust á 0,1 ml opløsning indeholder 100 mikrogram xylometazolinhydrochlorid og 5 mg dexpanthenol.Øvrige ndholdsstoffer: Kaliumdihydrogenphosphat, dinatriumphosphatdodecahydrat, renset vand

OBS: Der kan være små uoverensstemmelser mellem ovenstående indhold og indholdsdeklarationen på den vare, du som kunde modtager fra Matas. Vi anbefaler derfor, at du altid tjekker indholdsdeklarationen på det fysiske produkt, du modtager.

Indhold10 ml
Enhedspris5.795 kr./l
MærkeZymelin
KategoriForkølelse
Se altZymelin Forkølelse
Varenummer822665

Fri fragt: Ved køb for min. 499 kr.
Vi tilbyder følgende leveringsformer:

 • Levering til butik
 • Privatadresse/arbejdsplads/pakkeshop
 • Privatadresse
 • Privatadresse/pakkeshop
 • Privatadresse/pakkeshop
 • Privatadresse/pakkeshop

DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT FORTRYDE KØB AF LÆGEMIDLER.

Forklaringen er, at det ikke er lovligt at gensælge et lægemiddel, der har været ude hos en forbruger.

På den måde sikres du som kunde, at du altid modtager et lægemiddel der har været opbevaret og håndteret korrekt og derfor virker efter hensigten.

Det er naturligvis muligt at reklamere over et lægemiddelkøb, i tilfælde af at produktet er defekt ved modtagelsen.

Hos Matas kan du betale med alle de måder du kender. Du vælger betaling i checkout.

 • Dankort
 • MobilePay
 • Visa
 • Mastercard
 • Anyday