• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu

Lysterapilamper

Er du også en af dem, som i vinterhalvåret bliver træt, frustreret og en smule deprimeret? Lysterapi er løsningen, der med garanti vil hjælpe dig igennem den hårde tid. Du kan her på Matas.dk finde lysterapilamper, som passer til dig og dine behov.

Bolig & Livsstil El-personlig pleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

15 produkter
15 produkter
Sortér efter: Mest populære
Beurer Lysterapilampe LED TL 41 Touch
1.099,00
Du optjener 110 point
(28)
Matas Medicare Medicare Lysterapilampe 1 stk
399,95
Førpris 499,95
Du optjener 40 point
(35)
Beurer TL30 Lysterapilampe TL30
499,95
Du optjener 50 point
Beurer Døgnrytmeregulerende Lysterapilampe TL 45
1.149,00
Du optjener 115 point
Beurer TL90 Lysterapilampe TL90
1.699,00
Du optjener 170 point
(5)
Beurer LED Lysterapilampe TL 20
699,95
Du optjener 70 point
Beurer TL100 Lysterapilampe TL100
1.699,00
Du optjener 170 point
Beurer TL70 Lysterapilampe TL70
1.499,00
Du optjener 150 point
Beurer DreamLight SL 10
399,95
Du optjener 40 point
Philips BrightEyes Soluna HF3653/01
1.499,00
Du optjener 150 point
Philips Wake-Up Light HF3531/01
1.499,00
Du optjener 150 point
Silk'n LED Face Mask
1.299,00
Du optjener 130 point
Philips Wake-Up Light HF3672/01
2.199,00
Du optjener 220 point
(18)
Philips Wake-up Light HF3500/01
549,95
Du optjener 55 point
Philips Wake-up Light HF3505/01
749,95
Du optjener 75 point

Lysterapi – virker det?

Vinteren udløser for nogle en form for vinterdepression. Når mørket kommer, bliver dagene naturligvis også kortere. Det vil sige, at for de fleste, som har hverdagen fuld og derfor ikke får tid til at komme ud i lyset i løbet af dagen, kan humøret dale, og man kan føle sig lettere deprimeret.

Det der sker, når du bliver vinterdeprimeret, er, at du simpelthen ikke får nok lys. Lyset er med til at påvirke et bestemt stof i kroppen, serotonin, som er noget, hjernen producerer. Manglen på dette stof er med til at gøre dig deprimeret.

Når du bliver vinterdeprimeret, er du i større eller mindre grad irritabel, sover mere, tager på i vægt og den slags, fordi du får en større appetit. Selvom at vi alle har mangel på stoffet serotonin i løbet af vinteren, så har nogle altså større behov end andre, og bliver derfor mere påvirkede.

Hvad gør lysterapi for kroppen?

Lysterapi får først og fremmest niveauet af serotonin i hjernen til at stige, hvilket er med til at give et bedre humør. Derudover giver lyset også mere energi. Det, der sker, er nemlig, at lyset får en særlig type celle i øjet til at give besked til hjernen om, at den skal producere mere serotonin. Det forstærker kroppens egen produktion af serotonin i hjernen, og derfor kan det være super effektivt mod vinterdepression. Sidst, men ikke mindst, så er lysterapi faktisk også med til at stabilisere din døgnrytme, så du sover bedre om natten. Der findes udgaver af lysterapilamper, hvori der er tilkoblet et vækkeur, så du i løbet af vinterhalvåret vågner op til lys. Det kan være med til at skabe en bedre balance i kroppen.

Lysterapilampe med vækkeur

I nogle lysterapilamper er der indbygget timer. Det kan især være en fordel, da lyset i så fald kan fungere som et vækkeur, der hjælper dig nænsomt ud af dynerne. Du kan f.eks. vælge lampen Philips Wake-Up Light, 3 Lyde og Radio HF3510/01, som simulerer en solopgang ved gradvist at øger lysmængden. Den starter med et blidt orange lys og ender med et kraftigt gult sol-lignende lys. Det tager 30 minutter for den at gå fra A til B, og det er tid nok til at kroppen vænner sig til lyset. Udover solopgangssimulatoren er lampen forsynet med fem forskellige opvågningslyde. Den kommer desuden også med en solnedgangssimulator, som du kan bruge, når du skal sove.

Gode råd

Gå efter en ren lysterapilampe, der har et blødt lys, så du ikke får ondt i øjnene ved brug. Ved at vælge et blødt lys kan du med god effekt sidde og læse, strikke eller andet, mens du får din lysterapi. Tiden på behandlingen skal selvfølgelig være længere, når du laver noget samtidig med behandlingen.

Den bedste form for lysterapi er en stærk lampe, der giver et hvidt lys. De lamper, som er bedst til denne form for terapi, er en lysstyrke på 10.000 lux, som svarer til en halvoverskyet formiddag. En flot solskinsdag har en styke på 100.000 lux, og det er ikke godt til lysterapi, fordi det er et meget kraftigt og ubehageligt lys.

Brug ikke solbriller foran lampen, for så giver lampen ikke rette effekt. Lyset er ikke farligt for dine øjne på samme måde som solens lys.

Det er vigtigt at være konsekvent med din nye lysterapi-ven. Du får mest ud af den, hvis du bruger den hver dag fra først på efteråret til afslutningen af vinteren. Jo mindre du anvender lampen, jo mindre effekt vil den have både på dit humør og energiniveau. Så sørg for, at lampen er en del af din morgenrutine. Brug den eventuelt, mens du spiser din morgenmad – så har du slået to fluer med ét smæk.

Anvendelse af lysterapilampe

Lampen skal stilles forholdsvis tæt på dit ansigt for at opnå den største effekt, gerne i øjenhøjde. Konkret er det passende med ca. 60 cm afstand til dine øjne i en behandlingstid på 30 minutter. Sørg derudover for, at lampen står i en vinkel mod venstre eller højre side, som solen ville stå kl. kl. 10 eller kl. 14 på uret. Du bør ikke placere lyset direkte foran øjenene.

Det anbefales, at du bruger lysterapilampen om morgenen, men du kan også bruge den i løbet af dagen. Dog er det vigtigt ikke at bruge den senere end kl. 20, da det kan forstyrre din døgnrytme og den kan holde dig vågen, når du skal sove.

Alice N.
Farmakonom
"Gør det bedste du kan for dig og din krop. Hvem skulle ellers gøre det for os?"
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.