• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Løbebånd

Kan du godt lide at løbe, og ønsker du at forbedre din udholdenhed ved konditionstræning? Så vil et løbebånd til hjemmet være perfekt til dig. Så behøver du ikke længere tjekke vejrudsigt og håbe på glade vejrguder. Her på Matas.dk har vi altid gode tilbud på fantastiske løbebånd.

Bolig & Livsstil Sport Træningsudstyr Træningsmaskiner
11 produkter
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Bedømmelser

11 produkter
Sortér efter: Mest populære

Derfor skal du have et løbebånd

At løbe er en af de mest effektive og lettilgængelige former for cardio. Et løbebånd kan bruges af dig, der ønsker at begynde med din løbetræning, men kan af dig, som løber marathon. Udover at forbedre din kondition og din udholdenhed, så styrker du også din krops største muskelgrupper i underkroppen.

Skræddersy din træning

Med et løbebånd kan du altid justere træningen til dit behov. Da du har mulighed for at aflæse din puls på løbebåndets skærm, kan du indstille både afstand, højde og varighed for din træning, således at du kan tilpasse den lige præcis, som du ønsker. Derudover kan du selv bestemme, om du vil gå ligeud, op ad bakke, eller om du vil tage en spurt. Du bestemmer faktisk alt selv.

En skånsom løbemetode

Når du løber udenfor, er det typisk på et hårdt underlag, som typisk giver et ekstra tryk på dine led og ledbånd. Det kan med tiden medføre skader og ubehag. Løber du derimod på et løbebånd, er det et mere skånsomt alternativ, da løbebånd er udstyret med en særdeles effektiv stødabsorbering i løbefladen foruden diverse dæmpningssystemer, som giver ekstra komfort. Titan Life Athlete T´73 har også – udover den ekstra stødabsorbering, som er indbygget i løbepladen – en ekstra luftaffjedring, som gør, at du får en behagelig oplevelse under hele løbeturen.

Hvilken motor skal dit løbebånd have?

Der er mange muligheder, når du skal vælge et løbebånd. Noget af det, der er mest vigtigt, er motoren. Det er, fordi den er løbebåndets kerne, og den er en meget vigtig faktor i forhold til løbebåndets ydeevne. Du skal tage højde for, at jo mere en intensiv løbetræning, du sigter efter, og jo længere varighed dine træninger er, jo kraftigere skal motoren være. Jo kraftigere motoren, er jo længere levetid har løbebåndet også.

Ydeevne og kontinuerlig kraft Et løbebånds motor måles typisk i to værdier; maksimal ydeevne og kontinuerlig kraft. Den maksimale ydeevne er den tophastighed, som løbebåndets motor kan genere. Den kontinuerlige kraft er den kraft, som motoren kan genere, hvis du eksempelvis løber på løbebåndet med den maksimale brugervægt.

AC- og DC-motor AC står for 'alternating current' eller det, som vi på dansk kalder vekselstrøm. AC-motoren er den kraftigste motor af de to typer. Den kører mere jævnt og har en længere levetid. Et løbebånd med AC-motor finder man typisk i fitnesscentre, på hoteller, i fysioterapeutklinikker og i virksomheder med eget motionsrum. DC står for 'direct current' og kører med jævnstrøm. Det er den motor, som er mest velegnet til hjemmebrug eller semi-professionel brug.

Pulsprogrammer på løbebåndet

At have en pulsstyret træning er især en fordel til konditionstræning, og hvis du ønsker en effektiv fedtforbrænding. De fleste af vores løbebånd har pulsmålere i håndtagene. En pulsstyret træning fungerer på den måde, at du holder dig i en pulszone, som du udvælger, alt efter hvad dit mål er. Træner du f.eks. for at tabe dig, kan du med fordel lægge dig i fedtforbrændingszonen. De fleste løbebånd har funktioner, som kan give dig et overblik over de forskellige pulszoner. Et godt valg til dette er eks. Titan life Athlete T-67.

Foldbart løbebånd

Nogle løbebånd har den smarte funktion, at de kan foldes sammen og stilles væk, når de ikke bliver brugt. Det kan f.eks. være Reeboks Jet 200, som har et indbygget 'soft fold'-system, som gør det nemt at folde sammen, når det ikke anvendes.

Hvad vejer et løbebånd?

Gennemsnitligt vejer de mindre løbebånd mellem 80 og 115 kg., mens de dyrere og større modeller kan veje helt op til 230 kg. Det kan være ret relevant for dig at have denne viden, inden du beder fragtmanden om at stille pakken foran hoveddøren. Det kan være en tung fornøjelse at flytte rundt på det selv.

Løbebånd med smarte funktioner

Nogle løbebånd har flere funktioner end de basale løbebåndsfunktioner. Reebok SL 8.0 er eksempelvis et løbebånd, som har flere smarte funktioner. Det har forst og fremmest Bluetooth, så du kan tilkoble løbebåndet til Reeboks fitness app og se dine træningsdata, og udfra det skræddersy dit helt eget træningsprogram. Derudover har det også en smart telefonholder, så du kan se serie, høre podcast eller bare gå og lytte til musik, uden din telefon er i vejen. Også Adidas T-19 kan fremhæves her for sine 24 træningsprogrammer og mulighed for tre brugerprofiler, så du kan lave din helt egen brugerdefinerede træning.

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage