• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Husk Mors dag
d. 14. maj 2023  

Find inspiration til de skønneste gaver til den dejligste mor, svigermor,
papmor eller en anden kvinde der fortjener lidt ekstra forkælelse

Husk Mors dag
d. 14. maj 2023

Find inspiration til
en kvinde der fortjener
​​​​​​​lidt ekstra forkælelse.

Forkæl din mor på Mors Dag - det fortjener hun. Din mor vil garanteret blive glad for en gave på Mors Dag, og for at du viser at du tænker på hende, og holder af hende. Men hvad skal du give din mor? Vi har samlet et bredt udvalg af gaver, så du kan finde den perfekte gave til din mor. Er hun til dufte, hudpleje, smykker eller pynt til hjemmet? Du kan også vælge at give din mor et gavekort, så hun helt selv kan bestemme.  Du kan helt sikkert finde gaven her på matas.dk!


Shop efter kategorier


Forkæl din mor på Mors Dag - det fortjener hun. Din mor vil garanteret blive glad for en gave på Mors Dag, og for at du viser at du tænker på hende, og holder af hende. Men hvad skal du give din mor? Vi har samlet et bredt udvalg af gaver, så du kan finde den perfekte gave til din mor. Er hun til dufte, hudpleje, smykker eller pynt til hjemmet? Du kan også vælge at give din mor et gavekort, så hun helt selv kan bestemme.  Du kan helt sikkert finde gaven her på matas.dk!


BYT OG RETURNÉR I ALLE VORES BUTIKKER   

SEND GAVEN DIREKTE TIL MODTAGEREN   

30 DAGES FULD RETURRET

10 materialister fortæller hvilken gave de køber til mors dag


Mors dag - Anbefaling til hårstyling​​​​​​​


Top 10 dufte til kvinder

Vi guider

Top 10 dufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Hvilke dufte er de bedst sælgende og mest populære til kvinder i 2022? Det afslører jeg i artiklen her, hvor jeg har undersøgt, hvilke dufte der er blandt de mest solgte på matas.dk. Let's start!

Læs Mere
Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Matas LIVE

Dufte og stjernetegn: Eksperten guider

Af Amalie Brohus

I denne LIVE skal vi på en sanselig og yderst velduftende tur til stjernerne, når vi får besøg i studiet af astrolog Amalie Brohus. I astrologiens verden har planeternes færden ude i universet indflydelse på vores færden her på jorden, og med udgangspunkt i de 12 stjernetegn skal vi forsøge at finde den helt perfekte duft til din energi baseret på dit stjernetegn. Kom med på denne overjordiske duftrejse – og bliv klogere på astrologiens univers.

Læs Mere
Den bedste mors dag gave? Her er mine 8 gaveidéer

Vi guider

Den bedste mors dag gave? Her er mine 8 gaveidéer

Af Amalie Schiller

Jeg vil lige tillade mig at starte indslaget med at give et kæmpe applaus til min helt egen mor, der endnu en gang i år har været den absolut bedste af slagsen. Men er det ikke den følelse, vi alle har om vores egen, skønne mor? Selvom mors dag er en tradition, der stammer fra 1800-tallet i USA, er jeg glad for, at det i dag er blevet en velkendt mærkedag i Danmark. Fordi fortjener alle mødre ikke en kæmpe tak for, at de er til? Jo!

Læs Mere
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Igen i år bliver vores forår beriget med nogle helt nye parfumer - ja tak! I artiklen her afslører jeg 10 af de store duftnyheder, som jeg er overbevist om, bliver et hit.

Læs Mere

Gaveideer til Mors Dag
I Danmark fejrer vi altid Mors Dag den 2. søndag i maj, hvor vi hylder kvinden i vores liv - nemlig vores mor. På denne dag viser vi lige lidt ekstra kærlighed og omsorg for vores mor, og vi fejrer hende med skønne gaver. Mangler du ideer til hvad du skal give din mor på Mors Dag? Du kan altid give hende blomster, men hvis du vil give hende en gave der holder endnu længere, og som ikke visner, har vi her samlet nogle gode idéer.

Parfumer & Dufte

En parfume er altid en god gave - man kan jo aldrig have for mange af dem. Hvis du allerede kender din mors yndlings parfume, hvorfor så ikke forkæle hende med en ny af den, som du ved hun elsker? Eller måske skal hun bare forkæles med en af de nye parfumer på markedet? Så kan det være du hjælper hende med at finde hendes nye yndlings parfume. Mangler du inspiration kan du se de nyeste parfumer her, eller du kan se top 10 parfumer til kvinder her!

Hudpleje & Velvære

Du går aldrig galt i byen ved at forkæle din mor med hudpleje, som hun på sigt kan forkæle sig selv med igen og igen. Hvis du synes at det er svært at finde ud af præcis hvilken dagcreme eller serum der ville være god til din mor, kan du jo forkæle hende med fx en ansigtsmaske eller ansigtsbehandlinger, som rækker udover hendes normale hudplejerutine, og derfor giver hende den der ekstra skønne følelse af selvforkælelse. Eller du kan give hende en skøn bodylotion eller håndcreme, som man altid kan brug og aldrig må løbe tør for.

Smykker

Forkæl din mor med noget hun aldrig vil løbe tør for, og som hun vil huske dig for altid. Se vores udvalg af smykker og ure, og find et smuktarmbånd eller halskæde til din mor.

Til Hjemmet

På Matas.dk har vi et stort udvalg af boliginteriør som din mor kan friske hjemmet op med. Her finder du både bløde og skønne tekstiler som håndklæder og sengetøj, eller se vores udvalg af det ikoniske Royal Copenhagen.


Find masser af tilbud og gode idéer på matas.dk eller få hjælp til at finde den perfekte gave i vores butikker. Du kan også give din mor hele matas i gave, og købe et gavekort til hende. Fars dag er også lige om hjørnet, så se hvad vi har samlet af gode tilbud og idéer til din far her!


Hvorfor fejrer vi Mors Dag?
Der er mange gode grunde til at fejre mor og mødre generelt. Men hvad ligger der egentligt bag, og hvorfor fejrer vi mors dag – sådan officielt?

Fra de spæde tanker bag mors dag til i dag, har betydningen bag mærkedagen og traditionerne, der omgiver den, udviklet sig. Hyldesten af morskikkelsen har dog altid stået i centrum og gør det stadig den dag i dag – om end i et mindre formelt format end oprindeligt.

Hvor mærkedagen, der hylder mor, i sit udspring var bundet op på fejringen af det arbejde mødre udførte i 1900-tallets samtid, og i starten var nært forbundet med metodistkirkens gudstjeneste, har den for de fleste i dag en mere jordnær og hyggelig karakter, der dog stadig tager udgangspunkt i det at vise omtanke for mor.

Når vi i dag fejrer mors dag, kan der derfor ligge flere forskellige årsager bag, men først og fremmest er det for at ære det menneske, der har en helt særlig plads i de flestes hjerter. Og det gælder alle de mange fantastiske versioner af ’mor’, verden favner, som fx biologisk mor, adoptivmor, stedmor, ja, endda hunde- eller kattemor, eller dén der helt unikke og loyale person, som altid har støttet dig med den vildeste morenergi.

Mor, uanset hvilken version det drejer sig om, er kærlig, klog og cool. Mor er der altid for dig – til at kysse dine skrammer, når du falder som barn, og til at pleje de skrammer, man ikke nødvendigvis kan se udenpå i dit voksne liv. Mor er badass og sørger for at du aldrig skal føle dig alene, overset eller utryg. Dét fortjener anerkendelse hele året rundt, men på mors dag, koncentreres kærligheden til den ultimative påskønnelse af mors skønne værd og væsen.


Historien bag Mors Dag
Hvordan gik det egentligt til, at vi rundt omkring i verden i dag, har dedikeret en særlig dag til mor? Og at vi i Danmark har reserveret den anden søndag af maj måned til denne unikke fejring?

Historien om mors dags oprindelse går i virkeligheden tilbage til 1872, hvor den amerikanske forfatter, Julia Ward Howe (1819 - 1910), var den første til at få idéen til en helt særlig dag, der skulle ære mødre. Som kvindevalgretsforkæmper – og kvinde selv, havde Howe da også kvindernes værd og ret for øje.

Fra idé til en unik mærkedag og udbredelse af denne, blev det dog en anden kvinde, der skulle markere sig som bannerfører, nemlig Anna Jarvis.  

Jarvis, imponeret af sin egen mors bedrifter og indsats med bl.a. mindskning af samtidens børnedødelighed, formede i første omgang tanken om mors dag rundt omkring sin egen mor, Anna Marie, efter dennes bortgang. I ønsket om at ære sin mor og andre mødres arbejde og bidrag til samfundet, igangsatte hun det oplysningsarbejde, der skulle gå hen og markere mors dag som officiel mærkedag.

Indledt med en officiel mors dag-gudstjeneste i St. Andrews metodistkirke i Grafton, USA, og med god støtte fra lokalbefolkning og ligesindede, vandrede idéen om en ’mors dag’ fra person til person og fra område til område, og d. 8. maj 1914 blev dagen officielt vedtaget som helligdag og flagdag af den amerikanske kongres med præsident Woodrow Wilson i spidsen.

Fra vedtagelsen af en officiel mors dag i USA til dens ankomst og etablering i Danmark skulle der gå ca. 15 år. Her var det rigsdagsbetjent Christian Svenningsen (1896 - 1979), som havde været del af den amerikanske hær under 1. verdenskrig, der satte mærkedagen på det danske landkort. Han fik nys om begivenheden fra sine amerikanske soldaterkammerater og satte gang i en tradition om indsamling på dagen til støtte for krigsenker og mødre, der havde mistet deres søn eller sønner i krigen.  

​​​​​​​”De Allieredes Danske Vaabenfæller”, som Svenningsen var medlem af, gik sammen med en mors dags komité og fejrede den allerførste mors dag i Danmark søndag d. 12. maj 1929.