Menu

Kondomer

Helse & Sundhed Prævention
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

23 produkter
23 produkter
Sorter efter: Mest populære

Hvorfor du skal bruge kondomer

Du kan bruge kondomer for at beskytte dig selv eller din partner imod både seksuelt overførte sygdomme og uønsket graviditet. Der findes naturligvis andre præventionformer end kondomer, men kondomet er den eneste form for prævention, der beskytter mod seksuelt overførte sygdomme gennem penetration og oralsex. Derudover indeholder de fleste kondomer et sæddræbende middel, således risikoen for uønsket graviditet mindskes.

Din basis-viden om kondomer Når du skal købe og bruge kondomer, er det vigtigt, du har lidt basisviden. Du må eksempelvis kun bruge et kondom en gang, før du skal smide det ud. Du må heller ikke bruge flere end et kondom ad gangen. Derudover har kondomer en udløbsdato, som du skal være bevidst om, da de kan udtørre og derved sprænge under samleje.

Det er en god idé altid at have et ekstra kondom liggende, da du bør være forberedt på, at dit kondom kan revne eller blive beskadiget allerede inden den seksuelle handling. Selvom et kondom er elastisk og kan pustes op til 300 gange dets størrelse, er det stadig meget skrøbeligt.

Hvilken størrelse er bedst for dig?

Når det kommer til kondomer, er det vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Størrelsen er vigtig både for at mindske risikoen for, at kondomet sprænger eller falder af, men også for at sikre dig og din partner den bedste nydelse. Når du skal finde et kondom i den rigtige størrelse til dig eller din partner, er det vigtigt at vide, det ikke er længden af penis, der er den afgørende faktor, men derimod bredden. De fleste kondomer er over 185 mm i længden, når de er fuldt udrullet, hvilket er mere end et par centimeter længere end gennemsnitslængden af penis på verdensplan. Et kondom behøver ikke at være fuldt udrullet for at kunne fungere optimalt, derfor er det ikke længden, der er essentiel.

Du kan starte med at måle din eller din partners penis med et målebånd. Penis skal være fuldt erigeret, inden I måler. Bredden kan variere alt efter, hvor på penis du måler, derfor skal I måle omkring midten. De fleste kondomer har en nominel bredde på 52-56 mm. Dette svarer til, at din eller din partners penis kan måle op til 11-12 cm på midten. Når du har målt din eller din partners penis, kan du købe en pakke kondomer, der lever op til dit eller jeres størrelsesbehov.

Sådan påfører og aftager du et kondom

Det er vigtigt at vide, hvordan du påfører og aftager et kondom på den rigtige måde for at opnå den optimale beskyttelse. Når du skal påføre et kondom på din eller din partners erigerede penis, er det vigtigt, kondomet ikke vender med vrangen ud af. Start med at rulle kondomet en lille smule ud så du kan se, hvordan det skal vende. Sørg for at den lille "krave" på det sammenrullede kondom vender udad. Kondomet skal vende rigtigt, fordi der ofte sidder et sæddræbende produkt på indersiden af kondomet og lidt glidecreme på ydersiden.

Det er også vigtigt, at du forsigtigt klemmer luften ud af det lille reservoir, altså den lille ekstra gummitud, med din pege- og tommelfinger, inden påførelsen af kondomet. Hvis ikke luften er presset ordentligt ud af reservoiret, kan kondomet sprænge under den seksuelle handling.

Når det er tid til, at kondomet skal af igen, er penis ofte blevet lidt slap. Tag fat i reservoiret med din ene hånd, mens du med din anden hånd forsigtigt trækker kondomet af. Husk at trække nedad og hurtigt lukke sammen om kondomet, når du har trukket det af. På denne måde sikrer du, at der ikke falder sæd ud af kondomet. Slut af med at binde en knude om kondomet ved enden, så sæden bliver inde i kondomet.

Kondomer og glidecreme

Hvis du bruger glidecreme sammen med et kondom, er det en god idé at købe en vandbaseret glidecreme. Det kan også være en glidecreme, som både er vand- og silikonebaseret. Du må ikke bruge en oliebaseret glidecreme sammen med almindelige kondomer i latexgummi, da olie opløser latexgummi.

De fleste kondomer er lavet af latexgummi, da det er hudvenligt og meget elastisk. Dog kan du godt købe latexfri kondomer, hvis du eksempelvis har latexallergi eller ikke har lyst til at bruge latexgummikondomer. Mærker som Durex og RFSU laver blandt andet latexfri kondomer.

Spændende effekter

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra for dig eller din partner, kan du købe kondomer, der har smag, dufte, riller eller knopper. Når du skal have oralsex med din partner, kan det gøre oplevelsen sjovere og mere intim, hvis du eksempelvis køber kondomer med smag. Mærket RFSU har lavet en kombipakke, hvor der er flere forskellige smage og aromaer, samt riller og knopper på kondomerne. De rillede og knoppede kondomer kan give endnu mere nydelse til den, der skal penetreres, da det giver ekstra stimulering.

Stephanie
Farmakonom
Stephanie er uddannet Farmakonom og har i sine 6 år på apoteket, altid sat en stor ære i at informere sine kunder rigtigt og haft fokus på kundeglæde. Hun finder stor glæde i at opdatere sin viden indenfor helse og hudpleje der er i konstant udvikling, og kan ofte findes på gulvet hvor hun tager sig god tid til at guid...
Min ekspertise er:
Hudpleje