• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

CO2 aftryk

Arbejdet med at mindske CO2-aftrykket


Matas har fokus på at reducere koncernens energiforbrug og CO2 emission i form af to primære indsatsområder: Belysning og nedkøling samt Transport.

Belysning og nedkøling udgør den største del af elforbruget i butikkerne. Medarbejderne har regler for daglig energirigtig brug af lys og klimaanlæg. Dertil er traditionelle lyskilder udskiftet til mere energieffektive LED-lys.

Butikkernes strømforbrug var i regnskabsåret 2018/19 13.016 mWh, hvilket var 1.116 mWh højere end regnskabsåret 2017/18. Dette skyldes primært øget lyssætning i forbindelse med ombygninger til det nye Matas Life butikskoncept samt nedkøling i butikkerne som følge af den varme sommer i 2018. Strømforbruget søges løbende nedsat, men grundet en række butiks-ombygninger mv. i regnskabsåret 2019/20, forventes det ikke at forbruget bliver reduceret markant på den korte bane.

Transport
Matas har i regnskabsåret 2018/19 været i dialog med leverandører af transport om at måle energiforbruget under transport ved levering fra centrallagre til Matas butikker. Der er i regnskabsåret udledt 176 tons CO2 emissioner i forbindelse med transporten, hvilket er et fald på 13 tons ift. seneste regnskabsår.

Matas samarbejder med leverandører om, at der sker reduktion af miljøpåvirkningen per transport.

I forrige regnskabsår indledte man et samarbejde med transportøren Citylogistik om levering af varer til butikkerne i Roskilde med el-drevne lastbiler. I regnskabsåret 2018/19 blev dette samarbejde udbygget til også at omfatte Lyngby.