• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Code of Conduct

Tryghed for produkterne er sikre


Substitution ved udvikling af egne varer – Code of Conduct på egenvarer
Matas har i regnskabsåret fortsat sit proaktive arbejde med at forbedre alle kædens egne varer i forhold til den nyeste viden om betydning for miljøet og brugernes sundhed. Fx er følgende lovlige stoffer helt udfaset af Matas egne varer: Mikroplast, Methylisothiazolinon (MI), Triclosan og alle deklarationspligtige parfumestoffer. Det samme er alle parabener, phtalater og alle andre stoffer, som står opført på EU’s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende på mennesker. Alle Matas egne produkter, der er underlagt kosmetiklovgivningen, er under løbende bakteriologisk kontrol af EuroFins Steins Laboratorium.

Matas lancerede i slutningen af regnskabsåret 2017/18 som de første i Danmark et makeup-produkt (en BB-cream) med Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark. Den Blå Krans giver allergikere et mærke at navigere efter for at sikre et sikkert valg i forhold til at mindste risikoen for allergi. Matas har ved udgangen af dette regnskabsår mere end 110 produkter, der er mærket med Den Blå Krans, hvilket er en stigning fra 92 ved udgangen af sidste regnskabsår.

Code of Conduct på fremmedvarer
I tillæg til koncernens Code Of Conduct på egne varer, stiller Matas også kontraktmæssige sundheds- og miljø krav til alle andre varer i sortimentet, som er højere end de krav, der er stillet i dansk lovgivning. Dette sker gennem Code of Conduct på fremmedvarer. Leverandørerne har blandt andet skrevet under på, at alle varer, der leveres til Matas er uden PVC, Lawsone og en række andre stoffer. Der er ikke i 2018/19 konstateret brud på Code of Conduct blandt Matas’ leverandører.