• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Modermærkekræft: Har du styr på at tjekke selv?

Hver uge dør to kvinder af modermærkekræft - det er alt for mange! Man kan gøre rigtig meget hvis sygdom opdages i tide, og derfor har vi i dag teamet up med Kræftens Bekæmpelse og hudlæge Christina Haak, som vil dele alt du skal vide om at tjekke dig selv. Vi kommer også med de bedste anbefalinger til solcremer til ethvert behov - som oven i købet støtter en god sag, ved køb.

Vi sendte LIVE mandag d. 12/04

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Se og shop alle de produkter, der bliver nævnt i LIVEN

Risikoen for at udvikle modermærkekræft stiger med antallet af solskoldninger og mængden af UV-stråling, man udsættes for gennem livet. Derfor er det vigtigt at passe på din hud, når du holder solferie ved de danske strande eller under varmere himmelstrøg. Den gode nyhed er, at 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft faktisk kan forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd:

  • Skygge
  • Solhat
  • Solcreme


Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger solcreme på de dele af kroppen, der ikkke er dækket af tøj. Brug mindst faktor 15 i Danmark og mindst faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere. Danskerne smører sig generelt med for lidt solcreme, og det betyder, at solcremens faktortal og dermed også beskyttende virkning nedsættes. Smører man sig eksempelvis med fatkro 15 i et tyndt lag, nedsættes beskyttelsen til ca. faktor 2. En god tommelfingerregelse er 1 krop = 1 håndfuld solcreme.


Nedenfor kan du shoppe alle de produkter, der bliver nævnt i LIVEN. Du kan også shoppe direkte fra LIVEN og få hudlæge Christina Haaks vejledning til, hvordan du tjekker dig selv for modermærkekræft. Derudover vil hudplejeekspert Zita Gaston dele sine yndlingssolcremer fra Matas Striberne, som effektivt beskytter dig for solens skadelige stråler.


De bedste solcremer til ansigtet

Ansigtet har brug for højere solbeskyttelse, da huden her er tyndere og mere sensitiv. Undgå tidlige rynker, pigmentforandringer og andre solskader med en høj solfaktor!

Beskyt alle dele af kroppen, der udsættes for sol

Har du blå øjne, en del fregner og blond hår? Så vil din hud ved et UV-indeks på 7 allerede efter et kvarter være solskoldet, hvis du ikke beskytter dig. Din hudtype har nemlig en stor indflydelse på, hvor meget sol du kan tåle uden solbeskyttelse. Faktisk har 6 ud af 10 danskere hudtype 1 eller 2, hvilket er de hudtyper, der lettest bliver solskoldet i sommerens høje UV-stråling.

Husk også de små i solen

Har du børn med på ferie, er det vigtigt at passe ekstra godt på deres hud i solen. Celledelingen i overhudens pigmentsceller er nemlig størst i livet, når hudens overflade vokser.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Mathilde Gøhlers favoritter fra Elizabeth Arden

Matas LIVE

Mathilde Gøhlers favoritter fra Elizabeth Arden

Af Matas

Model, influencer og iværksætter Mathilde Gøhler er en af Danmarks mest succesfulde kvinder, og inspirerer på daglig basis sine mere end 1,2 millioner følgere. Mathilde er især kendt for sin elegante - men cool - æstetik. Som ambassadør for ikoniske Elizabeth Arden deler hun i dag sine helt personlige skønhedsfavoritter og hemmeligheder bag looket, sine tanker om fremtidens trends og hvordan hun prioriterer tid til sig selv i en travl hverdag. Grib muligheden for at stille hende spørgsmål underv

Læs mere