Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Tættere på Svanemærket
I denne live dykker vi ned i de bedste Svanemærkede produkter og gør dig klogere på, hvad den lille, hvide svane egentlig betyder for dig og din hverdag. Sammen med Heidi Belinda Bugge, som er miljøekspert hos Svanemærket, guider vi til en håndfuld skønne, Svanemærkede produkter, som du kan bruge i din daglige rutine. OBS: LIVEN var planlagt til d. 21/04 men grundet tekniske udfordringer er den rykket til d. 18/05
Hudpleje
Vi sendte LIVE onsdag d. 18/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Svanemærket i din hverdag

Du kan næsten ikke have undgået at se den lille, hvide svane, når du har skimmet hylderne i din lokale Matas. De fleste forbinder den nok med noget bæredygtigt – men hvad er det helt præcis, det betyder, når svanen basker sine vinger på emballagen? Er det parfumefrit, miljørigtigt eller godt for naturen? Det vil vi hjælpe dig med at få helt styr på i denne artikel.

Svanemærket er nemlig meget mere end bare et mærke, for der ligger rigtig mange tanker bag, som er til for at hjælpe dig og vores miljø. Og det batter faktisk, når du vælger at investere dine penge i svanemærkede produkter. Vi giver dig her et overblik over, hvorfor det er en god idé at tænke Svanemærket ind i dine daglige rutiner.

​​​​​​​

Hvad betyder Svanemærket?

Lad os lige få det endeligt på plads, så ingen er i tvivl om, hvad det betyder, og hvorfor det kan være en god idé at vælge svanemærkede cremer, hårpleje og produkter i det hele taget:

Svanemærket er en miljøcertificering, som du kan bruge som pejlemærke i din hverdag, hvis du ønsker at vælge produkter, som er bedst for miljøet og din sundhed. Det gælder ikke kun for skønhedsprodukter, som vi skal tale om i denne artikel – du kan også finde Svanemærket på fx vaskepulver, bagepapir, stearinlys, rengøringsmidler og meget mere.

Det betyder, at vælger du et Svanemærket produkt, så kan du være sikker på, at der er tænkt på miljøbelastningen hele vejen rundt - fra produktets indhold af råvare, til når du skal smide det ud eller genbruge det igen. Derudover er der sat høje krav til de kemikalier, produkterne må indeholde.

For at et produkt kan blive Svanemærket, skal det leve op til en række skrappe krav. Det er krav, som sørger for at mindske miljøbelastningen i alle led af produktionen af et produkt. Kravene kan variere alt afhængigt af, hvilket produkt der er tale om.

Svanemærket betyder altså IKKE, at et produkt nødvendigvis er parfumefrit eller allergicertificeret – du kan sagtens få svanemærkede produkter med parfume. Ønsker du parfumefri og allergivenlige alternativer, skal du kigge efter Astma-Allergi Danmarks Den Blå Krans.

Svanemærket hos Matas

Matas’ egne brands har Danmarks største udvalg af svanemærkede produkter til personlig pleje – så vi har gjort det ret nemt for dig at vælge mere miljørigtigt. Vi har både Svanemærket hudpleje, hårpleje og problemløsere. Lad os gennemgå dem her.

Matas Mild-serien

Matas Mild-serien vokser og vokser og har netop fået to nye medlemmer til familien – Matas Mild Facemist og Matas Mild Leave-On Fugtmaske. Serien er en del af Matas Striber, som generelt har rigtig mange produkter, der er Svanemærket og dermed produceret med omtanke for miljøet.


Udover at være Svanemærket er serien også mærket med Den Blå Krans, vegansk og produceret i Danmark. Hele serien indeholder effektive og skånsomme produkter, så du ikke skal gå på kompromis med god kvalitet i din hudpleje, når du vælger den lille svane til - og så er produkterne endda til en god pris.


Du kan se et udvalg af de mest populære produkter fra Mild-serien her, så du kan blive inspireret til din ansigtspleje.


TIP: Når du har opbrugt et produkt fra Matas, kan du aflevere det i din lokale Matas butik i Matas Retursystem til genbrug.

Matas Natur

Matas Natur er – som navnet antyder – også et af Matas’ egne brands, og her finder du et stort udvalg af skønne produkter, som alle er Svanemærket. Produkterne er derfor fri for uønsket kemi og gode for både miljøet og din hud.

I serien finder du både hudpleje og pleje til dit hår, og der er i den grad tænkt på at skabe innovative og brugbare produkter. Prøv fx vores nye Hovedbundsserum, som er fyldt med gode ingredienser, som styrker håret og reducerer hårtab – helt uden parfume. Eller den Oliefri Serum med aloe vera og hyaluronsyre, som udover at være parfumefri og Svanemærket, også indeholder økologiske ingredienser. Det indeholder ultra-effektive ingredienser, der giver de bedste resultater.​​​​​​​


Tip: Svanemærket er ikke lig med parfumefri – du kan altså sagtens vælge Svanemærket og få dejlige dufte i din hår- og hudpleje samtidig.  

Matas Medicare

Vi skal en tur forbi Matas Medicare, for her finder du også en håndfuld produkter, som bærer Svanemærket. Det gælder eksempelvis den ultra-populære Glycerin Håndcreme, som er genial til de ru og tørre hænder.


Her er tale om gode, solide produkter, som du med god samvittighed kan inkorporere i din dagligdag.

Fem facts om Svanemærket, du måske ikke kendte til

1.    Svanemærket blev stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989 og er det officielle miljømærke i hele Norden. Det betyder, at mærkningen har myndighedernes opbakning.

2.    Når du vælger produkter, der bærer Svanemærket, så vælger du også mindre kemi i din hverdag, og du gør dit for at sikre en bæredygtig fremtid (hvilket vi jo alle sammen gerne vil have!)


3.    9 ud af 10 danskere kender Svanemærket – så mon ikke, du også har spottet det før?


4.    Svanemærket er en tidsbegrænset certificering. Det betyder, at er et produkt først Svanemærket, så er det ikke nødvendigvis et ægteskab, der varer for evigt. Kravene til svanemærkede produkter opdateres nemlig løbende og sikrer dermed, at kravene er opdaterede efter den nyeste viden. Det betyder, at producenter af svanemærkede produkter skal kunne dokumentere, at de bliver ved med at leve op til de skrappe krav – ellers bliver svanen pillet af emballagen igen.


5.    Det er et krav, at svanemærkede produkter skal have en længere levetid end produkter, der ikke er svanemærkede. Det er nemlig også med til at mindske belastningen af miljøet, at et produkt har en længere holdbarhed, så der ikke skal produceres og købes nyt i lige så høj grad.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Vivag guider: Alt du skal vide om din menstruation

Matas LIVE

Vivag guider: Alt du skal vide om din menstruation

Af Matas

Hvordan bruger man en menstruationskop, og hvordan ser den optimale rutine til intimpleje ud? I denne LIVE gæster Vivag studiet og giver dig svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Det kan være alt lige fra intim-hygiejne til foldeteknikker til din menstruationskop til intime usikkerheder eller andet, du er nysgerrig på. I løbet af liven afliver vi gængse myter om den kvindelige anatomi, guider til brug af menstruationskoppen og fortæller om intimpleje. Vi ses!

Læs Mere
Nilens Jord: Allergivenlig hudpleje

Matas LIVE

Nilens Jord: Allergivenlig hudpleje

Af Matas

Er du vild med Nilens Jords milde, men effektive hudplejeprodukter, er dette liven for dig! Det danske brand, som specialiserer sig i allergivenlig kosmetik, går nemlig live med os for at guide til, hvordan man vælger den helt rigtige hudpleje til netop sin hudtype – selvfølgelig på den allergivenlige og parfumefri måde. Se med, og få 20% rabat på alle de produkter, som vi gennemgår i liven.

Læs Mere