Lægemiddel
1 / 1
Lægemiddel

Næsespray Menthol 1 mg/ml 10 ml

53,95 kr.

Kan afsendes med det samme.

På lager i 259 butikker.

Fri fragt til butik ved køb over 129 kr..

Anvendelse og virkning
Otrivin menthol er beregnet til behandling af voksne og unge over 12 år. Otrivin menthol bør ikke anvendes til børn under 12 år.
Otrivin menthol anvendes ved forkølelse med tilstoppet næse og ved bihulebetændelse.
Otrivin menthol virker ved at sammentrække de små blodårer i den hævede næseslimhinde. På denne måde afhjælpes den tilstoppede næse og luftgennemstrømningen forbedres. Virkningen indtræder i løbet af et par minutter og varer i op til 12 timer. Otrivin tåles normalt godt, også af patienter med følsomme slimhinder.

Dosering
Den sædvanlige dosis er voksne og unge over 12 år: 1 pust i hvert næsebor 3 gange dagligt efter behov, i højst 10 dage. Tag ikke mere end højst 3 pust i hvert næsebor dagligt. Den anbefalede dosis bør ikke overskrides. Især høs børn og ældre.
Brug til børn og unge: Bør ikke anvendes til børn under 12 år. Sådan skal du bruge Otrivin menthol: Før første anvendelse skal der trykkes 4 gange på udløseren for at klargøre pumpen. Herefter er pumpen klar til anvendelse. Hvis pumpen ikke afgiver opløsningen, når der trykkes på den, skal pumpen igen klargøres som beskrevet. Spidsen af pumpen må ikke klippes.
1. Puds næsen før du bruger næsesprayen.
2. Fjern den klare plasthætte på sprayflasken.
3. Hold sprayflasken mellem fingrene som vist på billedet i indlægssedlen. Du pumper ved at trykke kraven ned imod flasken.
4. Bøj hoved let forover.
5. Før spidsen af flasken op i den ene næsebor. Tryk på pumpen samtidig med at du trækker vejret ind gennem næsen. 6. Gentag punkt 4-5 i det andet næsebor.

Advarsler og forsigtighedsregler
Bør ikke anvendes til børn under 12 år. Tag ikke dette lægemiddel: Hvis du er overfølsom (allergisk) over for xylometazolin eller et af de øvrige indholdsstoffer. Hvis du er blevet opereret igennem næsen eller munden. Hvis du har snævervinklet grøn stær (akut glaukom). Hvis du har kronisk inflammation i næsen med meget tør næseslimhinde (rhinitis sicca eller atrofisk rhinitis).

Særlige advarsler og forsigtighedsregler
Vær ekstra forsigtig med at bruge Otrivin menthol i mere end 10 dage, da hyppig og langvarig brug kan medføre en forværring af den hævede næseslimhinde. Otrivin menthol bør ikke anvendes til børn under 12 år. Tal med lægen inden du bruger Otrivin menthol, hvis du har / lider af: Øget funktion af skjoldbruskkirtlen (hyperthyreose), Sukkersyge (diabetes mellitus). For højt blodtryk (hypertension). Hjertekar sygdomme (f.eks. langt QT-syndrom). Vandladningsproblemer på grund af forstørret prostata. Depression og er i behandling med MAO-hæmmere eller har været i behandling inden for de sidste to uger. Tumor i binyren (fæokromocytom).

Brugen af anden medicin
Fortæl det altid til lægen eller på apoteket, hvis du bruger anden medicin eller har brugt det for nylig. Dette gælder også medicin, som ikke er købt på recept, medicin købt i udlandet, naturlægemidler, stærke vitaminer og mineraler samt kosttilskud.

Graviditet og amning
Graviditet og amning: Spørg din læge eller apoteket til råds, før du bruger nogen form for medicin. Hvis du er gravid, må du normalt ikke bruge Otrivin menthol. Tal med lægen.
Hvis du ammer, må du kun bruge Otrivin menthol efter aftale med lægen.

Trafik og arbejdssikkerhed
Otrivin menthol påvirker ikke arbejdssikkerheden eller evnen til at færdes sikkert i trafikken.

Overdosering
Kontakt lægen, skadestuen eller apoteket, hvis du har brugt mere Otrivin menthol, end der står her, eller mere end lægen har foreskrevet, og du føler dig utilpas. Tag pakningen med. Hvis du har brugt for meget Otrivin menthol, kan du få for hurtig og uregelmæssig puls, forhøjet blodtryk, fald i kropstemperaturen, hovedpine, øget svedproduktion, vejrtrækningsbesvær og svimmelhed.

Bivirkninger
Læs indlægssedlen for fuldstændig liste over bivirkninger. Otrivin menthol kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger. Almindelige bivirkninger (forekommer hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlede): Hovedpine, svie i næse og svælg, tør og irriteret næseslimhinde, nysen, brændende fornemmelse i næsen, næsen løber på grund af øget sekret, brændende fornemmelse på påføringsstedet, kvalme.

Holdbarhed
2,5 år.

Opbevaring
Må ikke opbevares ved temperaturer over 25 °C.
Opbevares utilgængeligt for børn.
Brug ikke Otrivin menthol efter den udløbsdato (EXP), der står på pakningen. Udløbsdatoen er den sidste dag i den nævnte måned. Aflever altid medicinrester på apoteket.
Af hensyn til miljøet må du ikke smide medicinrester i afløbet, toilettet eller skraldespanden.

Læs indlægssedlen
Vi opfordrer til, at du læser indlægssedlen, som følger med produktet.

Generelt
DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT FORTRYDE KØB AF LÆGEMIDLER.

Forklaringen er, at det ikke er lovligt at gensælge et lægemiddel, der har været ude hos en forbruger. På den måde sikres du som kunde, at du altid modtager et lægemiddel der har været opbevaret og håndteret korrekt og derfor virker efter hensigten. Det er naturligvis muligt at reklamere over et lægemiddelkøb, i tilfælde af at produktet er defekt ved modtagelsen.

Dato
26-08-2022.

Klassificering
Lægemiddel.
Aktivt stof: Xylometazolinhydrochlorid (1 pust indeholder ca. 0,14 mg).Øvrige indholdsstoffer: Natriumdihydrogenphosphatdihydrat, dinatriumphosphatdodecahydrat, natriumchlorid, dinatriumedetat, menthol (levomenthol), cineol, sorbitol (E420), polyoxyleret hydrogeneret ricinusolie, renset vand.

OBS: Der kan være små uoverensstemmelser mellem ovenstående indhold og indholdsdeklarationen på den vare, du som kunde modtager fra Matas. Vi anbefaler derfor, at du altid tjekker indholdsdeklarationen på det fysiske produkt, du modtager.

Indhold10 ml
Enhedspris5.395 kr./l
MærkeOtrivin
KategoriNæsespray
Se altOtrivin Næsespray
Varenummer561278

Fri fragt: Ved køb for min. 499 kr.
Vi tilbyder følgende leveringsformer:

 • Levering til butik
 • Privatadresse/arbejdsplads/pakkeshop
 • Privatadresse
 • Privatadresse/pakkeshop
 • Privatadresse/pakkeshop
 • Privatadresse/pakkeshop

DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT FORTRYDE KØB AF LÆGEMIDLER.

Forklaringen er, at det ikke er lovligt at gensælge et lægemiddel, der har været ude hos en forbruger.

På den måde sikres du som kunde, at du altid modtager et lægemiddel der har været opbevaret og håndteret korrekt og derfor virker efter hensigten.

Det er naturligvis muligt at reklamere over et lægemiddelkøb, i tilfælde af at produktet er defekt ved modtagelsen.

Hos Matas kan du betale med alle de måder du kender. Du vælger betaling i checkout.

 • Dankort
 • MobilePay
 • Visa
 • Mastercard
 • Anyday