• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 31. januar 2021

Førstehjælp til tørre hænder

Hyppig håndvask er hård ved hænderne. Læs med her, når vi guider dig til den perfekte håndpleje, så du undgår tørre hænder.

Flere faktorer spiller ind, hvis du døjer med tørre hænder. Det kan både være vintertiden, hvor luften bliver ekstremt tør udenfor og indendørs på grund af lav luftfugtighed og varme radiatorer, eller det kan være hyppig håndvask og håndsprit. Uanset hvad så sætter det din hud på en hård prøve og du kan opleve at få tørre hænder.


Sprækkede og ru hænder

Især hænderne er ekstremt udsatte, for det er ikke altid, at de lige bliver pakket ind i beskyttende vanter, og når du ovenikøbet bruger dem flittigt til eksempelvis opvask og rengøring og ofte vasker hænder, bliver huden endnu mere sårbar.

Måske oplever du, at dine hænder udtørrer, sprækker og svier. Det skaber ikke bare enormt ubehag, men da hænderne samtidig er vores visitkort, og faktisk er den kropsdel, hvor ældningstegnene først bliver synlige, er der rigtig god grund til at vise hænderne lidt kærlighed i form af ekstra god pleje.

6 trin til god håndpleje

 1. Brug rengøringshandsker når du arbejder med vand, og varme handsker udendørs om vinteren.

 2. Brug bomuldshandsker under beskyttelseshandsker.

 3. Vask hænder i en mild håndsæbe, med lunkent vand, skyl og tør dem godt blidt.

 4. Anvend en god håndcreme, gerne flere gange dagligt.

 5. Cremen skal fordeles over hele hånden – også på fingre og håndryg.

 6. Pas godt på hænderne i fritiden, brug handsker ved vådt arbejde i hjemmet og brug varme handsker udendørs om vinteren.

6 effektive håndcremer til tørre hænder

1. Den familievenlige

Matas Glycerin Håndcreme er en intensiv, fugtgivende creme, som er særligt effektiv til ru og tørre hænder.Indholdet af glycerin binder vandet i hudens overflade og hjælper din hud til at bevare sin naturlige fugtbalance. Cremen er familievenlig, da den er parfumefri og fås i en praktisk stor størrelse.

2. Den lille og praktiske​​​​​

Matas Granatæble Håndcreme trænger øjeblikkeligt ind og efterlader hænderne bløde, smidige og velplejede. Cremen fås i praktisk rejsestørrelse, så du nemt kan have den med i tasken.

3. Den til de meget tørre hænder

Astion Pharma Hand Cure behandler symptomer som kløe, rødme og afskalning ved håndeksem. Den styrker din huds naturlige skjold, og genopretter hudens naturlige barrierefunktion.

4. Den, der trænger hurtigt ind

Refreshing Helping Handcream fra My Moments er en rig og nærende håndcreme med en frisk duft, der beskytter huden mod udtørring og trænger hurtigt ind. Cremen indeholder blandt andet havtorn, der er rig på C-vitamin og modvirker ældningstegn.

My Moments​​​​​​​
Hand Cream

  SE UDVALG  ​​​​​​​​​​​​​​

5. Den ekstremt fugtgivende

Plaisir Hand Cream indeholder blandt andet provitamin B5, som styrker, fugter og reparerer huden, og kreatin, som virker cellefornyende, opstrammende og forbedrer hudens elasticitet.

6. Den veganske uden parfume

Hyaluronsyre sørger for at fugte hænderne i dybden, niacinamid hjælper med at reducere fine linjer og øger smidigheden i huden. Olier som økologisk solsikkeolie og mandelolie sammen med E-vitaminet giver hænderne intens fugt. Håndlotionen er vegansk, parfumefri, AllergyCertified og dermatologisk testet.  

Ecooking
​​​​​​​
Håndlotion

  SE UDVALG  ​​​​​​​​​​​​​​


Psst! Døjer du med meget ru og tørre hænder, så giv dem en “natkur” i form af en fed og plejende håndcreme. Så kan huden restituere, mens du sover, og du kan vågne op med babybløde hænder.


Vask hænderne hensynsfuldt

De mange daglige gange dine hænder er i kontakt med vand og sæbe, er noget af det, der udtørrer huden allermest. Hver gang du renser hænderne under den glohede vandhane i parfumeret sæbe, fjerner du de naturlige olier, som blødgør, fugter og forhindrer huden i at sprække.Skån dig selv for ru, smertende hænder ved at reducere tabet af hudens olier. Brug en mild håndsæbe, og skyl efter i lunkent vand – to små ting, der gør en stor forskel.Husk endelig også at duppe hænderne tørre, hvilket er mere skånsomt for huden end at give dem en ordentlig tur med et frottéhåndklæde. Følg gerne op med en plejende håndcreme umiddelbart efter.

3 skånsomme håndsæber

1. Matas Striber - Mild Flydende​​​​​​​En mild håndsæbe ideel til hyppig rens og vask af hænderne, da den er uden parfume og indeholder aktive ingredienser, der mindsker udtørring.

2. Nilens Jord - ​​​En håndsæbe med fugtgivende, plejende og genopbyggende effekt takket være aktive ingredienser som provitamin B5 og havrekim.

3. Matas Natur​​​​​​​ - Cremet parfumefri håndsæbe med E-vitamin, glycerin og økologisk aloe vera, der modvirker udtørring.​​​​​​​

(45)
Matas Striber Mild Håndsæbe Uden Parfume 400 ml
25,95
Førpris 34,95
DU OPTJENER 3 Point
(15)
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Håndsæbe 250 ml
32,95
Førpris 44,95
DU OPTJENER 4 Point
(3)
Nilens Jord Håndsæbe 300 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Bliv inspireret af spændende artikler

Bliv inspireret af spændende artikler

Mellisa er økologisk hudpleje med kærlig hånd

Bag om brandet

Mellisa er økologisk hudpleje med kærlig hånd

Af Matas

Mellisa fremstiller økologiske hudplejeprodukter på deres egen fabrik i Hørsholm, hvor de selv styrer hele processen - fra råvarerne blandes til de færdige cremer kommer på flaske.

Læs Mere
Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs Mere
7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Spot Trenden

7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Af Trine Brøndsted

Vi har kigget i krystalkuglen for at se, hvilke sundhedstrends vi kommer til at stifte bekendtskab med i 2020.

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 31. januar 2021