• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Spot Trenden

7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Vi har kigget i krystalkuglen for at se, hvilke sundhedstrends vi kommer til at stifte bekendtskab med i 2020.

Nyt år betyder nye sundhedstrends, og så alligevel ikke helt. For i modsætning til mode er de færreste af os hurtige til at ændre spise- og livsstilsvaner. Alligevel blæser der altid nye sundhedsvinde. Så hvis du allerede er på KETO og bruger menstruationskop, så kan du glæde dig over, at vi andre snart følger trop.

Bæredygtighed er overskriften

Generelt vil hensyn til kloden og sundhed fylde i 2020. Vi dropper i stigende grad (lange) flyrejser og skærer ned på plastikken. For eksempel vil flere bruge bivokspapir til indpakning og stofposer til frugt og grønt. Og vi vil drikke mindre to-go-kaffe for at undgå emballagen. I 2020 prioriterer flere kvinder f.eks. tandbørster, bind og tamponer i bæredygtige udgaver. Det er sundt for kloden og kroppen.

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Vi vil være mentalt sunde

I 2020 søger vi i højere grad væk fra stress og støj. Børnefamilier bevæger sig ud på landet, vi taler mere om work/life-balance, det første gymnasium har fået mindfulness på skemaet, og vi har øget fokus på at nedsætte skærmforbruget. Trendforsker Mads Arlien-Søborg forudser, at en meditationsbølge kommer rullende mod os fra USA, og at det bliver mere og mere legitimt at koble fra og være i zen. ​​​​​​​


Vidste du, at…
25% af alle danskere lever med et højt stressniveau?

Protein hitter stadig

I 2020 vil endnu flere af os stifte bekendtskab med diæten KETO, der mener, at vi skal skrue ned for kulhydrater og op for kød, grønt og fedt. Du vil måske også høre mere til ordet ‘pegan’, der en sammentrækning af ‘paleo’ og ‘vegan’.


I USA forventer den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods, at trenden med mere protein og færre kulhydrater (og fokus på fedt) kan ses på udbuddet af proteinbarer, snacks, veganske kaffevarianter og nye smagsvarianter af ghee, som er en slags klaret smør, som er ren protein, og som bliver brugt i indisk, pakistansk og ægyptisk madlavning.

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs også

Mere køderstatning

Kigger vi til udlandet og på hylderne i supermarkederne, bliver køderstatninger som plantefars, veganske shawarmastrimler og kyllingenuggets lavet af sojaprotein mere populære. I hvert fald blandt nogle befolkningsgrupper, for de fleste danskere holder fast i kød til aftensmaden, selv om vi godt ved, at vi bør holde kødfrie dage.Vidste du, at…
du kan se frem bacon-alternativer i form af svampe?


Sund is ​​​​​​​

Is lavet på avocado, hummus, tahin og kokosvand vinder frem, og der kommer flere veganske is. Mere smag, færre kalorier og flere proteiner er nøgleordene for de nye isvarianter, som smager af sundhed og god samvittighed.

 7 tips til sunde tarme

Vi guider

7 tips til sunde tarme

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, har for relativt nylig vist sig også at have betydning for vores immunforsvar og helbred. Sunde tarme har for eksempel en positiv indflydelse på vores hjerne, vægt, energi og humør. Her får du tips til at få dine tarme i topform.

Læs også

Mere probiotika

Fra 2020 finder du ikke kun den mavevenlige probiotika i fermenterede fødevarer, mejeriprodukter og kosttilskud. Endnu flere producenter kan se idéen i at tilsætte de tarm- og mavevenlige bakterier til deres produkter, så du kan se frem til granola, supper, barer, nøddesmør og havregrød med mælkesyrebakterier i.


Se udvalget af mælkesyrebakterier

Vi træner som sidste år

Kigger vi på American College of Sports Medicines top-20 over fitnesstrends i 2020, finder vi wearables på førstepladsen. Det kan være fitnesstrackers eller pulsure, der måler vores træning, cyklus, søvn og skridt – alt skal måles, og vi skal have styr på hele vores døgncyklus.


Holdtræning er på andenpladsen, for selv vi alle er på vores egnen fitnessmission, vil vi også gerne være en del af et fællesskab. HIIT (Høj Intensitet Interval Træning) er stadig et hit, og det er heldigvis en træningsform, du kan dyrke på hold, og som giver flotte grafer på dit træningsur. Alle tre tendenser var også på top-3-trendslisten sidste år.​​​​​​​​​​​​​​

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Af Matas

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs Mere
Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Af Nicoline Kongedam

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs Mere
Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Spot Trenden

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Af Trine Brøndsted

Havtorn, det lille gule bær, som har været kendt i årtusinder, er blevet genopdaget både i hudpleje som kosttilskud og i det nye nordiske køkken. Læs med og bliv klogere.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021