Husk fars dag d. 5. juni 2024

Find inspiration til de skønneste gaver til den sejeste far, svigerfar, papfar eller en anden mand der fortjener lidt ekstra forkælelse

Find den perfekte gave til din far her på Matas.dk. Er du i tvivl om hvad du skal give din far på Fars Dag? Vi har samlet et bredt udvalg af gaver, så du kan finde den perfekte gave til din far. Er han til dufte, hudpleje, elektronik eller noget helt andet? Du kan også vælge at give ham et gavekort, så han helt selv kan vælge sin gave. Du kan helt sikkert finde gaven her på matas.dk!

BYT OG RETURNÉR I ALLE VORES BUTIKKER   |   SEND GAVEN DIREKTE TIL MODTAGEREN   |   30 DAGES RETUR

Fars dags gaver efter kategori

Hvad er fars dag?
Fars Dag er, ligesom så mange andre mærkedage, en amerikansk opfindelse. Den opstod, da bare en ung mand ønskede en specifik dag til at hædre sin far. I dag er Fars Dag en dag der fejres verden over, hvor vi hædrer vores fædre og hylder vores kærlighed til dem. I Danmark falder Fars Dag altid den 5. juni - samme dag som Grundlovsdag. Fars Dag er den perfekte anledning til at vise lidt ekstra omsorg og taknemmelighed for din hverdagshelt - nemlig din far.

Hvornår er det fars dag?
Vi har fejret Fars Dag længe nu - men vidste du, at Fars Dag faktisk først kom til hele 40 år efter Mors Dag? Vidste du også, at Fars Dag på engelsk hedder Fathers' Day, og ikke Father's Day? (Læg mærke til hvor vi placerer apostroffen) - for i USA lægger de nemlig vægt på at alle fædre skal fejres og hyldes - både fædre, bedstefædre, onkler og fætre.

Hvad giver man i fars dags gave?
Det kan være svært at finde en gave til manden, der har alt, og hvis du spørger far selv, så vil han nok også blot smile sit lille, veltilfredse smil og svare ”sokker” mens han trækker lidt på skulderen.

Men det skal han ikke få lov til at slippe afsted med. For selvom far selv mener, at han ikke mangler noget, så kan en lille gave ofte få ham til at lyse op af glæde – både fordi gaven i sig selv vækker nysgerrigheden og opdagelseslysten i ham, og fordi tanken og opmærksomheden bag betyder mere end han havde forestillet sig.

Forkælende hudplejeprodukter i fars dags-gave
Men hvad giver man så far i gave, og hvad kan Matas byde på inden for gaver til fars dag?Selvom du måske ikke umiddelbart forbinder cremer og lotions med din far, og det måske ikke lige er det, du hører ham tale allermest om, så kan skønne hudplejeprodukter være en rigtig god gave at give til lige netop far.

Det er nemlig ofte tilfældet, at far kunne få fin glæde af en skøn creme, der får hans hud til at føles blød og glat inden han går dagen i møde. Alle har nemlig fortjent lidt forkælende pleje, og det har far i allerhøjeste grad også.

Hos Matas finder du et stort udvalg af hudplejeprodukter til både ansigtet og kroppen, som du kan give i fars dags gave. Her finder du alt fra fugtgivende ansigtscremer og øjencremer  til effektive ansigtsmasker, der giver anledning til hyggelig og velfortjent selvforkælelse.

En fars dags-gave, der dufter
Har din far måske allerede en yndlingsparfume, eller er duftenes verden endnu uudforsket hos ham? Uanset om det er det ene eller det andet, der gør sig gældende, så gør du aldrig noget forkert ved at give en dejlig duft i fars dags-gave.

En duft kan være en meget personlig ting, og når først man har opdaget duften, som man aldrig bliver træt af at bære, kan den hurtigt gå hen og blive ens signaturduft – dvs. den duft, som ens nære og bekendte typisk forbinder en med.

I Matas og på matas.dk byder vi på et bredt sortiment af dufte til ham, både eau de toilette og eau de parfum, der ville gøre sig godt i fars dags gave. Hvis du kender din fars præferencer inden for dufte bare en smule, fx hvorvidt han er til de lidt ’tunge’ duftnoter som træ og læder eller de lettere, lettere, friske og sporty dufte  ofte med noter af citrus, så kan du snildt finde den helt perfekte duftgave til far hos Matas.

Fars dags-gaven til ’den skægge’ far
Hører din far blandt de skæggede af slagsen? Hvor han enten går op i at passe og pleje sit skæg, eller hvor han går op i at holde det nede med en trimning i ny og næ?

I Matas’ fysiske butikker og på matas.dk, kan du gå på opdagelse i et rigt udvalg af produkter inden for barbering og skægpleje, og her kan du nemt finde fars dags-gaven, der ville trylle smilet frem hos de fleste fædre.

Forkæl din far med en effektiv barbermaskine i fars dags-gave eller giv en lækker aftershave i gave, så han kan nyde en absolut lækker og forkælende barberingsoplevelse.

Den bløde fars dags-gave
Og nå ja … hvis det endeligt skal være sokker, så er det altså heller ikke noget at kimse af – for om du selv synes det er en spændende gave at få eller ej, så er virkeligheden altså den, at sokker ofte er en meget kærkommen fars dags-gave.

På matas.dk kan vi præsentere dig for et fint udvalg af både sokker og undertøj til manden, der har alt. Her kan du dykke ned i skønne styles fra Calvin Klein og JBS, for at finde den bløde gave, der altid kan bruges.


Hvad skriver man i kortet til far?
Når du endeligt har valgt en fars dags-gave, dukker der straks et nyt spørgsmål op: Hvad skriver man i kortet til far på fars dag?

Selve gaven kan nogle gange sige meget mere end tusind ord, og derfor kan det måske være helt overflødigt med et kort. Ikke desto mindre, fungerer et kort som en fantastisk ‘minde-container’, da det er her, at du kan forevige den særlige begivenhed med et par personlige ord.

Flere år efter, når din far finder kortet frem og genlæser ordene, kan han nemlig mindes det dejlige øjeblik, hvor du skænkede ham en gave og ikke mindst en masse tanker og kærlighed.

Til den sjove far: Hop med på farhumoren!
Spring ud i det og sig det med fars egne ord ved at slå ham i hans eget spil med en eller flere platte farjokes.

“Vil du høre en vits?”
“SANDWICH!”

“Hvad sagde bien, da den fløj forbi spejlet?”
“Ib.”

Vi kender den vist alle; den der lune, underfundige og helt, helt simple humor, der formår at sprænge grænserne for plathed igen og igen… yep, der er tale om den famøse farhumor!

Selvom den til tider er så plat, at det nærmest gør ondt, er det svært ikke at grine af. Hvis det er noget, du kan genkende i din egen far, kan du jo overveje at underholde og på sin vis udfordre ham ved at skrive et par farjokes i kortet til ham på fars dag.

Find dine bedste (eller, du ved: værste) jokes frem og bland dem ind i teksten i fars dags-kortet. Så kan du være sikker på, at din far bliver overrasket og måske endda inspireret til at fyre et par nye jokes af fra samme skuffe.

Til den sentimentale far: Sig det med kærlighed
Det er ikke alle, der er lige gode til at dele ud af følelserne til dagligt, og man kan hurtigt komme til at glemme at sige, at man holder af den anden. Her fungerer fars dag som en god anledning til at åbne op for nogle af de tanker og følelser, der lader far vide direkte, at du påskønner ham (omend han jo godt ved det i forvejen).

Har du svært ved at komme på en god måde at sige det på? Et simpelt ‘jeg elsker dig’ eller ‘du gør det godt, dejligste far’ kan gøre ret meget, og det vil med sikkerhed give far en skøn og varm følelse indeni.

Hvis du gerne vil skrive lidt mere, kan du prøve at overveje, hvilke af din fars egenskaber, du elsker allermest. Er han en hjælpsom og kærlig mand, der giver dig tryghed? Er han vis og formår at vejlede dig igennem svære situationer i livet? Er han alle de nævnte ting? Så kan du skrive det i fars dags-kortet og være sikker på, at han nok skal blive super glad, når han læser dine ord.

Du kan også stille dig selv spørgsmålet: “Hvad er det vigtigste, jeg har lært af min far?” Kender du allerede svaret? Det gør du måske, men det er ikke sikkert, at din far gør. Også her, kan du bruge fars dag som anledning til at skrive et par søde ord til din far.

​​​​​​​Kom der gang i ideerne? Godt! Få det ned på skrift i et kort til far på fars dag, og du kan være sikker på, at det vil trylle det største smil frem på hans læber.

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.