• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • Byt frem til 28/2-2022
 • Mere end 1000 brands
Menu

Naturlægemidler

Helse & Sundhed
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Aktuelt

30 produkter
30 produkter
Sortér efter: Mest populære
Mezina Lipinorm A-800 90 tabl.
209,95
Du optjener 21 point
Samarin 18 breve
39,95
Du optjener 4 point
Natur Drogeriet Niacin (amid) B3 30 mg 50 tab
54,95
Du optjener 6 point
Natur Drogeriet Bukkehornsfrø 500 g
49,95
Du optjener 5 point
Diverse Arnica liniment 50 ml
149,95
Du optjener 15 point

Naturlægemidler

Naturlægemidler er tidligere gået under betegnelsen naturmedicin og består ofte af tørrede, pulveriserede planter, udtræk fra planter eller naturlige stoffer fra mineraler og dyr.

For at et produkt kan deklarere sig som et naturlægemiddel, skal det godkendes af Lægemiddelstyrelsen. Her bliver produktet vurderet og kontrolleret i forhold til kvalitet, sikkerhed og virkning.

Forskellen mellem naturlægemidler og kosttilskud

Et kosttilskud fungerer som et supplement til din daglige kost. Vitaminer og mineraler i kosttilskuddet styrker kroppens normale funktioner bl.a. hud, hår og negle.

Det er ikke nødvendigt at få et kosttilskud godkendt af myndighederne, da de går under kategorien fødevarer. I stedet foretager Fødevarestyrelsen stikprøver af de forskellige kosttilskud. Virksomheden, der producerer kosttilskuddet, skal kunne dokumentere, at produktet har den effekt, der loves.

Herunder kan du se en lille oversigt over nogle af de forskelle, der er mellem naturlægemidler og kosttilskud:


 • Naturlægemidler
  • Kan forebygge eller behandle lettere sygdomme og symptomer

  • Skal godkendes

  • Lægemiddelstyrelsen vurderer og godkender kvalitet, virkning og sikkerhed for det enkelte produkt

 • Kosttilskud

  • Kan supplere din daglige kost, og påvirke kroppens normale funktioner

  • Skal ikke godkendes

  • Fødevarestyrelsen kontrollerer ved stikprøver om produktet lever op til den elskede virkning


Foruden disse forskelle skal det tydeligt fremgå på emballagen af produktet, hvorvidt produktet er et naturlægemiddel eller et kosttilskud.

De fleste naturlægemidler skriver det på forsiden af emballagen, da det som sagt kræver en del godkendelser at få lov til at kalde et produkt for et naturlægemiddel.

Dette er også en af årsagerne til, at du tit vil opleve, at naturlægemidler er en smule dyrere en kosttilskud - men du får også et produkt, som har en mere effektiv og dokumenteret virkning.

Depression

Perikon er et naturligt stof, som modvirker nedtrykthed, modløshed og tristhed. Perikon påvirker dannelsen af serotonin og dopamin. Serotonin hjælper til at overføre signaler i nervesystemet, og dopamin er en del af hjernens belønningssystem, hvilket gør os lykkeligere.

Overgangsalder

Planten sølvlys jordstængel har sin oprindelse i det østlige Nordamerika. Planten er ca. 2 meter høj og kendes på de små, hvide blomster, som sidder på en lang række på planten. Urtens virkning blev oprindeligt anvendt af nordamerikanske indianere mod symptomer på overgangsalder. I de sidste 50 år har planten været på det europæiske marked til behandling af selvsamme problematikker. I dag dyrkes planten som lægeurt i store dele af Europa.​​​​​​​

Søvnløshed

Valerianerod, også kaldet baldrianrod, består af tørrede rødder og rhizomer* fra planten Valeriana officinalis.

Valerina Forte anvendes ved uro og søvnbesvær.

*Et rhizom er et fladt, krybende skud, som både kan blive til rødder og blade ligesom fx skvalderkål.​​​​​​​

Energi

Rosenrod består af roden fra Rhodiola rosea, som har en roselignende duft. Den gule blomst minder dog ikke om en rose af udseende. Indholdet af bl.a. salidrosid og rosavin øger kroppens evne til at modstå og håndtere både fysisk og psykisk stresspåvirkning.

Produktet kan med fordel anvendes ved træthed samt til hurtigere restitution/rekonvalescens efter en sygdomsperiode.​​​​​​​

Forkølelse

Rød solhat medvirker til, at immunforsvaret yder sit bedste, samt virker forebyggende og behandlende på bakterier og virus.

Echinaforce hører til de bedst dokumenterede naturlægemidler og undersøgelser har vist en positiv effekt på sygdomme som forkølelse, influenza og lignende luftvejssygdomme i de øvre luftveje.​​​​​​​

Kolesterol

Plantesteroler er plantedele fra frugt, nødder, grønsager og korn. Ved et dagligt indtag på 2 gram af disse plantesteroler vil der kunne ses en reduktion i kolesterolniveauet. Det kræver dog, at du spiser enten ca. 400 tomater, 200 gulerødder eller 150 æbler, hvis du ønsker at spise dig til disse 2 gram. Plantesteroler kan heldigvis fremstilles kemisk takket være en ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet.

Reg'Activ kombinerer 4 aktive ingredienser for at skabe de bedste forudsætninger: Lipophytol® Plantesteroler, E-vitamin, B-vitaminer samt folsyre.E-vitamin beskytter cellerne mod stress.B-vitamin samt folsyre bidrager til en normal omsætning af homocystein*.B1-vitamin (thiamin) bidrager til en normal hjertefunktion.

*Homocysetin er en aminosyre.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kredsløb

Ginkgo Biloba er et ekstrakt af tempeltræets blade, som har en gavnlig effekt ved dårligt kredsløb. Dette ses ofte ved kolde hænder og fødder samt gangudløste smerter i benene.

Foruden disse problematikker er der også en positiv effekt ved længevarende symptomer på hukommelses- og koncentrationsbesvær, træthed, længerevarende svimmelhed, øresusen og hovedpine hos ældre, hvor anden sygdom er udelukket af lægen.​​​​​​​​​​​​

Alice N.
Farmakonom
"Gør det bedste du kan for dig og din krop. Hvem skulle ellers gøre det for os?"
Alice er farmakonom og for hende spiller sundhed en stor rolle. Hun elsker den velvære det giver at dyrke motion, spise sundt og lækkert og supplere med vitaminer, mineraler og urter. Alice lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse i butikken ved at dele ud af sin viden og ekspertise, så kunden får gode råd med hjem indenfor kosttilskud, medicin og pleje.