Naturlægemidler

Mest populære

Pris

Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

På abonnement

Aktuelt

22 produkter
22 produkter
Sorter efter: Mest populære
Linea
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Naturlægemidler

Naturlægemidler ofte af tørrede, pulveriserede planter, udtræk fra planter eller naturlige stoffer fra mineraler og dyr.

For at et produkt kan deklarere sig som et naturlægemiddel, skal det godkendes af Lægemiddelstyrelsen. Her bliver produktet vurderet og kontrolleret i forhold til kvalitet, sikkerhed og virkning.

Forskellen mellem naturlægemidler og kosttilskud

Et kosttilskud fungerer som et supplement til din daglige kost. Vitaminer og mineraler i kosttilskuddet bidrager til kroppens normale funktioner bl.a. hud, hår og negle.

Det er ikke nødvendigt at få et kosttilskud godkendt af myndighederne, da de går under kategorien fødevarer. I stedet foretager Fødevarestyrelsen stikprøver af de forskellige kosttilskud. Virksomheden, der producerer kosttilskuddet, skal kunne dokumentere, at produktet har den effekt, der loves.

Herunder kan du se en lille oversigt over nogle af de forskelle, der er mellem naturlægemidler og kosttilskud:

 • Naturlægemidler

  • Kan forebygge eller behandle lettere sygdomme og symptomer

  • Skal godkendes

  • Lægemiddelstyrelsen vurderer og godkender kvalitet, virkning og sikkerhed for det enkelte produkt

 • Kosttilskud

  • Kan supplere din daglige kost, og påvirke kroppens normale funktioner

  • Skal ikke godkendes

  • Fødevarestyrelsen kontrollerer ved stikprøver om produktet lever op til den elskede virkning


Foruden disse forskelle skal det tydeligt fremgå på emballagen af produktet, hvorvidt produktet er et naturlægemiddel eller et kosttilskud.

De fleste naturlægemidler skriver det på forsiden af emballagen, da det som sagt kræver en del godkendelser at få lov til at kalde et produkt for et naturlægemiddel.

Dette er også en af årsagerne til, at du tit vil opleve, at naturlægemidler er en smule dyrere end kosttilskud - men du får også et produkt, som har en mere effektiv og dokumenteret virkning.

Nedtrykthed

Perikon er et naturligt stof, som modvirker nedtrykthed, modløshed og tristhed. Perikon påvirker dannelsen af serotonin og dopamin. Serotonin hjælper til at overføre signaler i nervesystemet, og dopamin er en del af hjernens belønningssystem.

Overgangsalder

Planten sølvlys jordstængel har sin oprindelse i det østlige Nordamerika. Planten er ca. 2 meter høj og kendes på de små, hvide blomster, som sidder på en lang række på planten. Urtens virkning blev oprindeligt anvendt af nordamerikanske indianere mod symptomer på overgangsalder. I de sidste 50 år har planten været på det europæiske marked til behandling af selvsamme problematikker. I dag dyrkes planten som lægeurt i store dele af Europa.​​​​​​​

Søvnløshed

Valerianerod, også kaldet baldrianrod, består af tørrede rødder og rhizomer* fra planten Valeriana officinalis.

Valerina Forte anvendes ved uro og søvnbesvær.

*Et rhizom er et fladt, krybende skud, som både kan blive til rødder og blade ligesom fx skvalderkål.​​​​​​​

Energi

Rosenrod består af roden fra Rhodiola rosea, som har en roselignende duft. Den gule blomst minder dog ikke om en rose af udseende. Indholdet af bl.a. salidrosid og rosavin øger kroppens evne til at modstå og håndtere både fysisk og psykisk stresspåvirkning.

Produktet kan med fordel anvendes ved træthed samt til hurtigere restitution/rekonvalescens efter en sygdomsperiode.​​​​​​​

Forkølelse

Rød solhat medvirker til, at immunforsvaret yder sit bedste, samt virker lindrende på forkølelsessymptomer. ​​​​​​​

Kredsløb

Ginkgo Biloba er et ekstrakt af tempeltræets blade, som har en gavnlig effekt ved dårligt kredsløb. Dette ses ofte ved kolde hænder og fødder samt gangudløste smerter i benene.

Foruden disse problematikker er der også en positiv effekt ved længevarende symptomer på hukommelses- og koncentrationsbesvær, træthed, længerevarende svimmelhed, øresusen og hovedpine hos ældre, hvor anden sygdom er udelukket af lægen.