• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021

Hudpleje

Pas på din hud – den er din hele livet. Find vores store udvalg af både ansigtspleje, solcreme og håndsprit på matas.dk

5575 produkter
Mest populære
Produkter pr.side: 36 60 120 180
Side: 1 / 147
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Prøv det på

Hudtype

Bedømmelser

Aktuelt

Det naturlige valg

5575 produkter
Sortér efter: Mest populære
Sponsoreret
(10)
Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve 150 ml
174,95
DU OPTJENER 18 Point
Sponsoreret
(422)
Lancôme Nutrix Royal Bodylotion 400 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point
(1098)
Biotherm Lait Corporel Bodylotion 400 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
SPAR 20% PÅ GAVEÆSKER
(64)
FLAWLESS Hårfjerner
499,95
DU OPTJENER 50 Point
(73)
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml
59,95
DU OPTJENER 6 Point
Skal vi hjælpe dig med din hudpleje?
Vi står klar til at rådgive dig til den rette hudplejerutine.
(77)
Matas Striber Moisturizing Lotion til Uren Hud Uden Parfume 50 ml
44,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point
(38)
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point
(4)
Beauté Pacifique Paradoxe Gaveæske
447,96
Førpris 559,95
DU OPTJENER 45 Point
(45)
Clarins Hydra-Essentiel All skin, 50 Ml
399,95
DU OPTJENER 40 Point
(247)
Rudolph Care A Hint of Summer 50 ml
349,95
DU OPTJENER 35 Point
Din personlige hudtest
Hudplejeeksperter sidder klar til at give dig den bedste rådgivning. Svar på et par spørgsmål og vi giver dig en personlig hudplejerutine.
(1)
Estée Lauder Anglo Blockbuster Gaveæske
715,96
Førpris 894,95
DU OPTJENER 72 Point
(47)
Nilens Jord Hand Soap & Hand Lotion Sæt 2 x 300 ml
119,96
Førpris 149,95
DU OPTJENER 12 Point
(73)
Matas Striber Fodcreme Ekstra Plejende 100 ml
49,95
DU OPTJENER 5 Point
(0)
Estée Lauder Supreme+ Skincare Gaveæske
663,96
Førpris 829,95
DU OPTJENER 67 Point
(478)
Beauté Pacifique Paradoxe Anti-Age Dagcreme 50 ml
469,95
DU OPTJENER 47 Point
(357)
Beauté Pacifique Body Lotion Dry Skin 500 ml
454,95
DU OPTJENER 46 Point
(14)
M.COSMETICS PRO Exfoliating Gente Facial Cleansing Pad
29,95
Førpris 39,95
DU OPTJENER 3 Point
(1)
Elizabeth Arden Eight Hour® Cream Original Gaveæske
159,96
Førpris 199,95
DU OPTJENER 16 Point
(26)
Ecooking Bodylotion Parfumefri 300 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point
(128)
Ole Henriksen Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme 50 ml
579,95
DU OPTJENER 58 Point
(159)
Plaisir Intensive Anti-Ageing Day Cream 50 ml
119,95
Førpris 159,95
DU OPTJENER 12 Point
Forrige
Gå til side
1
ud af 147
Næste
Produkter pr.side: 36 60 120 180

Huden – kroppens største organ

Huden er kroppens største organ, og den har rigtig mange funktioner. Den regulerer kropstemperaturen gennem svedproduktion og beskytter mod bakterier, kemikalier og virus. Derfor er det vigtigt at opretholde hudens sundhed. Huden registrerer berøringer, tryk, varme, kulde og smerte. Så når du oplever velbehag ved en ansigtsmassage, er det fordi huden mærker berøringen, tryk og varme. Omvendt gælder det også, at når du får en skade på huden, som et sår eller betændelse, vil du mærke smerte og svie. Huden er i konstant forandring og danner hele tiden nye celler, som også er afgørende for kroppens normale funktion.

Huden er ikke lige tyk over hele kroppen. Du finder den tyndeste og fineste hud i ansigtet, og det er dén del af huden, vi fokuserer på i dette afsnit. Er du i tvivl om, hvordan du plejer din hud bedst, kan du her på Matas.dk finde råd og vejledning.

Hudens forandringer

Gennem hele livet vil din hud forandre sig. Det gælder først og fremmest hudens udseende, som ændres fra at være babyblød og glat til at vise tegn på alderdom med pigmentpletter, markante linjer og dybe rynker. Hudens farve bestemmes af, hvor meget melanin huden indeholder. Jo mere melanin, jo mørkere er huden. Melanin er desuden også det stof, der beskytter kroppen mod solens UV-stråler, så jo lysere hud du har, jo mere skal du passe på i sommermånederne.

Din hud er bygget op i tre lag; Overhud, læderhud og underhud. Som udgangspunkt er den strukturelle opbygning ensartet hos børn og voksne, men celletætheden og mængden af bindevæv forandrer sig over tid.

Babyhud er fin og blød og ikke vant til ydre belastninger. Den bliver dog hærdet langsomt og opbygger modstandsdygtighed med årene. Teenagehud er kraftigt påvirket af det mandlige kønshormon, testosteron, og det gælder både hos drenge og piger. Det betyder, at teenagere har tendens til mere fedtet og uren hud.

Hudens aldringsproces begynder, når du er omkring 25 år, men hvor synligt det bliver, og hvor hurtigt huden ældes, afhænger af mange ting; arvelige dispositioner og ikke mindst miljømæssige påvirkninger fra f.eks. tobaksrygning og solen, bilos og kemikalier. Du kan gøre meget selv for at holde huden fin – og det starter med din hudpleje. For at få en stærk, sund og modstandsdygtig hud, skal du nemlig huske den daglige hudpleje, drikke rigeligt med vand, spise sund kost og dyrke motion. Alle disse faktorer spiller ind, når vi taler om sund hud. 

De forskellige hudtyper

Din hudtype handler ikke om din hudtone, men derimod om din huds tilstand. Den kan altså ændre sig over tid, alt afhængigt af din livsstil og hudplejerutine. Man inddeler hudtyper i seks kategorier, som vi vil gå mere i dybden med herunder. Du bør altid gå efter produkter, som passer til netop din hudtype. Er du i tvivl om din hudtype, så kig med her:

Normal hudtype En normal hud er hverken tør, fedtet eller er på anden måde i ubalance. Huden har en fin farve med normale porer. Langt størstedelen af danskerne hører til i denne kategori.

Kombineret hudtype Hvis du har kombineret hud, hører du også til i en af de mest almindelige hudtype-kategorier. Det betyder, at du har en blanding af normal, tør og fedtet hud. Du kan have nogle urenheder hist og pist, og kinderne kan virke tørre, mens pande og næse kan fedte lidt – men uden at volde de helt store problemer.

Fedtet hud Din hud vil fremstå blank og skinnende, og dine porer vil være mere grove end normalt. Du vil opleve hudorme og talgknopper fra tid til anden. Lider du af fedtet hud, kan du have større tendens til akne og andre urenheder.

Tør hud Tør hud er, måske ikke til den store overraskelse, tør. Din hud vil typisk skalle og mærkes stram – lidt som om, din hud er et nummer for småt. Du vil måske have hudorme og forstørrede porer.

Fedtfattig hud Denne hudtype passer oftest bedst på dig, der er over 50 år. Huden mangler fedt og typisk også fugt. Huden kan fremstå rødlig, tør og med døde hudceller, som hurtigt lægger sig på overfladen. Der forekommer ofte blodsprængninger i huden og hudens beskyttelse er reduceret på grund af manglende fedt.

Sart hud Din hud vil ofte reagere på omgivelserne omkring dig og blive rød i plamager. Du oplever huden som værende tynd og skrøbelig. Ofte vil en sart hud fremstå tør, da den kan have svært ved at holde på fugt.

En god hudplejerutine

En god hudplejerutine starter med rens og skintonic, der matcher din hudtype, og derefter en passende mængde næring og fugt i form af serum og creme. Man kan inddele en hudplejerutine i tre trin:

Trin 1 For at komme godt i gang med hudplejen, er det vigtigt at få renset huden først. For at sikre at du får fjernet alt skidt og snavs fra hudens overflade, skal du som det første bruge et renseprodukt. Renseprodukter findes både som gele, mælk, olie og mousse. Vælg det, som du bedst kan lide, men husk at finde et produkt, som passer til din hudtype.

Når du har renset huden, så er det tid til skintonic. Skintonic har mange forskellige gavnlige effekter, og de kan være både eksfolierende, afbalancerende eller hjælpe med at minimere porer.Formålet med at rense huden er at fjerne alt, hvad der måtte ligge på hudens overflade af skidt og snavs. Dermed undgår du urenheder, mens du beroliger den sarte hud.

Trin 2 Når huden er rengjort og klargjort, er du klar til at forkæle din hud med nærende produkter. En sund og flot hud kræver pleje. Men ikke hvilken som helst pleje. Det er nemlig forskelligt fra hudtype til hudtype, hvilken ansigtspleje der er optimal. Heldigvis kan du finde de bedste hudplejeprodukter til din hud på Matas.dk, uanset om du har tendens til tør, kombineret, fedtet, akneramt eller pigmenteret hud.

For at opnå det bedst muligt resultat, er det uanset hudtype en god idé at bruge et serum. Det binder fugten fra din dag- og natcreme i din hud – og huden har altid brug for masser af fugt. Et serum indeholder aktive ingredienser, som nærer og booster din hud helt ned i dybden, og sammen med en ansigtscreme vil du hurtigt opnå synlige resultater. Efter at have påført dit serum kan du bruge din dag- eller natcreme.

Trin 3 Glem ej huden omkring øjnene. Den skal have særlig opmærksomhed. Huden omkring øjnene er nemlig meget tyndere end i resten af ansigtet og ældes derfor hurtigere. Det resulterer ofte i tydelige fine linjer og dybe rynker, og for at forsinke denne aldringsproces er det vigtigt at påføre en øjencreme hver aften. Øjencremer har forskellige egenskaber. Nogle fokuserer på mørke rander, mens andre særligt modvirker tørhedslinjer, hævede øjenomgivelser eller dybe rynker.

Her på Matas.dk og i vores Matas-butikker finder du et stort udvalg af hudpleje, både til ham og hende. Vi forhandler et bredt sortiment af hudpleje til mænd, hudpleje til kvinder, hudpleje til gravide, økologisk hudpleje og hudpleje uden parfume. Er du i tvivl om, hvilken hudpleje der passer netop dig, så står vi til rådighed med gode råd og vejledning.

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021