• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu

Solpleje

Under denne kategori finder du både solcremer, som beskytter dig mod solens stråler, aftersun, som køler, efter du har ligget og solbadet, og selvbrunere, som hjælper, hvis du ikke helt fik nok farve.

Hudpleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/17
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Form

Solbeskyttelse

Indhold

Certificeringer

Vandafvisende

Anvendelse

Størrelse

Bedømmelser

Aktuelt

615 produkter
615 produkter
Sortér efter: Mest populære
FIND DIN FAVORIT
Solbeskyttelse
TAG TESTEN
TILBUD
Skarp pris 39,95 på Matas Sollotion
SHOP HER
Forrige
Gå til side
1
ud af 17
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Solcreme

I denne kategori kan du finde alt mellem SPF 6 og 50. For at undgå solskoldninger bør du altid tage solcreme på, når UV-indekset ligger over 3, både i vinter- og sommerhalvåret. Fra april til september ligger UV-indekset på 3 eller derover i tidsrummet 12-15, og derfor er det vigtigt at beskytte dig mod solens stråler, på den bare hud. Det kan også være en fordel at bære en solhat, som beskytter hovedet, i dette tidsrum.

Selvom det er koldt, kan solens stråler stadig brænde og give hudskader. UV-indekset er en god hjælp til at finde ud af, hvornår du skal huske solbeskyttelse. UV-indekset angiver nemlig intensiteten af UV-strålingen, og tager højde for både skydække, ozonlagets tykkelse, solens position på himlen, partikler i luften m.m. Ligger UV-indekset på 3 eller derover, bør du bruge solbeskyttelse for at beskytte dig selv mod solskoldninger, som kan føre til hudkræft.

Herhjemme i Danmark er SPF 15 typisk nok. Hvis du har tendens til at blive meget hurtigt solskoldet, har du dog brug en højere faktor. Det er vigtigt, at du husker at smøre dig ind i solcreme, der hvor tøjet ikke dækker, og at du smører rigeligt og ofte på. Skal man sydpå, bør du som minimum bruge SPF 30 – eller højere hvis du er sart over for solen.

Gode råd til brug af solcreme

 • Én krop, én håndfuld. Bruger du for lidt solcreme, er du ikke beskyttet godt nok.
 • Påfør solcreme, hvis du har badet og duppet/tørret dig med et håndklæde, eller hvis du har svedt meget.
 • Skal du bade, er det vigtigt med en vandfast solcreme. Her laver Shiseido en fantastisk solcreme, der bliver forstærket i beskyttelse, når den kommer i kontakt med vand, eller når huden bliver varm og sveder. Den er helt transparent på huden.
 • Uanset solfaktorens styrke er det vigtigt, at du bruger den rette mængde. Nogle tænker, at de bare kan bruge en højere faktor og mindre af det. Det passer ikke. Det er mængden, der gør den store forskel. Brug den rette SPF, og brug rigeligt af det!
 • Solens stråler er din huds værste fjende, når det kommer til pigmentpletter, rynker og elasticitet. Så husk nu at beskytte din hud.
 • Solens stråler bliver reflekteret i overflader som vand, beton, sand og sne, og selvom det er overskyet, slipper en del af solens stråler igennem. Brug derfor også beskyttelse på overskyede dage.
 • Smør solcreme på, før du går ud i solen – gerne 20 minutter før.
 • Din solcreme holder ikke for evigt. Uåbnet er den god i 2-3 år, og åbnet er det oftest 12 måneder. Så pas på med at bruge den samme solcreme år efter år – tiden forringer beskyttelsen.
 • Din solcreme skal hverken have for meget lys, varme eller kulde. Den trives bedst i stuetemperatur, og opbevar den gerne i et skab eller en skuffe.

Ansigtssolcreme

Der findes solcremer til ansigtet, der er specielt lavet til den fine ansigtshud. En almindelig sollotion kan også bruges i ansigtet, men konsistensen er ikke lige så rar og let. Bruger man makeup, kan det klart også være en fordel at bruge en solcreme beregnet til ansigtet under makeuppen.

Baby/børn

Der findes specielle solcremer til babyer og børn, der typisk er udviklet med mere milde ingredienser. Ofte er disse produkter certificerede med Svanemærket og Den Blå Krans.

Hovedbund

Har du ikke så meget hår på hovedet? Oplever du tit at blive solbrændt i din hårskilning? Frygt ej! Der findes solcremer (oftest spray) til hovedbunden. Er det til en hårskilning, skal du spraye solcremen ud i hånden, og så tage en finger og duppe det på i skilningen.

Aftersun

Nu, hvor du har ligget en dag og slikket sol, har huden brug for en masse fugt. Her findes intet bedre end aftersun. Hvis du har været ude og bade i saltvand, er en aftersun lotion ekstravigtig for saltet udtørrer huden. Generelt gør en dag i solen din hud varm, hvilket gør huden tør, så den trækker sig sammen. Her er en aftersun lotion helt essentiel. Er du blevet forbrændt, så er en almindelig aftersun desværre ikke nok – der skal aloe vera til. Aloe vera virker nemlig også dejligt kølende og har en fantastisk helende egenskab. Brug en gel med mindst 90% aloe vera.

Selvbruner

Er du en af dem, der bare aldrig får farve? En af dem, der kan ligge en hel dag i solen, uden at det kan ses? Heldigvis findes der et alternativ til en smuk, flot sommerglød, nemlig selvbruner.

Hvad er selvbruner?
Selvbruner indeholder sukkerstoffet dihydroxyacetone (DHA). DHA farver huden brun ved at reagere med aminosyrerne i det øverste lag af huden. Derved dannes et pigment, der kaldes melanoidin, der kun ligger i det øverste lag af huden. Farven fra selvbrunerprodukter forsvinder i løbet af 5-10 dage, når de døde hudceller forsvinder ved badning og almindelig hygiejne.

Der findes mange former for selvbrunere:

 • Lotion, spray, mousse, gel, creme og servietter.

Er du nybegynder, vil du have gavn af en creme/lotion, gerne med farve i, så du kan se, hvor langt du er nået, og hvor du mangler at påføre selvbruneren. Der findes også bodylotions, der giver en lille smule farve fra dag til dag, hvis du gerne vil bygge en flot og naturlig farve op dag for dag.

Sådan opnår du et smukt resultat
Uanset hvilken en selvbruner, du ender med, er det en rigtig god idé at påføre den med en selvbrunerhandske. Produktet er nemmere at fordele, du slipper for brune håndflader, og du bruger mindre af produktet, fordi handsken ikke absorberer cremen, ligesom dine hænder gør.

Smør kroppen ind i bodylotion lidt før du påfører selvbruner. Det er meget vigtigt at have særligt fokus på de tørre områder, for ellers vil du få pletter og underlige mærker, der hvor huden er mere tør.

Eksfoliér gerne kroppen et døgn før, du planlægger at påføre selvbruner. Det kan hjælpe en del på de tørre områder, og dermed kommer selvbruneren til at lægge sig meget pænere.

Til ansigtet er en spray rigtig god at bruge, fordi den fordeler sig jævnt og flot på huden. Især hvis selvbrunersprayen har en god forstøver. Her vil vi anbefale dig at påføre den om aftenen, efter du har renset og fugtet din hud.
​​​​​​​
Man kan også få selvbrunerdråber, der både fungerer til krop og ansigt. Her drypper du bare dråberne i din bodylotion eller creme og tilpasser mængden til den farve, du vil have. Start hellere ud med for lidt farve end for meget – så kan du altid bygge det op. Husk at vaske dine hænder efterfølgende for at undgå brune håndflader.

Sofie L.
Sofie L.
Materialist
Sofie blev i 2019 uddannet materialist hos Matas i Køge. Sofie har dog været hos Matas i mange år, da hun startede som hjælpepige i hendes gymnasietid, så derfor kender hun Matas' sortiment ud og ind. Sofie brænder især for hudpleje, hvor hun elsker at eksperimentere med nye produkter, så hun altid kan give en kompeten...